Ne plac lucrurile precise, ne place sa inchidem subiectele, ne place sa stim ca am terminat un lucru si ca nu o sa revina cu o surpriza care sa ne bruieze.
Eu dau vine pe "ce-ar fi fost daca" si natura umana. Vestitul "ce-ar fi fost daca", adanc implantat in minte, care iese la suprafata si darama starea buna, intrebarea care nu ne da pace, oricat de fericiti am fi, deoarece intotdeauna vrem un pic mai mult.
Surprizele nu sunt pe placul tuturor, iar adevarul astupa cutia cu surprize, "stiu asta, asta si asta, nu pot sa fiu luat prin surprindere, nu o sa mai apara complicatii". Nu multe persoane pot sa se culeaga dupa o veste proasta.
De ce nu ne multumim cu absenta adevarului / explicatiilor si misterul? Pentru ca suntem oameni curiosi si intotdeauna o sa ne zgarie pe creier ca existe ceva ce nu stim. Cred ca asta sta la baza stiintei. Curiozitatea este buna, doar sa nu fie in cantitati mari, sau in cazul meu, o boala recunoscuta medical.
Intotdeauna adevarul o sa aiba tendinta de a provoca durere, asa ca preferam o minciuna doar sa ne linistim. Este ca si replica aia "You want the truth? You can't handle the truth.".
Actiune si reactiune, dorim sa stim, dar nu dorim sa doara, asa ca fabricam ceva plauzibil care ne linisteste. Asta face lumea sa se invarta, micile minciuni albe.
Mai rau de cei defecti ca mine care rationalizeaza totul la sange si-si da seama cand ceva "pute", ce faci cand sti ca n-ai pe unde sa scoti camasa si nu poti sa te minti singur?
Avem nevoie de adevar, deoarece adevarul ne face puternici. Tu nu te simti naspa cand cineva nu iti spune adevarul. Acesta ne "mangaie" prin distrugerea tuturor gandurilor rele. Atunci cand iti este ascuns adevarul incepi sa gandesti tot felul de lucruri bune sau rele.
Dacă adevărul ar fi o minciună, atunci automat îți dai seama că creierul nostru nu face diferența dintre adevăr și minciună.El caută doar informații noi, ceva nou ce să analizeze altfel se strică.
Managai
Dezinformarea este cel mai mare dusman al omenirii, din pacate ne urmareste la tot pasul.-citat ErrorFound;
Nimeni nu stie daca tot ce au descoperit savantii nostri e adevarat. Momentan toate sunt doar teorii.
Daca nu s-a demnstrat prin practica ca ceea ce s-a descoperit este adevarat, totul este doar in faza de teorie. La fel ca si Big-Bang-ul, ca si Evolutionismul...
Pentru ca ceva sa fie teorie intr-o stiinta trebuie sa existe gramezi intregi de dovezi. De ex. electrodinamica cuantica, verificata pana la a XI-a zecimala, mecanica cuantica la locul al doilea la verificare, iar teoria relativitatii pe locul al treilea. La facultatile de fizica se preda teoria atomica, nu "faptele despre atomi", deoarece teoriile folosesc la a descrie o mare multime de fapte.
Psihicul nostru nu stie face diferenta dintre adevarat sau fals.
Nu conteaza daca o afirmatie este falsa sau adevarata, conteaza sa fie acceptata de catre noi.
Hraneste-te cu adevar si spala-te de minciuna! Traim intr-o societate in care hotia, prostia si minciuna sunt ridicate la rang de virtute. Cand stii acest lucru, ce rost mai are sa cobori intr-un hau intunecos si sa speri ca mai si gasesti o luminita?
Avem nevoie de adevar pentru ca prin el aflam mai multe lucruri si ne putem verifica cu ajutorul lui.Imblanzeste psihicul nostru deoarece, cand aflam adevarul putem fi siguri ca acel lucru e... ceea ce avem nevoie sau trebuie sa stim, fara sa avem indoieli.De obicei, adevarul e si cel mai dureros iar minciuna e ...cum vrem noi sa o creeam.
anonim_4396 întreabă: