| Rar263 a întrebat:

De ce râdem când auzim ceva amuzant?

Răspuns Câştigător
| Darkmagic a răspuns:

Apreciez ca ai intrebat punctual, esti constient probabil ca exista zeci de tipuri de ras, si ar fi dificil sa le discutam pe toate.
Pe scurt deci: ceva este amuzant si poate sa starneasca rasul pentru ca este nefiresc.
Nefirescul unei situatii descrise intr-o conversatie sau un banc de exemplu, este detectat de zona Wernicke, zona care se conecteaza cu sistemul limbic unde este analizata situatia, sistemul limbic comunica cu cortexul prefrontal unde se afla stimulii sociali, si genereaza ras iar creierul recompenseaza cu dopamina, etc.
Cand auzi intr-un banc: "Iepurele zice...", absurdul este deja identificat in aria Wernicke...
Nefirescul unei situatii observate, (de exemplu, un individ care merge pe strada si se impiedica) poate genera de asemenea un extrem de scurt moment de ras, pana cand intervine acelasi cortex prefrontal, si stimulii sociali inhiba explozia initiala de ras, daca nefirescul, devine cauzal, firesc: (omul cade - se loveste - sangereaza)
Dupa cum ai observat si din cateva raspunsuri, chiar intrebarea ta este putin nefireasca, si a generat ras... happy

7 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Chiar îmi vine să râd de întrebarea asta. O să încerc să înţeleg de ce.

| Rar263 explică (pentru sabin89):

Intr-adevar suna cam ciudat, sunt mai curios din fire și când nu am ce face ma gândesc la lucruri din astea happy

| darrio2007 a răspuns:

Ai vrea sa plangi? Asta este firea omului.
Am râs si de intrebarea ta aproape un minut, că mă gandeam din ce parte a universului esti.

| Rar263 explică (pentru darrio2007):

Văzusem întrebarea asta undeva pe quora și am zis sa vad și răspunsurile românilor. Stiu și eu ca întrebarea suna un pic stupid, mulțumesc pentru ca ai răspuns.

| darrio2007 a răspuns (pentru Rar263):

Este normal sa radem la ceva amuzant. Si, bineinteles reciproca, ne intristam cand vedem ceva trist. Că unii reactioneaza invers, e clar ca au o problema.
O dupa-amiaza placuta!

| sierra1 a răspuns:

"râdem când auzim ceva amuzant?" - e firesc

dacă intrebai

"de ce plângem când auzim ceva amuzant?" sau
"de ce râdem când auzim ceva trist?"

era patologic

| Brizbriz a răspuns:

Aaaaaa, pentru ca e... AMUZANT?!?
sau vrei raspunsul in nemurirea sufletului romanesc:
pentru ca asta te face om si nu masina sau animal (hienele nu se pun tongue ca nu inteleg umorul, doar rad)