NU se va schimba nimic, cel putin in urmatorii 100 de ani. De ce? Va amintesc doua versuri din Cantecul lui Charlie Chaplin: "Ca suntem grabiti si cinici
Si inculti si goi".
Intr-un cuvant, SUPERFICIALITATE.
Oamenilor le place sa se creada unici. Daca am accepta ca dincolo de 'sex, rasa, cult religios etc.' suntem la fel si ne-ar placea sentimentul asta, in loc sa ne simtim loviti in 'unicitatea' noastra, nu am mai invidia. Nu stiu daca se va putea schimba asta. E nevoie ca o noua generatie sa fie educata in spiritul asta si ca sa se faca brusc o reforma spirituala universala... pare imposibil.
Oamenilor l e frica de necunoscut, iar in fata necunoscutului s comporta ca orice neanderthalian: isi arata coltii si ridica maciuca.
Niciodata nu ne vom accepta unii pe altii asa cum suntem. mereu societatea a impus niste standarde care trebuiau respectate pentru a intra in "normalitate". si mereu cei care erau in afara acestor standarde erau exclusi si discriminati.
in ziua de azi suntem mult prea grabiti si preocupati cu lucrurilemarunte de zi cu zi ca sa mai avem ragazul sa stam si sa privim dincolo de aparente.
de asemenea e in firea noastra sa i atacam si sa i discriminam pe cei inferiori noua pentru a ne sublinia noua calitatile mai bine.
de schimbat nu cred ca se va schimba asta vreodata, eventual doar sa se mai atenueze.
Sunt lucruri care daca doua sau trei persoane le gandesc...nu pot face o mare diferenta pentru omenire. Este nevoie de timp ca sa faci lucruri marete. Ne este mult mai simplu sa invidiem si sa uram decat sa lucram cu noi pentru a putea trai in armonie. Cea mai importanta este comunicarea ca sa ne putem intelege, ori cate persoane ai vazut tu ca pot comunica deschis inca din momentul in care se intalnesc?
Asta va fi mai greu. eu ma gandesc ca atunci cand voi avea un copil, il voi educa in asa fel incat sa nu urasca pe nimeni si sa nu faca discriminari. Doar ca atunci cand va ajunge la varsta maturitatii nu il voi mai putea influenta, mass-media e un factor f puternic, precum si anturajul din care faci parte. Impreuna se nascocesc idei si prejudecati.
Invidia este atunci cand tu ai ceva si eu nu am, at te invidiez pe chestia asta. si asta never ever nu se va taia de pe lista.
Ura este atunci cand tu imi faci un rau, si eu te urasc. asta la fel nu se va schimba.
Nu intodeauna ii bine sa te iei de aparente. " aparentele inseala". dar daca nu vrei sa ma vezi altcumva, si nu ai sa ma accepti o sa crezi despre mine asa cum mai vazut prima data. Si asta nu se va schimba, desi ar putea.
Si discriminari vom face tot timpul cand cineva ii diferit si noua ne este frica de acea diferenta.
Visez la asta. dar totusi suntem aici. in Romania. nivelul de cultura e slab. asa ca sincer nu cred ca o sa ne putem accepta vreodata unii pe altii asa cum suntem fara discriminari.
Sincer, nu cred ca asta se va intampla vreodata.intodeauna va exista ura, invidia.etc.
Oamenii poate te inteleg, dar nu doresc sa arate acest lucru.
Ei incearca sa evidentieze faptul ca sunt cu mult mai diferiti, si toti ii inteleg.Cita straduinta nu ai pune, si cite lacrimi ai varsa, ei tot fac ceea ce doresc. Poate sa fie chiar si cea mai buna pritena pe care o ai, dar daca a observat o data, de doua ori ca o anuita persoana nu tea inteles, incepe sa te invidieze.Aceste invidii poate sa duca chiar si la certuri foarte mari.In zilele de astazi foarte multi intii fac fapta(procedeaza)si pe urma se gindesc daca e corect ceea ce a facut sau nu.
Poate acum ei sunt intelesi de pers. dar vom vedea cum va fi si pe parcus...
Multa bafta in continuare
pa, pup
Invidia vine atunci cand..unora li se pare ca esti mai bun ca ei..depinde si de felul in care te comporti..si cum esti vazut de altii..de aceea de cele mai multe ori apare invidia..depinde si de rasa,sex...
Invidia vine atunci cand. unora li se pare ca esti mai bun ca ei.depinde si de felul in care te comporti.si cum esti vazut de altii.de aceea de cele mai multe ori apare invidia.depinde si de rasa, sex...
anonim_4396 întreabă: