Era acum cativa ani la TV un cercetator roman care a inventat sangele artifical, insa costul este mult prea mare pentru a putea inlocui recoltarea.
De ce sunt preocupati de asa ceva? Tu faci trolling aici? Nu stii ce scrii, sunt atatia care au nevoie de sange si cica de ce vor asta?
Pentru că celula este ca un computer foarte puternic și foarte mic, este o mașinărie aproape perfectă iar pentru creerea ei în mod artificial necesită resurse uriașe. Pentru a crea sămânță ar trebui să recreeze ADN-ul și să stabilească fiecare genă. Deocamdată oamenii de știință de-abia sunt în stare să citească ADN-ul, chiar și acest lucru necesită o putere de calcul enormă.
Eu am întrebat : daca sunt preocupați si nu de ce. Cu intenție distorsionezi întrebarea?
"Pentru ca eu nu am astfel de cunoștințe."
Iti cer scuze in numele oamenilor de stiinta.
O sa ii anunt pe toti cercetatorii de la marile universitati(si cele mici, totodata) sa vina sa iti dea raportul cu tot ce fac ei.
De fapt, ar trebui sa iti ceara si voie sa faca experimente si teste.
Acum serios, probabil ca unii oameni de stiinta incearca diferite lucruri, dar daca inca nu au rezultate sau daca acestea nu sunt pe masura unor asteptari, nu are rost sa le publice.
Nu fac parte din denominațiunea martorilor lui Iehova. Sunt creștină si atât. Cred in Dumnezeul Bibliei ca fiind creatorul a tot ce exista. Iar Ray îmi cere dovezi ca exista Dumnezeu. Si ca el poate dovedi ca tot ce exista este rezultatul evoluției. De aceea ii cer dovezi, atât lui cat si celor care cred ca el.
Dar tu poti dovedi ca Dumnezeu exista si ce e scris in Biblie e real?
Tehnologia evolueaza, la un moment dat or sa ajunga si acolo
de exemplu STIU de celulele stem care aveau o problema naspa: nu se gaseau decat in nou-nascuti, deci dpdv social e foarte naspa, si un cercetator japonez a reusit sa modifice niste celule si sa le faca aproape identice, cu cele stem
si mai stiu ca sunt pe teava sange artificial, care sa fie produs de un porc (si sa fie perfect compatibil cu cel uman) SI cu modificarea de mai sus, sa se faca spermatozoizi, moment in care femeile gay vor putea face copii intre ele
ca nu progreseaza destul de repede, sunt de acord cu tine!
A produs o soluție care poate înlocui sângele si a denumit-o "sânge artificial". E identic cu cel natural?
Eu m-am convins datorita experientelor avute cu Dumnezeu. Acestea nu le poți dovedi. Sunt personale si numai de mine știute. Insa Ray susține ca el știe si ca ceea ce știe poate fi dovedit științific. Cum ar putea dovedi ca legea gravitației exista daca nu ar fi existat dintotdeauna? Doar nu a fost inventata de oamenii de știință? Repet, cine vrea sa afle daca exista Dumnezeu o poate face cautandu-l din toată inima.
Au si scris, gen au creat mediu de stocare in ADN, dar costurile sunt uriase, zeci de mii de dolari pentru cativa biti.
Omule eu nu cred in dumnezeul tau ceea ce nu are legatura cu evolutia, fie ca stiam de evolutie sau nu tot ateu eram, ateismul nu are legatura cu evolutia
Da ceea ce stim poate fi dovedit stiintific, cica gravitatia a fost inventata de oameni, tu vezi ce scrii
Eram sigur că vor veni să îți răspundă medicii și oamenii de știință pentru că sigur există pe TPU așa ceva
Momentan nu exista instrumente suficient de precise pentru a lucra cu componente celulare la un asemenea nivel de finete. Celula este mica, organitele celulare chiar și mai mici.
Daca celula ar fi mult mai mari atunci ar putea fi reconstruită de la zero. Toate procesele din interiorul ei sunt de natură fizico-chimica, deci nimic ce nu poate fi reprodus.
In definitiv este dificil sa creezi și o clanța la nivel celular. Dar nu pentru că nu știm cum funcționează una, sau deoarece clanțele sunt creația lui Dumnezeu.
Exact, s-au testat ceva inlocuitori sintetici dar recoltarea e mai fezabila financiar si mai eficienta ca efect in momentul de fata. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2738310/
Mai întâi sa dovedească ea că există.
Nu e amuzant ca mereu cand cineva zice"Dovedeste ca există Dumnezeu", creștinii vor zice "Dovedește că nu există"
Cu ce sunt mai dator eu să răspund la o întrebare decât ea?
Măcar cei care nu cred au motive să nu creadă. Cei care cred nu au niciun motiv logic.
Și chiar nu am nimic cu nimeni până nu începe cu întrebări enervante și fără nicio legătură.
Însăși întrebarea are rolul de a arăta că doamna nu crede in știință datorita faptului că nu se poate face ceva sau știe că nu se poate face.
Doar fiindcă nu stim ceva nu înseamnă că nu se poate, dar știința ne-a ajutat atâta.
Cui nu-i place sau nu are incredere in ea, să nu mai fie ipocrit și să nu se mai uite la Tv, nu mai folosească telefonul, mașina. Să nu mai stea in casă ci să locuiască in copac(dar si el poate fi atacat de gandaci și moare)
Pentru toate întrebările mele enervante am primit nota 10. Deci merita sa întreb in continuare.
Asta iti spusesem si eu de curand, sa dovedesti ca Dumnezeu nu exista, iar apoi tu m-ai pus sa o fac, deci orice ar spune cineva, tu fugi de ceea ce iti este dat.
Adica eu care cred in Dumnezeu, nu am niciun motiv logic, nu?
Sincer,nu prea ai niste motive logice...
Dar poti crede in ce vrei.
Pana la urma si a nu crede poti zice ca e o credinta-credinta ca nu exista ceva superior.
Sunt agnostic, asa ca nu tin cu niciuna dintre parti, caci nicio persoana nu poate fi sigura 100% decat daca crede cu adevarat, indiferent de ce dovezi sunt.
Si daca pun o intrebare cuiva, de obicei o pun ca sa vad parerile sale, nu neaparat din spirit de lupta sau de a demonstra ca greseste.
bleakk întreabă: