anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce omul are anumite gesturi cand e emotionat? Majoritatea se "joaca" cu ceva ce au in mana fără sa-si dea seama. Sau cand mint, apare acea voce tremurata uneori, nu mereu. De ce apar aceste gesturi?

15 răspunsuri:
| LoveSleep a răspuns:

De ce ți se mișcă ochii când clipești?
Din același motiv pentru care faci unele gesturi involuntare când ești emoționat, minți, ești pe wc sau mai știu eu ce.

| anonim_4396 explică (pentru LoveSleep):

Unele sunt ciudate. Sau miscatul mâinii atunci cand mergi.

| RainmakerX a răspuns:

Sunt doar disperati...
In legatura cu jucatul atunci cand au emotii...am un coleg ce zici ca jongleaza cu creionul pe la ora de fizica atunci cand nu stie un raspuns. El zice ca "Se concentreaza mai bine asa". Pana si proful i-a facut observatie.
Sunt disperati, de aia!

Nu au mai mintit in viata lor si le e frica...ce sa faca, bietii de ei?
La disperare nici ei nu aud cum vorbesc...ei nu isi dau seama ca le tremura vocea. Si dupa ce le zici "Tu ma minti!" ei mai si raspund "Dar cccum tti-ai ddat seama?"

| anonim_4396 explică (pentru RainmakerX):

Disperati? Nici chiar asa.

| RainmakerX a răspuns (pentru anonim_4396):

Adevarat.Doar stresati...

| KillMePlease a răspuns:

Dacă anumiţi oameni nu sunt capabili să se controleze, asta nu înseamnă că niciun om nu poate
Fiecare reacţionează diferit, poate unii nici nu reacţionează şi rămân la starea pe care o aveau înainte de a apărea "emoţiile" sau înainte de a minţi.

| KamaSutra a răspuns:

Pentru ca suntem oameni si reactionam la factorii la care suntem expusi, unii isi controleaza mai bine aceste reactii, altii nici nu sunt constienti de ele

| anonim_4396 explică (pentru KamaSutra):

Da, adica, te trezesti dintr-o data ca te joci cu ceva din mana fără sa-ti dai seama.

| KamaSutra a răspuns (pentru anonim_4396):

Da,iar asta poate fi cauzata de mai multe emotii

| OoBunnyoO a răspuns:

Se numesc gesturi adaptorii si sunt tipice pentru comunicarea nonverbala, pe langa alte tipuri de gesturi.
Numele cred ca explica de la sine care este rolul lor. Aceste gesturi te ajuta sa te adaptezi la mediul inconjurator si sa te raportezi la el. Adaptorii sunt gesturi care ofera un anumit confort psihic.
Unii vor mesteca guma, altii isi vor aranja parul, altii isi vor trosni degetele. Sunt de regula subconstiente, de aceea nu le observam intotdeauna. Si majoritatea oamenilor le vor avea in situatii de stres, daca nu toti. Doar ca unii stiu cum sa le mascheze mai bine.

| syd2 a răspuns:

Hormonii. Atat.

| Suck a răspuns:

Doar un psihopat isi poate controla perfect emotiile. Acele reactii sunt involuntare, deoarece din cauza emotiilor intervine rusinea si vrei sa pierzi contactul vizual cu acea persoana sau sa-i indrepti atentie spre altceva.

| VibeTrix a răspuns:

Nu stiu, dar eu fac exact la fel! laughing)

| veryhonest a răspuns:

Pentru ca e emotionat. Cand nu esti, de obicei stai relaxat...nu?

| AnarchyUK a răspuns:

Unele din aceste gesturi au, în general, o simbolistică, adică nu sunt făcute că o parte din corpul nostru n-are ce face.
Un exemplu comun ar fi atunci când, să spunem, doi oameni discută: un tată și un adolescent. În timp ce este mustrat de părintele său, adolescentul ar putea să-și „mângâie" mâinile una de cealaltă. Acest gest poate însemna că acel tânăr dorește să se calmeze, sau să-și aline o suferință, un sentiment de vinovăție. Încearcă să se facă mai confortabil.
De ce apar aceste gesturi, ei bine, asta e o întrebare controversată. Însă în principal, sunt pur și simplu din instinct.