A gandit Gandhi chestia asta inaintea ta. Oricum,n-ai cum sa te schimbi in "bine", pentru ca binele si raul... *drumrolls* nici macar nu-s relative, sunt concepte ce nu exista ca atare, scornite de mintea umana, pentru a se simti mai bine cu mediocritatea lor pseudo-sentimentala si nimicnicia lor.
Ce-ți mai place cuvântul ăsta "pseudo-".
În fine, paradoxalul din tine nu contenește să mă uimească. Pe cât de amplu și profund analizezi unele aspecte (ești într-o evoluție continuă), pe atât de obtuz, unilateral și reducționist te pronunți la unii termeni și concepte.
Sunt 85% pseudo-intelectuali la nivel global.
Sunt schizofrenic,paradoxalul din mine deja e axioma,se vede prea clar.
Imi place sa-l folosesc,pe langa "cvasi-" pentru ca multe detalii ale actualitatii cam asa se formeaza,au o mare parte de ireal,de luat ochii la prosti,dar mai ales, de ipocrizie. Unele teme mi-e lene sa le analizez profund, fie nu merita o analiza indelunga, fie le iau la bascalie, da' mie nu-mi pica fisa la aia cu evolutia.Totusi,baga exemple, vino cu citate din activitatea mea, ca eu nici nu stiu unde-s obtuz si unde-s pertinent si versat.
Deci ce mi-ai spus aici inseamna ca tu esti o persoana usor influentabila?
Bună.
Poftim? Nu!
Sunt o fire foarte rebelă.
Pa, pa.
Nu pot sa-ti raspund fiindca sunt junior...si nu primesti mesaje de la juniori.
O sa editez imediat raspunsul.
Daca ne-am hotari, eu, tu si inca vreo zece, sa devenim mai buni, sa nu mai mintim, sa nu mai inselam, in fine, sa fim intotdeauna cinstiti, ne-ar dobori urgent rechinii din jur. Ca sa supravietuim, trebuie sa ne luptam si noi cu ei si sa-i batem uneori cu armele lor. Ori ne schimbam cu totii deodata, ori niciunul. Si cum cu totii deodata nu se poate...ce ramane de facut?
Pentru ca avem diferite definiri pentru "mai buna" si de asemenea pentru caracterul unei persoane calitative din acest punc de vedere.
Pentru ca in principiu nimeni nu-si doreste egalitate, iar daca am obtine-o ar fi un haos in incercarea de a stabili mai apoi cine va raspunde de un inevitabil dezastru de orice tip.
Pentru ca, dupa cum se zice, toti vad paiul din ochiul celuilalt, dar nu si bata din ochiul lor.
Oamenii nu se schimbă. Este imposibil. Odată ce ți-ai format un caracter nu îl mai poți schimba
De ce? Pentru că nu vrem să ne schimbăm, se pare că ne acceptăm aşa cum suntem.
Stii vorba aia " Degeaba se schimba o persoana si restul raman la fel". Nu poti obliga pe nimeni sa fie mai bun decat este. Fiecare este bun in felul lui. Cel mai bine ar fi, ca fiecare persoana sa se schimbe pentru el, pentru linistea lui sufleteasca, nu pentru cei din jur!
Cea mai buna intrebare! Pt ca oamenii din ziua de azi nu ar face nimic. Ei vor doar sa stea in "cur" (scuze vorba asa zisa) si banii le ajunga in palme. Iar in primul rand nu avem un conducator care sa stie sa ne ghideze spre bine. Orice primar sau presedinte fura mai mult ca oricine, si noi vrem ca sa fimi onesti si sa ne schimbam in bine? Asta nu se va intampla niciodata(parerea mea) Deci, degeaba speri ca sa ne schimbam in bine!
sa faci o lume mai buna zici, eu iti spun ca lumea este deja cat se poate de buna, doar ca tu nu stii sa te bucuri de fiecare lucru oricat de mic ar fi acesta.Lumea nu se va schimba nici o data, pentru ca asa a fost in tot deauna, iar tu nu ai observat asta nici o data. Incearca sa privesti aceasta lume doar cu alti ochi, nu te gandi doar la tine, punete in pielea celorlalti si dupa a ta si o sa observi diferenta.
Exact cum a zis si el dar exista multa lume care vrea asta dar din pacat unii vor ca binele sa le fie doar lor si raul celorlalti nu poti schimba acest destin, nici daca ai o alianta mare (nu exista supereroi sa transforme raul; in bine)Intelegi? Chiar, si eu as vrea ca lumea sa fe buna dar nu poti schimba destinul, tot ce conteaza e cea ce faci tu)))ASA POATE VEI REUSI SA TRAIESTI O VIATA LINISTIA SI FARA SA AI DUSMANI(RAI):funda?