Omului ii este frica de necunoscut! Nimeni nu a murit si s-a intors sa povesteasca cum e.Esti pe moarte dar simti ca mai ai multe de facut.Te gandesti la moarte ca la ceva terminal, fara sansa de a te intoarce.De aceea oamenilor le este frica de moarte!
Se sperie de durerea care o va simti sau unii din ei se sperie ca ajung in iad (dandu-si seama in ultimele momente din viata cat rau au facut). Daca cred in Dumnezeu si daca nu tot acolo se vor trezi.
Sunt doi factori: frica de necunoscut - cum au zis si altii - si instinctul de supravietuire.
Tu cand intrii intr-o incapere unde nu este aprinsa nici o lumina ce senzatie ai?
Mie nu mi-e frica de intuneric deloc. Am mers si pe strazi intunecate singura, ma jucam cu copii noaptea in case mari care erau la rosu, intrai in pereti, asa de bezna era.
@daniel18
Frica de durere, moarte. Unui om ii este frica de multe chestii, cand nu se simte in siguranta, ii trece tot felul de ganduri sadice prin cap. Nu multi isi pot stapani temerile.
Vad ca nu ti-e frica de negru
Mie nu mi-e frica de moarte, de ce ar trebui sa-mi fie frica?
"Moartea e un fenomen simplu in natura, numai oamenii il fac inspaimintator."Marin Preda
Iti traiesti intreaga viata, constient sau nu, ca pe o cursa de viteza, si tragi sa scoti cei mai buni timpi, sa primesti laudele cuvenite, sa nu simti ca te-ai irosit in van. Si cand in final tragi spre ultimele ture iar lucrurile nu stau asa cum ti-ai dorit sau ti-ai imaginat tu, iti vine sa iei arbitrul de rever si sa ii mai ceri niste timp suplimentar. Frica cred ca vine din refuzul lui franc.
Pentru ca omul nu stie cu exactitate ce-i aia moarte. El stie ca atunci cand moare, viata lui s-a terminat( cu toate ca ar fi trebuit sa mai faca multe lucruri).Si cu toate astea, unii oamnei de abia asteapta sa moara deoarece, se spune ca dincolo de moarte sa afla o alta viata. Gen iti dai restart la viata...in fine sper ca te-am lamurit, chiar si putin
Pentru ca multor persoane le e frica de moarte, si nu vor sa moara, vor sa mai traiasca, asta e motivul pentru care mie imi e frica de moarte.
Pentru ca nu este constient de el, ii este frica de moarte si asa cum se zice "de ce ti-e frica de aceea nu scapi", ar trebui sa echilibram activitatile si sa ne obisnuim cu idee ca moartea este decat o transformare si nimic altceva.