Hai sa zicem ca printr-o minune, in ziua de azi mai exista oameni cu principii morale.Acestea sunt niste dovezi clare a unui carcater puternic in niciun caz o slabiciune.Sa zicem ca eu ca persoana fizica am avut o copilarie traumatizata si vreau sa ajut financiar si moral copii din judetul meu.De ce ar fi asta o slabiciune? Din moment ce nimanui nu ii pasa de ei, e ceva uman sa intinzi mana si respectiv portofelul celor care au nevoie
N-am zis ca o fac in numele lui Dumnezeu. N-am nevoie de pomelnice la biserica sau slujbe in numele meu. Cea mai buna rasplata este faptul ca din micii micutii cu probleme se formeaza caractere suficient de puternice pentru a rezista in lumea asta
Ai idee ce inseamna principii morale? Am sa iti dau doar un exemplu: corectitudinea. Nu poti trai normal fara ea, fara sa o ai mai mult sau mai putin. De ce? Pentru ca neavind-o deloc, nu vei mai putea avea relatii cu altii, toti ceilalti isi vor pierde increderea in tine. E doar un exemplu. Pot sa mai aduc asemenea exemple, cum ca principiile morale sunt de fapt "instructiunile de functionare" a fiintei umane, si sa ma apuce noaptea aici, pentru ca nu le poti scoate si da la o parte din viata noastra.
Desigur ca unii incearca ca si din ele sa scoata ceva spre folosul lor, si acest lucru e cit se poate de urit, insa ce sa-i faci?, asta este, noi oamenii stim sa fim adesea f rai...
Pentru ca asta vor ei sa experimenteze, nu incerca sa judeci ca ar proceda bine sau rau; conteaza cum procedezi tu si starea in care te afli tu, asta iti va desfasura in fata ta realitatea pe care ti-o doresti
nu poti sti cine actioneaza manat de morala si cine din pur egoism, la fel cum nu poti intelege ce e mai bine, sa ajuti facand-o doar din dorinta de a te autopreaslavi sau sa nu o faci deloc. cert este ca vom face mereu lucruri care ne satisfac fie pe plan moral fie material.
Eu n-am inteles dubiile tale in legatura cu principiile morale care sunt. slabiciuni? principiile morale sunt principii morale, iar slabiciunile, slabiciuni. e confuza intrebarea. daca dezvolti poate intelege careva ce vrei sa spui. Craciun fericit!
Asa este m-am exprimat eu confuz. stiu ce inseamna principii morale si stiu ce inseamna si slabiciune. poate ca intrebarea mea a fost mult prea subiectiva si nu mi-am dat seama. oricum mersi pentru raspunsuri, asa cum le-ati vazut voi.