Incep sa cred ca asa suntem noi ca natie avand in vedere ca emisiune cu cel mai mare rating sunt cele de scandal, sau se introduce scandal de orice tip in orice emisiune pentru a spori ratingul.
In general suntem cam orgoliosi si ne e greu sa acceptam opinii diferite. In acelasi timp, sunt si unii care au opinii total eronate dar continua sa le sustina desi este combatut de altii prin dovezi si argumente clare.
Asa au crescut românii cu scandaluri se ceartă ca țațele in piață din orice, mahala.
Oamenii dogmatici, nchisi la minte,care nu recunosc ca gresesc ca nu ai dreptate, uni te si jignesc si mint non stop doar sasi apere gandirea dogmatica desi de multe ori habar nu au de propia religie, culmea e ca si cand i demonstrezi cu dovezi ala tot nu crede, desi credinta/dogma lui are zero dovezi, lipsa educatiei, bunului simt, civilizatiei lipeste la majoritatea romaniilor asta e adevarul
Cum sa spun, cand discuti despre credinte, unul zice "Eu cred in Dumnezeu" altul zice "Eu nu" si discutia s-a incheiat, deoarece nu se poate stabili in mod obiectiv a cui credinta este corecta. In acest caz argumentele sunt inutile. (Ma rog, daca discuti teologie sau filosofie ele raman utile, altfel nu.)
Insa cand vorbim despre ceea ce afirma stiinta, ce constituie teorie stiintifica, cine este presedintele SUA, raspunsurile pot fi in mod obiectiv adevarate sau false, si acolo, da, se pot schimba argumente pentru a arata cine are dreptate in mod obiectiv.
Iar in ce priveste "in Biblie scrie x la versetul a si y la versetul b", asta poate fi evaluat in mod obiectiv.
Off Topic:
Ma, tu cauti cearta? Vrei sa ne certam aici?
Cum sa pui asa intrebare, tu te gandesti inainte sa pui o asemenea intrebare?
Asa, gata, am instigat cearta, mi-am facut datoria aici.
Deci ignora ce e mai sus, nu m-am putut abtine Sunt om... Am si eu chef de joaca, cearta si de glume tampite, si tu ai tras lozul castigator sa-mi fac damblaua la intrebarea ta.
On Topic:
Pai nu stiu, uneori ii ajuta sa se descarce.
Si ce e drept cum nu exista doua persoane la fel asa nu poti spune nici ca toti se cearta din acelasi motiv.
Unii o fac pentru ca sunt orgoliosii, altii pentru ca, chiar considera ca au dreptate, altii se simt atacati si incearca sa se apere.
Astia suntem noi, nu putem stii ce e in mintea celuilalt si exista si astel de momente.
Pentru că fiecare este după el, și chair dacă a greșit, el crede mereu că e cel mai corect
Pentru ca fiecare e convins ca răspunsul sau e cel mai bun.
Ști era o poza cu 2 oameni si era un 6-9 desenat.
Un om a vazut 6 iar unul 9 evident pentru ca era întors. Iar concluzia era ca poate avea dreptate si celălalt doar ca el vede din alta perspectiva.
Dar nu toți gândesc așa si de aici... certurile.