--Sunt de parere ca cine simte ca nu mai are ce face aici sau ca nimic nu-l mai implineste ori nu-si gaseste locul orice ar face,ar trebui sa aiba dreptul liber de a pune capat.
In unele cazuri,sa continui sa traiesti e adevarat chin,iad.
--M-am intrebat si eu de ce spun toti ca trebuie sa continui sa traiesti daca tot ce simti e opusul. Nu,nu ar trebui ca cineva sa se simta obligat sa continue. Nimeni nu stie prin ce trece acea fiinta,oricat ar dori sa o inteleaga, nimeni nu o poate face din pacate. Nimeni nu poate simti in locul nostru si nici explicat nu poate fi.
--La a doua problema, cu increderea, sunt de acord desi nu prea o aplic.
Cred ca e bine sa le combini, la inceput sa te mentii prietenos dar rezervat intr-un anume mod, sa nu-ti pui 100% increderea in cineva pentru ca vei suferi, vei fi dezamagit.
--Treptat te poti deschide in fata persoanei daca asta simti sa faci si daca simti ca merita.
Pana la urma, nu putem fugi de durere, vrei nu vrei iti iei anumite riscuri cand te increzi in cineva. Asta e.
Sunt lucruri pe care nu le poti impiedica sa se intample si nu poti fugi de ele, nu poti controla totul.
Se poate intampla sa fii dezamagit chiar si cand ti-ai luat toate masurile de precautie.
Ai impresia ca de-ti va zice cineva la viata din anumite motive ori cat de inspaimantatoare ar fi, crezi ca tu vei reusi sa renunti la viata? Avem innascuta in noi teama de moarte, tocmai pentru a nu renunta, tocmai pentru a merge pana la capatul drumului, oricat de lung sau scurt va fi.Nu trebuie sa te lasi descurajat de durerea pricinuita de viata sau oamenii din jurul tau.Trebuie mai intai de toate sa te vezi pe tine ca unica realitate in viata, sa-ti acorzi tie atentia ta necesara, sa te poti privi in oglinda si sa-ti spui ca esti mult mai puternic decat o cred altii. Nu trebuie sa ocolesti oamenii doar din teama de a nu suferi sau din cauza neincrederii innascuta sau inoculata. Incearca sa vezi partea buna a oamenilor si sa te transpui uneori in pielea altuia pentru a putea vedea lumea si cu alti ochi, nu numai cu ai tai.Te-ai gandit vreodata ca sunt oameni ce gandesc acelasi lucru ca si tine? Unde crezi ca vom ajunge daca toti vom continua sa ne ascundem considerand ca nimeni nu merita profunzimea noastra sufleteasca. Iubeste oamenii, priveste cerul si bea vinul! nu crezi ca e o idee buna!?
Ei bine, acest lucru diferă de la un om la altul. Fiecare poate trăi pentru un anume motiv. De exemplu, eu consider că toți avem un destin și nu este treaba noastră să ne amestecăm(Dumnezeu ne-a dat viață și El consideră când murim)- cel puțin, așa îmi place mie să cred, probabil este ca un fel de autoapărare.
În legătură cu încrederea, consider că în familie ar trebui sa găsim încredere.De multe ori am fost dezamăgit, dar si eu am dezamăgit la rândul meu- mi se pare corect.Ca să câștigi încrederea cuiva..nu știu ce trebuie să faci, dar, eu am înțeles un lucru: Nu cred că am încredere totală în cineva(100%), deoarece, câteodată, nici măcar în mine nu găsesc.
Viata este un dar si trebuie sa o traiesti din plin...dar sa nu ai incredere in nimeni pentru ca te poate trada si ai sa suferi! funda?
dragutza_1869 întreabă: