"Problema nu e daca o sa traiesti dupa moarte, ci daca ai trait inainte de moarte"
Osho
De ce naiba trebuie sa iti pui intrebari la care nu stie nici dracu raspunsul...
De ce am vrea să trăim veşnic?
Cu cât te împaci cu gândul că o să mori odată cu atât îţi va fi mai uşor.
Pentru ca nu ie loc pe pamant de mai multi. Vrei sa cadem cu planeta?
Exceptand cazurile de boli in urma carora survine decesul, omul tot moare la un moment dat, la batranete pentru ca organismul lui se tot deterioreaza pana cand nu mai poate functiona. Acum daca murim vesnic eu cred ca nu stim cu exactitate, ramane de vazut ce se intampla dupa ce murim
Atunci cănd vine vremea să mori, adica pe la 80-90 de ani, trupul nostru începe să lucreze din ce in ce mai greu, funcțiile vitale încetinesc, procesele de regenerare se incetinesc și mori căte puțin. Creieru tău va funcționa din ce in ce mai greu practic vei simți nevoia să mori! Acum să-ți răspund și la întrebarea ta : nu avem cum să murim, este imposibil, fiindcă îți vor ramane pentru eternintate acele clipe frumoase petrecute alături de cei dragi, acel sentiment de dragoste pentru persoana iubită va rămane și va dăinui veșnic, acel moment frumos în care am simțit fluturi in stomac va fi etern, primul sărut, primul te iubesc din toată inima, prima dată cănd iți vei auzi copilul cum îți spune "mama" sau "tata", acestea sunt momente care vor dăinui pe veci. Noi oamenii trăim pentru a iubi!
Frumos raspuns si adevarat, vesnic vom exista in trecut
La 80 inteleg dar la 20, 30 nu inteleg moartea man
Un raspuns frumos
Invită o fată la dans, o fată pe care o iubești, și vei simți că acel moment este unic. Apoi mergi la stomatolog și o să vezi ce inseamna și eternitatea Sincer să fiu, cred că 90 de ani este suficient să mă plictisesc de viață, dar problema nu e că noi murim, problema este că noi îmbătrănim și atunci cănd ești bătrîn, nu prea mai ai putere să faci mare lucru. Vorba unui amic care imi spunea mereu : "Dacă ești isteț, te descurci peste tot, chiar și în lumea de dincolo ", e un prieten care a avut un acciedent la 26 de ani dar care din nefericire a murit în următorul an, și mereu îmi spunea că tare mult ar mai vrea măcar un an din viață, in fine, poveste lungă.
El stia ca va muri?
Da! Totuși norocul său a fost că a avut o familie destul de înstărită, asta ca să nu spun că era super bogat! Dar totuși a mai prins incă 9 luni de viața.
Vezi atunci isi dai seama cei viata cand sti ca vei muri intr-un timp scurt, tie ti frica de moarte?
Nu!
Si daca nu am asemenea momente, cu ce raman, cu nimic, pot sa fac o cerere sa traiesc din nou?
Pentru că dacă ştii că ceva se termină, există şanse să te mai bucuri de acel ceva. Depinde câtă materie cenuşie ai în cap.
N-ar avea nici un sens să trăieşti fără să faci nimic.
Şi n-ar avea nici un sens să trăieşti fără să te bucuri.
Gândeşte-te cât de tare te-ai plictisi să trăieşti veşnic, adică, odată ce ai făcut tot ce se putea face...ce ţi-ai mai putea dori?
Nu trebuie, dar e un fapt cel putin pana cand tehnologia ne va permite sa inlaturam acest fapt inutil din viata.
Pentru ca asta este soarta omului.
Dupa moarte, ne intoarcem,, acasa''
In aceasta lume suntem doar niste,, calatori''
Http://www.sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/moarte-subita_5522
nu gasesc logica vieti
Nu are rost să ne întrebăm "de ce?". Pur şi simplu aşa a fost să fie.
De fapt, răspunsul lui OOOLEOOO e perfect; ar trebui să trăim înainte de moarte, cât timp suntem aici, şi să lăsăm iluziile unei vieţi de apoi sau să tot încercăm să căutăm răspunsul la o întrebare care nu are vreunul.
Eu consider ca viata e ca un fel de proba peste care omul trebuie sa treaca pentru ca sa ii fie bine in lumea de dincolo. dupa cum zice zicala ..cum iti asterni asa dormi.
Asa e viata..ma amuza unele intrebari de ale tale sincer."Se spune ca dupa moarte am parte de o alta viata, si abia astept pe cei ce m-au crescut sa ii am din nou in fata "El Nino.
Asa ca, mori doar pe pamant daca stam sa ne luam dupa povestiile bisericesti.
Omul se naste, creste, traieste si moare.Desi inca nu s-a descoperit o explicatie foarte concreta a mortii, un raspuns plauzibil ar fi, ca oamenii mor pentru a pastra sensul vietii in echilibru.De exemplu,daca stra-stra-strabunicul tau ar locui cu tine in casa impreuna cu celelalte generatii pana la cel mai mic membru al familiei oare cum ar fi? Destul de ciudat,nu?
Se spune ca,dupa moarte,sufletul omului,ajunge in rai sau in iad,depinde cum a mers el pe la biserica in ultima vreme (am facut o mica glumita,sper sa nu se supere nimeni), dupa care se reincarneaza si se transforma intr-o alta fiinta, cu totul noua, urmand iarasi sensul vietii.
Raspunsurile acestor intrebari, depasesc cu mult gandirea umana.Si,in opinia mea, cred ca ar fi mai bine sa lasam cercetarile de-oparte si sa lasam totul in voia lui Dumnezeu.
Daca intrebarea ta se referea de fapt,"de ce moare omul?", raspunsul exact este dat de anatomie, adica: "Orice fiinta vie este formata din celule, fie ca sunt mono sau pluricelulare.Fiinta vie, impreuna cu organele, reprezinta un intreg ansamblu de celule laolalta, ce asigura "functionarea" organismului.Cu trecerea timpului,aceste celule imbatranesc,ceea ce face ca ele sa isi piarda din functiile lor de baza, pana in momentul in care nu mai indeplinesc nici o functie".Asa se manifesta moartea in mod biologic.
Sper ca te-am lamurit in mare parte, iar daca cumva am spus ceva, cu care tu nu esti de acord, sper sa nu ma injuri! Succes!
Am fost la Biserica sambata iar parintele a spus asa : inainte omul traia in Rai, iar Dumnezeu l-a pus la niste incercari. omul nu a reusit sa treaca incercarile asa ca Dumnezeu nu la putut trece proba, si l-a trimis pe pamant, pentru a demonstra ca merita in Rai. Dupa a mai spus ca acest corp este unul imperfect, care s-a nascut pe pamant si aici se va duce, iar sufletul se va duce in cer. Dupa ce vor muri toti oamenii, Dumnezeu va reinvia pe cei care merita si aceia vor primi viata vesnica
Asta am inteles eu ultima oara cand am fost la Biserica si chiar m-a incantat. Va recomand si voua! mie mi s-a schimbat oarecum comportamentul
Fiindca viata este o anomalie.
Exista o cale prin care poti oarecum sa-ti prelungesti existenta. Procrearea este calea naturii prin care isi asigura continuitatea genelor tale. Din acest motiv toata lumea cauta dragostea.
Dragostea nu este decat un alt mecanism al naturii care are ca scop unic crearea unei fiinte noi, orice ar crede un indragostit, totul se rezuma la sex si progenitura care ar trebui sa rezulte de pe urma sexului. Trist dar parca suntem in mitul lui Sisif, fiecare generatie se naste face sex si moare, natura este "interesata" doar de perpetuarea genelor si iti ofera un timp scurt care se numeste "tinerete" sa faci ceea ce programul tau genetic iti cere.
Deci pe scurt murim ca sa putem perpetua genele. Oricum o moarte eterna este de dorit in schimbul unei vieti eterne la fel cum nu te-ai apuca niciodata sa citesti o carte care nu are sfarsit, fiindca oricat de interesanta ar fi cartea tot te-ai plictisi si ai dori sa se termine odata.
De fapt chiar ar putea trai omul vesnic. Cercetatorii astia din America au luat un sobolan de casa si i-au dat anestezic. Dupa ce a adormit sobolanul iau scos tot sangele din corp si l-au inlocuit cu sangele unui alt sobolan mult mai tanar. Dupa anestezic sobolanul a trait o viata dubla. PS: Cand avem spre 90-95 de ani in sangele nostru celulele nu mai pot trai asa mult si putrezesc. De exemplu un om moare ca a avut problema cu inima. In inima se strang cateva celule morte si ea cedeaza
Eu cred in teoria reincarnarii asta insemnand ca dupa ce mori sufletul se duce la un centru de,, reciclare,, tu sau altcineva reincarnanduse fara sa isi aminteasca viata anterioara...E posibil sfarsitul lumii sa insemne sfarsitul reincarnarii ori rai sau iad depinde