| RAY a întrebat:

De ce oamenii accepta sa fie dominati de altii? E in genetica noastra oare? Ieri au raspuns 11 persoane la intrebarea te oblig, probabil asa domina si diferite regimuri prin autoritate, de exemplu religia te obliga sa crezi in + pedeapsa necredintei

5 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Intre noi fie vorba... am raspuns pentru puncte si sa vad ce mai faci laughing

| Mosotti a răspuns:

Depinde ce inseamna dominarea aia, ca daca e pozitiva mie imi convine, de ex nu as vrea sa fiu sef ca nu am nevoie de raspundere mare, sa iau decizii grele, mai bine prefer sa zica ala ce sa fac, chiar daca am bani mai putini.

Sau daca cineva ma invata de bine si zice sa fac cutare cand mie nu imi vine in cap.
Dar daca e negativa nu as accepta deloc sa fiu dominat.
Lumea accepta sa fie dominata in mod negativ fie ca nu au incotro, fie ca-s slabi de minte, mai ales in relatii se intampla asta.

| StrongHeart a răspuns:

De frica,este un sentiment prezent in toti oamenii si paradoxal,daca vorbim de dominat in sensul mai dur al cuvantului,chiar si agresorul se teme,nu de victima neaparat,ci de el insusi,de ce ar putea fi capabil.
Iti dau un exemplu,un gardian la un penitenciar sau la inchisoare il domina pe condamnat,in multe cazuri,cel putin asa era inainte,se crede superior lui,dar se teme de ziua in care s-ar putea intampla ceva si rolurile s-ar schimba, gen o revolta in care mai multi detinuti sa atace un gardian.In schimb,daca gardianul l-ar fi tratat,nu egal,dar prieteneste pe detinut,poate in cazul unei revolte,l-ar fi lasat in pace, i-ar fi crutat viata.Tot ce faci in viata,se intoarce ori in folosul tau ori impotriva ta.
La urma urmei,toti suntem intr-un fel sau altul dominati. Daca nu esti dominat de oameni in mod direct,esti dominat de idei,de filozofii,de pareri personale,de prejudecati.
Solutia sa fii cat mai liber si automat cat mai putin dominat de forte exterioare e sa te predai de inainte, sa iti accepti existenta si moartea ca parte normala a vietii, sa accepti ca o sa fie oameni care o sa te iubeasca sau care o sa te urasca, sa accepti ca poti sa iesi pe strada si sa iti cada o caramida in cap de pe bloc din cauza neatentiei unui muncitor pe santier.
Acceptand toate posibilitatile vietii cu bune si cu rele, poti sa iti creezi o identitate si sa iti admiti tu tie ca niciodata nu va fi 100% ca tine si trebuie sa te mai lasi si pe mana altora,dar ce iti sta in putere faci tu,fara sa fi influentat de ceilalti.E un paradox,cum incepi sa iti pese mai putin, cum incepe sa le pese altora, cum incepi sa spui, ok nu le stiu pe toate, cum iti apar solutii la orice problema ai avea.

| RKBlue a răspuns:

1)Unde e intrebarea aia?
2)Depinde.Unii simt o anumita siguranta cand altii iau deciziile.
Atii simt siguranta can iau ei insisi deciziile.Si mai sunt si eu care nu sunt bine in niciuna din variante laughing
Ca oameni,ne place sa ne aflam, aliniem, sa intretinem relatii sociale cu oameni asemenea noua(nu cu totul, dar care sa aiba ceva in comun cu noi)
De obicei, acea dominanta exista atunci cand exista si o credinta sau factor comun.In cazul tau, religia.
Si mai sunt si cei care sufera de sindromul Stockholm rolling on the floor

| RAY explică (pentru RKBlue):

A fost stersa