| Dianné a întrebat:

De ce persoanele care se comporta urat cu cineva din jur, sunt mereu respectate, iar cele cumsecade primesc doar rautati din partea altora?

Răspuns Câştigător
| Catalion a răspuns:

Pentru ca cei care se poarta urat inspira teama, iar teama este cea mai mare slabiciune a omului. Eu am fost destul de gras cand am fost copil si chiar daca m-am purtat frumos si ii respectam pe cei din jur, faptul ca am fost gras am primit in schimb numai ura si jignire din partea celor din jur. A incercat unul sa ma bata ca sa se dea mare in fata altor idioti, iar eu am ripostat si pe urma s-au bagat alti 3 idioti pentru idiotul care a inceput scandalul. Nu am avut de ales decat sa ma bat cu toti patru, pentru ca fie ca stateam sau nu degeaba, tot urma sa-mi iau bataie. Se pare ca pana la urma, faptul ca eram gras pe langa cei patru, a facut sa fiu mai rezistent si am invins in acea bataie. Am fost un pic ranit si acea zi a fost cea mai infricosatoare zi din viata mea, dar din acea zi am devenit mai barbat ca sa spun asa si pe urma toti ma respectau si nici unul nu mai avea curajul sa ma injure cumva. Asta nu inseamna ca am devenit un batausi sau ca nu mai incerc sa respect pe nimeni, pentru ca daca nu respecti, nu esti respectat, dar am invatat sa nu mai inghit porcariile aruncate in fata de altii.

54 răspunsuri:
| yoyodedeea a răspuns:

Legea junglei. happy
si in plus, care respect? sau tu nu-i auzi pe aia care-i vorbesc pe la spate pe respectivii da in fata nu sufla unu. unde li se inneaca tupeu?

| renee14 a răspuns:

Asta e lumea in care traim

| mngxxx a răspuns:

Doar traim in Romania...

| campanario a răspuns:

Asta ma intreb eu de 4 ani incoace, si stii de ce? Pt ca mi-am dat seama, mi-am deschis ochii in multe privinte! Ii multumesc lui Dumnezeu pentru asta sa stii. Greutatile te intaresc.Lasa sa se compoarte rau, ca multe nu au dupa sa stii. Dupa fapta si rasplata.

| sherlock a răspuns:

Cam asa ceva, de esti bun esti considerat prost.

| norkys a răspuns:

Legea junglei, exact.Persoanele cumsecade vor fi mereu folosite de cei din jur, subapreciate, vor fi ``piloni`` in ascensiunea lor, vor fi considerate persoane slabe, usor de manipulat pe cand persoanele care se comporta urat vor fi persoane oarecum temute.Stii vorba aceea, ''daca nu poti lupta cu dusmanul, aliaza-te cu el''.Pe asta se bazeaza societatea in care traim. Mai trist este ca nu poti cere unui om, cum nu iti poti cere nici tie insuti, sa se schimbe, sa nu mai fie cumsecade doar pentru ca va avea de suferit. Poti incerca, dar in adancul sufletului tau vei sti mereu ca afisezi o masca, nu adevarata-ti personalitate. Poate ca pe moment iti va parea inutil sa fi o persoana buna, dar rasplata va veni cand nici nu te astepti.Iar cei din jur.ei pot fi ``selectati``.nu e nevoie sa te inconjori de stadioane de oameni falsi, cand ai langa tine 4, 5 persoane sincere, care te apreciaza pentru ceea ce esti.

| thealchemist a răspuns:

Nu cred ca cei rai sunt respectati, sunt temuti, ceea ce e o alta categorie, iar cei cumsecade sunt martirizati din cauza confuziei bunatate=slabiciune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta e psihologie sti sa ti la respect ai de castigat nu ai de pierdut

| mihaibr11 a răspuns:

Salut! Ce primesc persoanele respective nu e respect, e doar teama. Din pacate, asa e lumea in care traim si nu prea poti sa schimbi ceva, cu atat mai mult gandirea celorlalti...te adaptezi.

| cristi202 a răspuns:

Pentru ca omul bun e luat de prost. Fi smecher si vei fi considerat un om deosebit, fi bun, si lumea va ride de tine, chiar te poate considera un ciudat. Asta e, nu uita, traim in Romania.

| chelstone a răspuns:

Cu smecherii ori te ''aliezi'' si te lasi pana la urma manipulat, ori le-o dai pe la spate, atunci sa-i vezi cum se rasucesc in mormant, in viata trebuie sa fii tare, insa sa nu accepti astfel de lucruri la infinit pentru ca pana la urma tu vei fi cel rapus, cedezi psihisc, etc

| wales a răspuns:

Nu trebuie să generalizăm. Depinde de vârstă, statut social, loc etc. Ex: Dacă ești un elev '' cumsecade '' restul te vor invidia și ca reacție la purtarea ta bună se vor purta urat. Dacă ești un șef bun cu subalternii, oamenii te vor respecta și aprecia.

| JUSTERINIandBROOKS a răspuns:

Cu omul oricat de frumos te-ai purta si l-ai respecta,atat timp cat la randu-ti nu stii sa impui respect, te va manipula si va trage mereu foloase de pe urma ta, fara a-ti oferi nimic in schimb.In special persoanele emotive,care pun toate rahaturile la suflet sunt victimele celor cu psihicul tare,egocentrice, care stiu sa treaca, daca e nevoie si peste cadavre.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Frica naste respectul fortat, aratat de persoanele slabe de caracter! Persoanele cumsecade au parte doar de respectul celor care sunt educati bine de catre parinti si profesori.
P.P. Cine te-a suparat? Spune-i ca umplu fundul de suturi (cu claparii mei nr. 41). Sa vad cum se comporta atunci cand nu poate sta pe WC, si este nevoit sa faca treaba mare din picioare!

| DorelSudoru a răspuns:

Pentru ca de aia'...am observt si eu asta si o simt pe pielea mea si nu e bine deloc

| Unffox a răspuns:

Pentru ca oamenii trebuie sa se impuna pentru a primi respect, iar cel mai usor mod de a te impune este sa " te comporti urat " [ sa nu ajung mai departe...]. Atunci cand te comporti " urat " cu cei din jur, acestia se tem de comportamentul tau urat si nu vor sa te starneasca, astfel incat ajung sa se teama de tine ca persoana, iar oricine stie ca atunci cand inspiri teama e cel mai usor sa inspiri si respect. Dar acesta este un mod gresit de a trai, insa este cel mai la indemana. Multi aleg aceasta alternativa in loc sa castige respectul prin munca proprie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Persoanele bune mereu vor fi mai putin respectate decat cei care se comporta urat ca acestia domina lumea. Cei care se comporta urat de fapt nu sunt atat de smecheri si destepti precum se cred ci ascund adevaratele sentimente pe care le au cum ar fi frica. Dar un lucru este sigur, aceea de a nu te lasa batjocorita/batjocorit de nici o persoana, pentru ca nici ei nu sunt mai presus ca tine ci poate mai prejos cu mult, deoarece tu mereu vei avea ceva in plus fata de ei:respectul fata de cei din jur, sa nu crezi ca acestia care se comporta urat vor fi respectati in viata, vor fi niste nimicuri daca nu isi schimba comportamentul si si daca il schimba nu este sigur ca vor ajunge la nivelul celor respectuosi.

| popana a răspuns:

Asta e viata cruda rea iar cei rai sunt respectati ca sa nu fiu batuti iar de cei buni iti bati joc pana cand si el zice odata gata asa este viata cu josul in sus

| elleme a răspuns:

Acum nu prea mai gasesti in tara noastra oameni cumsecade, poate doar cateva exceptii, dar foarte rar. Si chiar daca esti cea mai linistita, cumsecade, perfecta persoana daca ai prietenei care se comporata urat chiar 40% si cateodata chiar mai injura din cand in cand, pentru ca iti e prieten/a bun/a te face sa crezi ca daca injuri/te comporti urat vei deveni vedeta. Si acum ce mai putem spune? straight face

| MissmysteriousS a răspuns:

Pentru ca asa e lumea; cei buni unt considerati,,prosti'' iar cei rai sunt considerati,,smecheri'', dar cel mi bine este sa-i ignoram pe cei care se cred superiori dupa faptele rele pe care le fac, si sa ne vedem in continuare de viata noastra linistalasandu-i pe ei in pace.

| Anonima568 a răspuns:

Si eu mi-am pus intrebarea asta de multe ori si inca nu am gasit raspuns sad

| gabrielutzu a răspuns:

Pentru ca omul este o curva in general,lingau cu cei mai tari si mai sus-pusi si dur, nemilos, cu cei mai de jos decat el.Asta este o lege nescrisa a lumii in care traim,si asa va ramane pana la sfarsitul ei.
Multi se ascund in spatele unor stereotipuri,imagini,gen credinta,educatie,cultura,si alte asemenea, in fapt nu sunt insa decat niste ipocriti si ipocrite notorii, care nu difera cu nimic de restul lumii.Pana la urma totul tine de imagine,aspect,si putere,indiferent ca este vorba de cea fizica, sentimentala, sau materialista.Intotdeauna cel mai puternic/avantajat in vreun fel sau altul il va trata pe cel mai slab/mai jos decat el exclusiv in mod negativ. Daca sunt si exceptii, da pot fi, dar acestea sunt de 1 la un milion,si nu are nici o legatura cu stereotipurile si imaginile de fatada,ci doar cu felul personal al fiecaruia de a-si trai viata, indiferent de greutatile si obstacolele care ii apar in cale, in principal datorita felului sau atipic si non-conformist (adica de a nu se conforma felului de existenta si comportament al lumii in general) in a-si trai viata...

| Chris a răspuns:

Simplu: traim intr-o societate in care s-au inversat valorile.

| Emma6 a răspuns:

Pentru ca cei care se poarta urat sunt considerati mai smecheri happy

| S_3805 a răspuns:

Acete peroae care se comporta urit sunt si nishe lingushitori si mereu is de nimic, cu toate ca i-si arata ca sunt mari si tari...

| madalina1995 a răspuns:

Pentru ca exista acel cuvant nimit INTIMIDARE

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca cei care se poarta urat inspira teama, iar teama este cea mai mare slabiciune a omului. Eu am fost destul de gras cand am fost copil si chiar daca m-am purtat frumos si ii respectam pe cei din jur, faptul ca am fost gras am primit in schimb numai ura si jignire din partea celor din jur. A incercat unul sa ma bata ca sa se dea mare in fata altor idioti, iar eu am ripostat si pe urma s-au bagat alti 3 idioti pentru idiotul care a inceput scandalul. Nu am avut de ales decat sa ma bat cu toti patru, pentru ca fie ca stateam sau nu degeaba, tot urma sa-mi iau bataie. Se pare ca pana la urma, faptul ca eram gras pe langa cei patru, a facut sa fiu mai rezistent si am invins in acea bataie. Am fost un pic ranit si acea zi a fost cea mai infricosatoare zi din viata mea, dar din acea zi am devenit mai barbat ca sa spun asa si pe urma toti ma respectau si nici unul nu mai avea curajul sa ma injure cumva. Asta nu inseamna ca am devenit un batausi sau ca nu mai incerc sa respect pe nimeni, pentru ca daca nu respecti, nu esti respectat, dar am invatat sa nu mai inghit porcariile aruncate in fata de altii.

| Helăăău a răspuns:

Fiindca daca nu ripostezi la primele lor rautati si esti bun te iau de prost si cred ca-si pot bate joc de tine continuu fara ca tu sa te revolti sau sa te comporti precum ei. te cred timid, las, neajutorat, PROST.(dupa parerea lor)
vedem asta zilnic, dar...

| Dee_9331 a răspuns:

Exact cum a zis si "yoyodedeea" Asta e legea junglei. Ceva gen: mananci sau esti mancat. Faza e ca eu sunt cea rea cu gura mare care se comporta urat dar niciodata nu m-am luat de cei cumsecade, cei care sunt linistiti, la locul lor pentru ca nu mi-au facut niciodata nimic, nu m-au deranjat. Dra cei care se dau mari si tari(nu sunt respectati pentru asta) ma enerveaza peste limite si mereu ma iau de ei. Cei cumsecade probabil au parte de rautati si jigniri din partea altora pentru ca le permit.
Ba eu sper ca te-am ajutat intr-un fel sau altul. Nu prea am stiut cum sa ma exprim big grin.

| dani_8266 a răspuns:

Pentru ca uni sunt animale big grin