| Dianné a întrebat:

De ce persoanele care se comporta urat cu cineva din jur, sunt mereu respectate, iar cele cumsecade primesc doar rautati din partea altora?

Răspuns Câştigător
| Catalion a răspuns:

Pentru ca cei care se poarta urat inspira teama, iar teama este cea mai mare slabiciune a omului. Eu am fost destul de gras cand am fost copil si chiar daca m-am purtat frumos si ii respectam pe cei din jur, faptul ca am fost gras am primit in schimb numai ura si jignire din partea celor din jur. A incercat unul sa ma bata ca sa se dea mare in fata altor idioti, iar eu am ripostat si pe urma s-au bagat alti 3 idioti pentru idiotul care a inceput scandalul. Nu am avut de ales decat sa ma bat cu toti patru, pentru ca fie ca stateam sau nu degeaba, tot urma sa-mi iau bataie. Se pare ca pana la urma, faptul ca eram gras pe langa cei patru, a facut sa fiu mai rezistent si am invins in acea bataie. Am fost un pic ranit si acea zi a fost cea mai infricosatoare zi din viata mea, dar din acea zi am devenit mai barbat ca sa spun asa si pe urma toti ma respectau si nici unul nu mai avea curajul sa ma injure cumva. Asta nu inseamna ca am devenit un batausi sau ca nu mai incerc sa respect pe nimeni, pentru ca daca nu respecti, nu esti respectat, dar am invatat sa nu mai inghit porcariile aruncate in fata de altii.

55 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca cei care se poarta urat inspira teama, iar teama este cea mai mare slabiciune a omului. Eu am fost destul de gras cand am fost copil si chiar daca m-am purtat frumos si ii respectam pe cei din jur, faptul ca am fost gras am primit in schimb numai ura si jignire din partea celor din jur. A incercat unul sa ma bata ca sa se dea mare in fata altor idioti, iar eu am ripostat si pe urma s-au bagat alti 3 idioti pentru idiotul care a inceput scandalul. Nu am avut de ales decat sa ma bat cu toti patru, pentru ca fie ca stateam sau nu degeaba, tot urma sa-mi iau bataie. Se pare ca pana la urma, faptul ca eram gras pe langa cei patru, a facut sa fiu mai rezistent si am invins in acea bataie. Am fost un pic ranit si acea zi a fost cea mai infricosatoare zi din viata mea, dar din acea zi am devenit mai barbat ca sa spun asa si pe urma toti ma respectau si nici unul nu mai avea curajul sa ma injure cumva. Asta nu inseamna ca am devenit un batausi sau ca nu mai incerc sa respect pe nimeni, pentru ca daca nu respecti, nu esti respectat, dar am invatat sa nu mai inghit porcariile aruncate in fata de altii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cei buni sunt luati de prosti. oricum cei acre se poarta urat cu cei din jur ajung, intr-un final, sa ramana singuri.Stii vorba aia: cine rade la urma, rade mai bine happy

| CreepyCrow a răspuns:

Pentru ca acum e la `moda ` sa fii raustraight face
E la `moda` sa te iei dupa cei mari, sa bei, sa chiulesti sa fumezi, SA-TI DISTRUGI VIATA

| Anonima568 a răspuns:

Si eu mi-am pus intrebarea asta de multe ori si inca nu am gasit raspuns sad

| Sara_6623 a răspuns:

De la un timp aceste rautati au inceput sa devina lucruri "smechere" si la "moda" si se uita de faptele si gesturile bune facute de altii, acestea fiind considerate "plictisitoare".

| MankoBreaker a răspuns:

Trebuie sa lupti pentru ati castiga existenta.
-si in alt fel nu vad cum ai putea...

| xBluO a răspuns:

Pai mi s-a int si mie. cei care se comporta urat transmite celorlalti ca sunt sefii, iar ceilalti primesc lucruri bune mai tarziu happy

| DerekMontayne a răspuns:

Legea junglei.
si in plus, care respect? sau tu nu-i auzi pe aia care-i vorbesc pe la spate pe respectivii da in fata nu sufla unu. unde li se inneaca tupeu?
sti ca doar traim in Romania...
Asta ma intreb eu de 4 ani incoace, si stii de ce? Pt ca mi-am dat seama, mi-am deschis ochii in multe privinte! Ii multumesc lui Dumnezeu pentru asta sa stii. Greutatile te intaresc.Lasa sa se compoarte rau, ca multe nu au dupa sa stii. Dupa fapta si rasplata.
sauLegea junglei, exact.Persoanele cumsecade vor fi mereu folosite de cei din jur, subapreciate, vor fi ``piloni`` in ascensiunea lor, vor fi considerate persoane slabe, usor de manipulat pe cand persoanele care se comporta urat vor fi persoane oarecum temute.Stii vorba aceea, ''daca nu poti lupta cu dusmanul, aliaza-te cu el''.Pe asta se bazeaza societatea in care traim. Mai trist este ca nu poti cere unui om, cum nu iti poti cere nici tie insuti, sa se schimbe, sa nu mai fie cumsecade doar pentru ca va avea de suferit. Poti incerca, dar in adancul sufletului tau vei sti mereu ca afisezi o masca, nu adevarata-ti personalitate. Poate ca pe moment iti va parea inutil sa fi o persoana buna, dar rasplata va veni cand nici nu te astepti.Iar cei din jur.ei pot fi ``selectati``.nu e nevoie sa te inconjori de stadioane de oameni falsi, cand ai langa tine 4, 5 persoane sincere, care te apreciaza pentru ceea ce esti.
Cam asa ceva, de esti bun esti considerat prost.
N-are nici o treaba cu România. Se numește teoria compensației. Sau sindromul alfa male. In orice haita, cel mai rău e șefu'. E instinctiva treaba, si generatoare de perpetuare a speciei. Bine, până au apărut oamenii, sa lase si pe aia mai nevolnici sa se perpetueze nestingheriți...
Deci ce au in plus cei rai, din punct de vedere fizico-somatic: in primul rind au o capacitate de coordonare psihica mai buna. Sunt hiper-competitivi si nu accepta infringerea. Sunt reactivi si se focuseaza mai repede sub presiune. Sunt pragmatici si realizeaza mai usor tendintele si pericolele din jur. Sunt mai tactici si isi coordoneaza mai usor reactiile. De-aia sunt si mai respectati, este instinctiva situatia. Asta nu inseamna ca sunt neaparat mai rai, ci doar mai bine pregatiti pentru competitia sociala. De aia ultima fraza din intrebarea ta "cei cumsecade primesc doar rautati din partea altora" se refera la rautatile din partea celor cu lidership in gene. Ca daca toti ar fi cumsecade (deci impresionabili, letargici si flexibili) nu ar mai fi rautati, nu?
Nu cred ca cei rai sunt respectati, sunt temuti, ceea ce e o alta categorie, iar cei cumsecade sunt martirizati din cauza confuziei bunatate=slabiciune.Pentru ca cei care se poarta urat inspira teama, iar teama este cea mai mare slabiciune a omului. Eu am fost destul de gras cand am fost copil si chiar daca m-am purtat frumos si ii respectam pe cei din jur, faptul ca am fost gras am primit in schimb numai ura si jignire din partea celor din jur. A incercat unul sa ma bata ca sa se dea mare in fata altor idioti, iar eu am ripostat si pe urma s-au bagat alti 3 idioti pentru idiotul care a inceput scandalul. Nu am avut de ales decat sa ma bat cu toti patru, pentru ca fie ca stateam sau nu degeaba, tot urma sa-mi iau bataie. Se pare ca pana la urma, faptul ca eram gras pe langa cei patru, a facut sa fiu mai rezistent si am invins in acea bataie. Am fost un pic ranit si acea zi a fost cea mai infricosatoare zi din viata mea, dar din acea zi am devenit mai barbat ca sa spun asa si pe urma toti ma respectau si nici unul nu mai avea curajul sa ma injure cumva. Asta nu inseamna ca am devenit un batausi sau ca nu mai incerc sa respect pe nimeni, pentru ca daca nu respecti, nu esti respectat, dar am invatat sa nu mai inghit porcariile aruncate in fata de altii. Exact cum a zis si "yoyodedeea" Asta e legea junglei. Ceva gen: mananci sau esti mancat. Faza e ca eu sunt cea rea cu gura mare care se comporta urat dar niciodata nu m-am luat de cei cumsecade, cei care sunt linistiti, la locul lor pentru ca nu mi-au facut niciodata nimic, nu m-au deranjat. Dra cei care se dau mari si tari(nu sunt respectati pentru asta) ma enerveaza peste limite si mereu ma iau de ei. Cei cumsecade probabil au parte de rautati si jigniri din partea altora pentru ca le permit.
Ba eu sper ca te-am ajutat intr-un fel sau altul. Nu prea am stiut cum sa ma exprim.Si eu mi-am pus intrebarea asta de multe ori si inca nu am gasit raspuns.Fiindca daca nu ripostezi la primele lor rautati si esti bun te iau de prost si cred ca-si pot bate joc de tine continuu fara ca tu sa te revolti sau sa te comporti precum ei. te cred timid, las, neajutorat, PROST.(dupa parerea lor)
vedem asta zilnic, dar...Acum nu prea mai gasesti in tara noastra oameni cumsecade, poate doar cateva exceptii, dar foarte rar. Si chiar daca esti cea mai linistita, cumsecade, perfecta persoana daca ai prietenei care se comporata urat chiar 40% si cateodata chiar mai injura din cand in cand, pentru ca iti e prieten/a bun/a te face sa crezi ca daca injuri/te comporti urat vei deveni vedeta. Si acum ce mai putem spune? Simplu: traim intr-o societate in care s-au inversat valorile.Simplu: traim intr-o societate in care s-au inversat valorile.Simplu: traim intr-o societate in care s-au inversat valorile.Simplu: traim intr-o societate in care s-au inversat valorile.Simplu: traim intr-o societate in care s-au inversat valorile.Simplu: traim intr-o societate in care s-au inversat valorile.Simplu: traim intr-o societate in care s-au inversat valorile.

| popana a răspuns:

Asta e viata cruda rea iar cei rai sunt respectati ca sa nu fiu batuti iar de cei buni iti bati joc pana cand si el zice odata gata asa este viata cu josul in sus

| mesmer1408 a răspuns:

Aici nu e vorba de legea junglei sa fim sinceri, in primul rand e vorba de cum ai fost educat si de alegerile pe care le faci, ce crezi ca aia nu pot sa se compoarte frumos? tu alegi ce faci si pe ce drum mergi!

| Emma6 a răspuns:

Pentru ca cei care se poarta urat sunt considerati mai smecheri happy

| Dea_5385 a răspuns:

Totul e pe dos in tara nboastracryingbroken heart

| JasperJ a răspuns:

Traim intr-o societate a smecherilor, una degradata si nu e deloc normal ce se intampla. In loc ca oamenii buni la suflet sa fie apreciati, ei sunt batjocoriti si la loc de cinste sunt puse niste non-valori, persoane fara educatie care jignesc persoanele mai slabe de inger si uneori se ajunge si la bataie, daca cineva are ceva de spus impotriva lor.

| marinjmen a răspuns:

Aplica zicala; omul bun e luat de prost'si mai este una care spune cam asa,, prost sa fi noroc sa ai'

| mngxxx a răspuns:

Doar traim in Romania...

| Alex106923 a răspuns:

Habar nu am.Si mie mi s-a intamplat!

| andreea_5750 a răspuns:

Eu cred ca m-am obisnuit cu gandul -Asta e lumea in care traim!

| flavius1109 a răspuns:

Stiu de ce ca dau vina pe alti aia rai pe ai buni ai buni is pedepsiti ai rai ne pedepsiti
fa si tu asa
ma numesc flavius!
pa, pa, pa!

| norkys a răspuns:

Legea junglei, exact.Persoanele cumsecade vor fi mereu folosite de cei din jur, subapreciate, vor fi ``piloni`` in ascensiunea lor, vor fi considerate persoane slabe, usor de manipulat pe cand persoanele care se comporta urat vor fi persoane oarecum temute.Stii vorba aceea, ''daca nu poti lupta cu dusmanul, aliaza-te cu el''.Pe asta se bazeaza societatea in care traim. Mai trist este ca nu poti cere unui om, cum nu iti poti cere nici tie insuti, sa se schimbe, sa nu mai fie cumsecade doar pentru ca va avea de suferit. Poti incerca, dar in adancul sufletului tau vei sti mereu ca afisezi o masca, nu adevarata-ti personalitate. Poate ca pe moment iti va parea inutil sa fi o persoana buna, dar rasplata va veni cand nici nu te astepti.Iar cei din jur.ei pot fi ``selectati``.nu e nevoie sa te inconjori de stadioane de oameni falsi, cand ai langa tine 4, 5 persoane sincere, care te apreciaza pentru ceea ce esti.

| Francy2000_7026 a răspuns:

De aia ca cei rai sunt mai indrazneti si inspir teama iar cei bunic stau cuminti si sunt umuliti

| alin_6113 a răspuns:

Deoarece cei din jur il favorizeaza adica sufera de nesimtire!

| ZuzaBuburuza_2114 a răspuns:

Din cauza invidiei...happy daca nu ar fi invidie nu s-ar mai intampla nimichappy

| S_3805 a răspuns:

Acete peroae care se comporta urit sunt si nishe lingushitori si mereu is de nimic, cu toate ca i-si arata ca sunt mari si tari...

| dani_8266 a răspuns:

Pentru ca uni sunt animale big grin

| liuda_6607 a răspuns:

Buna intrebare am observat s eu lucrul acesta dar nu-mi pot rs nici cum...sad