Eu nu am nici o problema cu reliagia in sine, eu am o problema cu modul in care este organizata si "comercializata". Evident ca fiecare este liber sa creada in ce vrea atat timp cat acea credinta nu te afecteaza pe tine in nici un fel.
Problema mea cu ortodoxismul roman este ca:
1. conducerea este total detasata de credinciosi si mai corupta decat oricare alta structura (si ale noastre sunt destul de corupte)
2. N-am nici o problema cu catedrala aia, totusi 90%+ din romani se declara ortodocsi si o merita. Insa ea putea fi construita pe parcursul a 20-30 de ani incat efortul bugetar sa fie mult mai mic. Si asta ne duce la urmatoarea problema care o am cu organizarea.
3. S-a forjat atat de tare acum pentru ca au un guven dispusa sa dea ca sa mai linisteasca masele as aca forjeaza cat posibil acum ca sa nu vina alt guvern sa taie fondurile. Practic se implica in politica treaba care e atat neconstitutionala cat si de prost gust.
Exista fundamentalisti enervanti dar aia sunt putini (desi multi in comunitatea asta), majoritatea credinciosilor de la noi sunt oameni simpli care abia isi duc zilele de la o luna la alta si institutia care ar trebui sa le fie aproape din punct de vedere spiritual ii vede ca pe oaie gata de tuns si muls.
Problema mea e cu mai marii lor
Aia au intrebat pe cineva daca e de acord, vorbesc de cei care platesc impozite? stai sa isi explic, in tara asta muncesc 4 milioane restul traiesc de pe urma lor, a intrebat cineva pe astia daca vor asa ceva?
Locul religiei este in viata privata (personala), nu in politica. Religia se practica doar intre parteneri care consimt voluntar. Oricine este liber de a adera la ce religie doreste si de a parasi ce religie doreste.
N-au altceva de facut. Mi se par la fel de prosti ca cei de care se plang. Asta cand o fac degeaba, nu zic sa nu aiba discutii pe tema asta sau altceva.
Cum a zis și Doctorantus, când religia încearcă să preia controlul societăți monopolizând știința, politica, educația, medica e o problemă socială.
1.Catedrala s-a făcut parțial și din bani de stat, bună-dimineața
2.Acei proști dacă nu aveau o religie dădeau acei bani pe ceva mai bun și aveam de câștigați toți.
Prostia, chiar dacă e a altora, ne trage în jos pe toți, deci mă consider complet intitulat să adopt o atitudine negativă față de idioți. Eu unul sunt neutru cu cei deschiși la minte, dar niciodată n-o să mă pun bine cu doctrinele religioase.
Personal nu sunt de acord cu catedrala. De ce nu sunt de acord e treaba mea...la fel cum e și a celor care o vor. Despre ce vorbim? Atei parca. Pai au probleme mai mari decât cea cu religia dacă se comporta abuziv. La fel ca și religioșii care sunt abuzivi. Cred ca se aseamănă intr-o măsura destul de mare.
Depinde la ce te referi. Sunt o grămadă de tineri mai ales, dar nu numai care se dau "atei" și care nu cred in "Dumnezeu" nu știu ce, nu știu ce... Și care incep sa îți explice de ce nu există și cum religia te manipulează... Bă, Acesti oameni nu sunt in realitate atei. Ateu inseamna pur și simplu sa nu crezi in nimic. Și gata. Nu ai treabă cu nimeni, nu îți pasă de restul ce cred etc.