E un singur motiv, foarte intemeiat:
Omul destept invata din pataniile altora. Omul prost nu invata nici din greselile proprii.
Pentru ca sa vada ca si alti cred ceea ce cred ei, poti observa si tu ca peste 90% din intrebari la categori gen religie,conversati, stiinta etc unde se cere o parere sunt de fapt afirmati, vezi tu omul este o fiinta sociala care cauta validare din partea altora, cauta sa se integreze in anumite comunitati, diferente mari intre membri unei mici comunitati nu exista, asa ca membri cauta mereu validare
Oamenii nu sunt siguri ca gandesc bine, si asta din cauza multitudinilor de invataturi despre cum trebuie sa traiesti, care au aparut pe toate canalele de comunicare. Exista, dupa parerea mea doua feluri de invataturi, invatatura laica si invatatura religioasa. Stiinta este parte din ambele invataturi. Daca cineva alege sa traiasca potrivit invataturii religioase, si alege de ex. crestinismul, va trai in comformitate cu aceasta invatatura si nu va mai avea niciodata nevoie de sfaturi. Daca alege o dogma religioasa crestina, cum ar fi ortodoxa, catolica penticostala etc, va trai potrivit acelei dogme dar tot va avea nevoie de sfaturi deoarece acele dogme se bazeaza doar partial pe invatatura crestina, care este o invatatura completa, data de Iisus, si are in completare alte invataturi care complica viata si de aceea apare necesitatea unor informatii suplimentare. Invatatura laica se bazeaza pe stiinta, dar nu numai, iar informatiile sunt extrem de diverse si contradictorii. Daca alegi sa traiesti dupa toate aceste invataturi niciodata, dar niciodata nu vei sti ce ai de facut. Crezi ca cei cu multa carte stiu cum sa traiasca? Daca stiu de ce au probleme in familie sau la serviciu?
Singura invatatura pe care eu o stiu eu si care este completa, nu mai are nevoie de alte explicatii este cea crestina, care se gaseste numai in Evanghelie. Cine incearca sa amestece acea invatatura cu altele pentru a o face mai grozava, o va strica si nu va mai avea nimic
Sunt credincios dar nu apartin nici unei religii, si fac aceasta precizare ca sa nu crezi ca sunt vreun pocait care cauta adepti
E greu acum cu atatea oportunitati nu stii ce sa alegi si ce este cel mai bine pentru tine.
"""Asta nu denotă într-un fel că sunt interesati de ceilalți și că PENTRU EI contează ce părere au alții? """
Ba nu! De multe ori, sfatuindu-te cu altii, iti cimentezi ideile. Sau afli informatii noi. Sau te hotarasti intre doua variante. Sau...
E un lucru înțelept să ceri sfat. Unele probleme se rezolvă așa cel mai ușor. Când mai multe minți lucrează împreună la ceva e foarte posibil să iasă mai bine decât dacă o minte face de capul ei ceva.
E frumos să ceri sfatul, să asculți părerile celorlalți și să rezolvi problema după cel mai bun sfat primit.
Sunt și oameni care cer sfat să se afle în treabă, nu ascultă părerile celorlalți și face tot ce avea el de gând la început. Și e frustrant să aloci timp ca să rezolvi problema cuiva, să-i dai un sfat cât mai bun, iar la final să observi că n-a ținut cont deloc de ce i-ai spus.
Oameni.
Tocmai ce ne ceri si tu parerea acum...de ce? Ai nevoie de validare?
Poti sa ceri o parere din n motive. Pentru ca ai nevoie de valiare in primul rand (ceea ce faci si tu), pentru ca habar n-ai ce sa faci si poate o opinie din exterior te ajuta, pentru ca esti o persoana careia ii place sa dezbata anumite teme si vrea sa stie mai multe puncte de vedere...E absurd sa ai un punct de vedere si cu ala sa ramai. Nu vei avea niciodata imaginea de ansamblu daca faci asta, daca nu asculti si o parere poate complet opusa tie. Una e sa crezi ceva pentru ca nu stii o alta alternativa, alta e sa crezi ceva pentru ca din mai multe variante, tu ai ales-o pe asta.
Un om poate fi indecis în viață. De aceea are nevoie și de alte păreri. În unele situații chiar ai nevoie de sprijinul cuiva.
Pentru ca nimeni nu le stie pe toate, si cer un sfar de la cei care, probabil stiu, pot si vor sa ajute!
Oamenii cer parerea, pentru ca vor sa fie siguri de ceva.Pentru ca, ce crede un singur om poate fi gresit. Poate fi o parere total gresita.Ba da, ii intereseaza de ceilalti, pentru ca parerea oricui este importanta. Sper ca te-am ajutat.