Poate ca e din cauza oboselii, dar nu am inteles nimic din logica abordarii tale (ba chiar mi se invarte creierul in gol, recitind intrebarea ta).
Cred ca e totusi e din cauza ca ai pornit de la o premisa gresita (desi nu cred ca asta ar fi singura problema).
Spui ca "ceva este "adevarat", atunci cand se dovedeste a fi adevarat".
Fals. Daca eu iti spun (sa iau un exemplu, la intamplare, pentru ilustrare) ca ochii mei sunt caprui, asta nu inseamna ca pana nu iti demonstrez ca sunt caprui, nu e adevarat. E adevarat si inainte de a-ti demonstra, doar ca este un adevar nedemonstrat.
La ce ai scris dupa fragmentul citat, m-ai pierdut de tot, trebuie sa recunosc.
Daca in filozofie nu e adevar, atunci unde!? Filozofia este baza tuturor conceptelor, si este o stiinta, iar raspunsul la o intrebare filozofica nu devine automat "stiintific" ci cunoscut, directia din care s-a raspuns intrebarii poate fi stiinta, insa si stiinta are baza in filozofie. Intrebarea pe care ai pus-o tu este o "chestiune de punct de vedere".
In filosofie exista urma de realitate. O realitate reflectata sub aspecte generale. Ce ti-e realitatea? Ce ti-e adevarul? Oare nu putem spune ca tot ceea ce este real este si adevarat?
La mine nu-i stiinta, nu-i logica ci imi place pur si simplu.De ce? Naiba sa ma ia daca am aflat dar de cind eram balaur toti ma percepeau ca fiind diferit si de cele mai multe ori prost de-al binelea.Am cazut de acord cu mine ca singura lor problema era credinta lor ca eram singurul.N-aveam caracter dar eram pedepsit pentru altii si taceam.Eram usor de manipulat dar aveam nevoie de prieteni.Citeam cind nimeni nu era interesat de asa ceva.Munceam in locul altora cu singurul interes de a avea"liniste" dar eram mereu departe de ea, ce s-o mai lungim, prost si nebun de-al binelea si totusi nu-mi explic de ce am nevoie de filozofie.Singurul adevar e ce simt dar asta nu mai dezvolta nici un cuvint.
Citește și :
http://facultate.regielive.ro/......75058.html
http://www.e-scoala.ro/referate/filosofie.html
http://www.cartiaz.ro/index.php?option=cat&id=9&pag=1
tp://www.ebacalaureat.ro/cat/9/86/1/0/Filosofie+Subiecte-bac-filosofie
http://www.librarie.net/categorie/32/carti/filosofie
http://www.taoismonline.org/
http://www.cartidownload.ro/carti/Filosofie/55
http://www.ifilosofie.ro/
http://www.preferate.ro/referate-Filosofie-10.html
Anterior lui 1989 era filozofia marxistă, materialist dialectică.
După 1990 a apărut altă filozofie și anume asta de acum.
Dacă va apare o revoluție va apare evident și o altă filozofie, diferită de asta care este de actualitate acum!
Matematica, fizica, chimia, medicina, etc nu au treabă cu ideile politice!
Ceva care se modifică aproape fundamental, după cum bate vântul, de fapt, nu este nimic.
Sau este ceva, cu totul nedemn, de luat în seamă.
Voi învățați la școală, filozofie, și va trebui să ei notă de trecere la disciplina respectivă.
Dacă acorzi o importanță mai mare filozofiei, decât cât să iei notă de trecere, faci un atentat la inteligența ta, că îți încarci mintea, cu tâmpenii inutile.
Ți-am copiat greșit :
http://ro.wikipedia.org/wiki/Filozofie
http://www.ebacalaureat.ro/cat/9/86/1/0/Filosofie+Subiecte-bac-filosofie
http://facultate.regielive.ro/......75058.html
sunt și :
http://tonysss.wordpress.com/2007/12/11/filozofia-marxismului/
http://www.marxist.com/ce-este-marxismul-romania.htm
http://www.librarie.net/......du-Florian
http://www.marxists.org/romana/dictionar/m/Marxism.htm
http://www.sferapoliticii.ro/sfera/144/art05-mitrea.html
http://www.unibuc.ro/......ORAT,2.pdf
http://www.archeus.ro/lingvistica/CautareDex?query=FILOZOFIE
Etc.
Dacă filozofia de dinainte de 1989 este aceiași cu cea de acum înseamnă că am greșit eu.
Eu am răsfoit la o librărie un curs de filozofie care mi s-a părut foarte diferit de cea ce făcusem eu la facultate, deci anterior lui 1989, la disciplina filozofie.
Dacă filozofia de dinainte de 1989 este aceiași cu filozofia pe care o învățați voi acum, atunci am greșit eu, și merită să înveți foarte serios la filozofie.
Cum ar veni, tu stii raspunsul la intrebare, dar totusi intrebi, sa vezi daca suntem destul de destepti ca sa il gasim.
5 cuvinte, zici? Bine, incerc eu.
"Ceea ce spui este aberant".
@harciog, am inteles tot si nimic, TOT ce mi-ai spus si NIMIC nu are legatura cu ce am intrebat eu.
Petruclaudiu78, esti singurul care a inteles ce spun si tot tu imi spui ca este aberant? Scoate-mi ideea de baza din primul tau raspuns, in cinci cuvinte si-ti dau o funda.
Raspunsul era, exista adevar, dar e nedemonstrat. Petruclaudiu78, chiar daca mi-ai facut compunere ai fost singurul filozof de pe TPU, care mi-a raspuns cu toate ca raspunsul se afla in intrebare.
Actiunile irationale ale oamenilor au ca efect intruchiparea in nevoia de a scrie. Filozofia este luata ca o stiinta in ziua de azi pe cand in antichitate filozofia era luata drept un fel de gramatica. Undeva pe la mijlocul anilor 1500 oamenii gandeau intr-adevar, puneau in valoare anumite aspecte ale moralitatii, ale eticii, aspecte ce in ziua de azi nu mai au nicio semnificatie. In ziua de astazi daca abordezi o problema din punct de vedere filozofic, esti luat drept nebun.
Ca sa ai parte de adevarata libertate trebuie sa te faci sclavul filozofiei.
Inca una la superlativ care nu a citit Blaga si K.R.Popper!
Depinde pentru ca filozofia se manifesta in atatea pareri, impartita si impaturita si rasfoita pe toate partile pentru un inteles mai porfund.
cred ca defaot filozofia e felul cum vede fiecare un lucru analizandu'l.
Filozofia exprima ceea ce crede "un cineva" despre viata asta, cu tot ce implica ea. Ma doare la 14.2 mile marine in fata de toti filozofii. Stii de ce? Fiindca viata mea sau a ta, sau a altuia, nu se aseamana cu viata nimanui. Am mai spus-o pe site... Sunt satul de sfatuitori in ale vietii, asa cum sunt satul de faptul ca nu-mi pot permite sa calatoresc prin toata lumea fara grija zilei de maine.
In filozofiile lui X sau Y nu regasim decat impresii despre viata, formate dupa felul lor de a vedea viata. Cum dracu' se poate compara Kierkegaard cu mine? Pai ce, el a trait cum traiesc eu?