anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce nu putem dormi cu ochii deschisi? E o intrebare serioasa.

Răspuns Câştigător
| Userses a răspuns:

Se poate dormi si fara sa inchizi ochii. Eu am patit-o decat o singura data acum 4-5 ani. N-am dormit decat cateva ore. Eram singur in camera mea, uitasem si lumina aprinsa, pe care a observat-o mama mea pe la 3 noaptea. Mi-a spus ca m-a gasit cu ochii deschisi, privind la bec. thinking, desi eu dormeam de nu stiam de mine. Aveam si ochii rosii. Apoi am dormit normal. O singura data mi s-a intamplat. Oricum, am aflat ca sunt multi oameni care patesc asa ceva chiar mai des. Ba chiar e un obicei destul de cunoscut la Gandalf, din Lord of the Rings laughing

6 răspunsuri:
| stresat a răspuns:

Ca sa dormi, nu ai nevoie doar de o imaginatie bogata pentru a visa. E nevoie sa intri intr-o stare de relaxare profunda, ca o parte din creier sa se odihneasca, iar subconstientul sa preia munca constientului.

| relian a răspuns:

Gresit.Sant oameni care asa dorm cu ochii deschisi.Eu personal am vazut asta la cineva.Sa va spun si unde in armata aveam un tip care atunci cand era in post si trebuia sa patruleze el se punea si dormea.Noi restul neavand somn mai ieseam pe afara si il gaseam dormind chiar sforaind.La inceput credeam ca se preface pentru ca veneam pe furis si incepeam sa vorbim ca vai voiam sa te nu stiu ce bla bla.La care tipul nimic dormea dus.Dar de ce oamenii nu dorm cu ochii deschisi(cu exceptia unora) este pentru ca creierul nu mai functioneaza la capacitatea normala pe timpul somnului si ca urmare o buna parte din noi nu mai este controlata.Doar sistemul de mentinere in viata continuie sa functioneze insa si ala nu la randament max.De unde si bataile inimii se incetinesc.Toate astea pentru ca oranismul sa se poata odihni.Deci nu este ceva constient.Este ca si cum ai inchide calculatorul dar fara ca el sa pateasca ceva.Cand un organ nu mai primeste impulsuri nervoase el nu mai este activ.Doar este mentinut in viata.

| WhatheWow a răspuns:

Eu cunosc trei motive pentru care omul nu poate dormi cu ochii deschisi : prima e aceea ca atunci cind trebuie sa dormim, primul semn e ca ti se inchid ploapele; imagineaza-ti cum ar fi sa lucrezi ceva si instantaneu, fara aceasta "avertizare" sa adormi. Al doilea tine de faptul ca ochii trebuie sa-si pastreze umezeala, pentru asta fiind necesar sa clipesti. Al treilea e unul putin mai complicat dar incerc sa-l explic mai pe intelesul tuturor. In timpul somnului, creierul sterge o parte din informatia inregistrata iar aceasta nu se poate face corect daca in acelasi timp captam alta. E ca si cum ai vrea sa stergi informatie de pe o memorie in timp ce camera video ramine deschisa si continua sa inregistreze.

| anonim_4396 explică (pentru WhatheWow):

Mersi de raspuns, ai explicat bine si am inteles.

| OOOLEOOO a răspuns:

O problema ar fi uscarea lor.

| kitten95 a răspuns:

In primul rand, cand ti-e somn pleoapele incep sa coboare. e un reflex al tuturor vietuitoarelor cu ochi si pleoape. creierul trimite un impuls nervos muschilor ochiului si face ca pleoapa sa se inchida.
2. daca nu tii ochii inchisi, ochii se usuca si orbesti pentru ca in timpul somnului nu poti clipi, creierul se concentreaza asupra viselor, a "incetinirii" organismului si mai ales odihnirii. funda?

Întrebări similare