Problema e foarte amplă. Pe scurt, somnul (în ansamblu) e o activitate nervoasa. În timpul ei, sistemul nervos parcurge niște procese fiziologice/metabolice care nu se pot desfașura decat în alți parametrii, respectiv în somn. În alte cuvinte și pe scurt, întreg sistemul nervos (și nu numai), își face toate operațiile de întreținere, si re-optimizare necesare unei bune funcționari. Fiziologia (procesele metabolice si durata lor) determină practic cantitatea de somn necesară fiecarui organism în parte.
Nu, nu se poate trage acea concluzie .
Pe scurt, în timpul somnului, se odihnește creierul, altfel există riscul să mori de epuizare.
De multe ori, dorm 3-4 ore pe noapte, şi-mi ajunge. Dacă dormi mai mult decât e necesar, eşti leneş.
Forteaza-te sa stai treaz mai mult de 48 de ore, si vei afla singur raspunsul. Asa suntem noi oamenii facuti (si cele mai multe dintre vietatile de pe Terra).
Exista un moment de relax, de deconectare, moment in care orice efort (fizic sau intelectual) "isi pune in ordine" treburile pentru ziua urmatoare. Chestie de ceas biologic.
Cine s-a nascut pentru a dormi, de fapt este destul de mort (din start), in opinia mea
Iti procuri energia din hrana dar si din somn evident. orice fiinta are nevoie de somn.
Mda..nici eu n-as vrea sa mai dorm. Vreau sa traiesc non-stop, dar din pacate nu prea pot.
Omul nu s-a nascut ca sa doarma toata viata. Ca sunt unii care se trezesc, mananca, pierd vremea si apoi se culca inapoi, asta e partea a 2-a. Energia este consumata prin activitatile intreprinse zilnic si avem nevoie de odihna pentru a o putea lua de la capat in forta. Un studiu spune ca omul are nevoie de somn si pentru a se descotorosi de informatiile (adunate in timpul zilei) de care nu are nevoie. Practic dormim ca sa ne odhnim si ca sa facem loc in creieras pentru lucruri mai importante