| romanita_7446 a întrebat:

De ce omul are un creier si o inima si nu cite doua?

Răspuns Câştigător
| Lost_4608 a răspuns:

Pentru ca noi avem un singur "eu" care,bineinteles,poate avea multiple ipostaze,dar, in defenitiv, este unul si acelasi.De aceea este normal ca si creierul,care este sediul proceselor cognitive si afective si inima,careia, desi este un simplu organ, in sunt atribuite in sens general emotiile si trairile noastre sufletesti(iar in acest sens sunt edificatoare expresii ca "a avea la inima" etc)sa fie singulari.Asta subliniaza unicitatea noastra. Avem un creier si o inima pentru ca, fiecare in parte, unul singur este.Eu vad in asta o posibila explicatie filosofica. Sper ca ti-a placut cat de cat raspunsul meuhappy

23 răspunsuri:
| AvalohAlyn a răspuns:

Fiindca nu sunt necesare pentru viata unui om, pentru a trai un om doua inimi si doua creiere ci doar unul si o inima.De aceeahappy

| PhaseMorphXR a răspuns:

@MrSmith
"Creierul nu e unu, sunt doua, dar ingramadite unul in altul si unite la mijloc"

Sper ca la cele doua emisfere te referi... "doua creiere" suna cam ciudat. "Ingramadite unul in altul"? Cam ciudat ar fi, sau te referi la 2 din cele 5 etape evolutive ale Encefalului?
Cititi, cititi, dar cu atentie, mai ales in momentul in care intepretati.

@Aldebaran
"Buna, as vrea sa fac o remarca! Omul are doua creiere, creierul mare raspunzator de zona constienta a psihicului"

Buna, iti multumim pentru remarca, dar este complet eronata:
Creierul mare sau Encefalul, este raspunzator de Constient la fel de mult ca si de Subconstient sau Inconstient, nu exista zone dedicate acestor "stari". Ele sunt rezultate ale activitatilor Neurochimice/cognitive din cadrul Proceselor Cognitive de Inalta Ordine, atribuite in mare parte straturilor Corticale (ale creierului mare), dar si altor zone.

"...si creierul mic (cerebel, creier limbic sau reptilian) raspunzator de zona subconstienta si inconstienta a psihicului. Din punct de vedere strict biologic are rol in secretia substantelor, in reglarea batailor inimii, in reglarea respiratiei dar mai are multe, multe alte functii. E mult prea complexa functionarea si nici nu am suficiente cunostinte."

Cerebelul este supranumit "creierul mic", insa nu are nimic de-a face cu Inconsitentul sau Subconstientul, Cerebelul este implicat in coordonare, precizie, echilibru si sincronizare motorie precum si in invatarea comportamentelor care necesita atributele acestea. De asemenea nu are nimic de-a face cu Sistemul Limbic, care tine de Dienecefal, Neocortex, Amigdala, Hipocamp, Cingulat care toate laolalta formeaza asa zisul "Creier Limbic" (Cerebel =/= Creier Limbic).
Cerebelul nu are rol in controlul ritmului cardio-respirator, Trunchiul Cerebral per ansamblu se ocupa de asta, iar Cerebelul se ocupa la nivel Neurobiologic de secretia substantelor (neurotransmitatori/n-modulatori) la fel de mult ca oricare alta parte a Sistemului Nervos Central.
Va rog verificati validitatea "remarcilor" inainte sa postati, pe viitor.

@romanita O fi rubrica asta numita Stiinta si Filosofie, dar pe intrebarea ta nu se poate filozofa, e Biologie curata, si logica.

| PhaseMorphXR a răspuns:

"dovada ca medicina si oamenii de stiinta nu prea stiu bine ce si cum. "
Avand ca referinta ce?

| ExistaMosCraciun a răspuns:

Da' de ce intrebi, ti s-au supraincarcat ambele?

| MeScorpion a răspuns:

S-ar contrazice intre ele.

| DorelSudoru a răspuns:

Daca am avea 2 creiere am gandi mai mult si daca am avea doua inimi am fi mai slabi(nnu in kq)+ca nu am putea avea 2creere pentru ca nu este loc in cutia craniana

| NickiMinaj a răspuns:

De ce nu sunt miliardara in euro?!?!

| mgtow a răspuns:

Pt ca asa ne-a facut dumnezeu

Răspuns utilizator avertizat
| yoo23 a răspuns:

Fiindca nu mai aveau loc in corp sad

| Nicky29 a răspuns:

Nu stiu sa dau un raspuns corect dar voi explica ideea mea. Avem un creier si o inima pentru ca asa sunt toate fiintele de pe Terra asta e unu din motive.Creierul nu il putem folosi la capacitate maxima deci daca aveam 2 nu stiu la ce ne ereau de folos.Iar o singura inima avem pentru ca este de ajuns sa pompeze suficient sange incat sa traim totusi erea frumos sa avem 2 inimi big grin una o tineam de rezerva in caz de se oprea cealalta big grin

| theorizer a răspuns:

Te referi probabil la Worf, din Star Trek, care avea doua inimi. ca razboinic el avea nevoie de doua inimi, scenaristii au avut un rationament corect
animalele de prada ataca la gat si numai la gat, ele nu folosesc arme si ar fi dificil sa atace in zona inimii. noi aveam arme, dar nu am prea luptat unul impotriva celulilalt, ca in orice alta specie

| Comoaracasei a răspuns:

Un creier e si prea mult,
Avem o inima pentru ca avem doar un Cristos pe care sa-l putem incarna...

| Daniel123 a răspuns:

Pentru ca natura s-a gandit ca nu are nevoie de 2 si sunt suficiente cate 1 oricum se stie ca oameni in medie nu isi folosesc decat putin din puterea creierului.

| Aldebaran a răspuns:

Buna, as vrea sa fac o remarca! Omul are doua creiere, creierul mare raspunzator de zona constienta a psihicului si creierul mic (cerebel, creier limbic sau reptilian) raspunzator de zona subconstienta si inconstienta a psihicului. Din punct de vedere strict biologic are rol in secretia substantelor, in reglarea batailor inimii, in reglarea respiratiei dar mai are multe, multe alte functii. E mult prea complexa functionarea si nici nu am suficiente cunostinte. Sper sa iti fie de folos raspunsul.

| cryssa a răspuns:

Omul are o inima pentru ca trebuie sa o gaseasca pe a 2-awinking
si un creier pentru ca ii e indeajuns doar unulaughing

| 100SweetSmile4you a răspuns:

Omul are doar un creier si o inima deoarece poate trai si asa.Adica nu are nevoie de doua creiere si/sau doua inimi pentru a trai. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

sa zicem vorba aia romaneasca, ai dat cu mucii-n lapte!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un citat din "Mos Anghel"Panait Istrati;"-Inima face prea multa zarva pentru cita fericire ne poate aduce". Deci se referea omul la dragoste.Eu spun ca de multe ori inima si mintea sint in contradictie si deci se cam lupta intre ele pentru anumite decizii cam greu de luat mai ales in dragoste. Putini oameni au reusit sa faca in asa fel incit sa fie una amindoua.Ia inchipuieti ca aveam cite doua din fiecare.Era de doua ori haos.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un copil s-a nascut fara cerebel, fapt ce a bulversat intreaga lume medicala. dovada ca medicina si oamenii de stiinta nu prea stiu bine ce si cum.

| romanita_7446 explică:

Desigur,de ce in corpul omenesc nu se gasesc doua inimi si doua creiere, de ce numai cite una?

| romanita_7446 explică:

Nu vb de supraincarcare...ci din punct de vedere filosofic cine-mi explica; doar suntem la aceasta categorie'stiintic-rs este

| romanita_7446 explică:

Vreau un rs filosofic NUX doar suntem la aceasta categorie