anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce romanii prefera sa mearga la vrajitoare atunci cand au probleme, in loc sa mearga la psiholog?
Cum putem sa schimbam mentalitatea asta de ev mediu?

39 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Clorox):

1. Cine a zis? Studiile stiintifice si statisticile si psihologii si oamenii care nu se duc la psiholog. Ti-am raspuns la,, promovare'', pardon intrebare? Pentru ca in conceptia ta de om, aflat probabil in perioada renascentista, daca pui o intrebare ce cauta o solutie, inseamna ca promovezi o idee. Renascentisto!
2.,,Nu schimbi cu nimic intreband asta''
Intrebarea se adreseaza persoanelor cu un iq peste limita care pot sa dezbata si sa vina cu solutii, sa dea exemple de modificari facute de alte state pentru a promova stiinta asta, sa vina cu un studiu sociologic.
Dar hei, hai mai bine sa zic,, Nu, tu esti in Ev mediu, hăhăhăhă, m-am besit in chilotii de cat am ras, hăhăhăhăhă''
Sper ca esti mandra de tine cand te uiti in oglinda, ai inlaturat stilul gotic! Bravos!
Si tu ce Gioconda mea schimbi ba cand intrebi :,, In opinia mea, viata ar fi plictisitoare daca am putea sa ne controlam sentimentele. Voua cum vi s-ar parea?'' sau,, De ce multi scriu la forma de imperativ negativ verbul a fi cu doi de ''I''? ''

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Sn4k3):

Ok, am inteles, vrei sa ne batem cu picioarele. Accept

| Clorox a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru cineva cu un IQ ridicat vad ca-ti place sa cauti nod in papura, fix la comentariile de genul m-am referit, te simti mai bine ca ti-ai pierdut 10 minute din viata cautand informatii despre mine sau incercand sa pari mai istet?
Raspunde la asta domnule cu IQ peste limita, ai schimbat cu ceva lumea daca ai pus aceasta intrebare sau ai dat acest raspuns?

| whatevernvm a răspuns:

Dar ghearele v-au ramas in orice-mbratisare...

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru whatevernvm):

Buna si tie

| whatevernvm a răspuns (pentru anonim_4396):

Bună, Trompy

| Lostlyric a răspuns:

Nu stiu sigur daca am doar un singur raspuns intrebarii tale. Dar voiam (TPU auto-correct) sa vin cu un contra-argument pentru cei care cred ca "mamaile" de la sat cred mai mult in tehnici voodoo decat in cele care tin de stiinta, cercetare si altele.
In Suceava exista o clinica de psihiatrie (fara a da informatii legate de numele clinicii pentru ca altfel s-ar considera reclama, desi, daca s-ar insista...) in care, la inceput a venit o mamaie dintr-un sat anex cu probleme pe care nici D-zeu, nici vecinii nici alte fiinte nepamantene nu reuseau sa i le amelioreze. Femeia nu putea sa dea de mancare vacilor si gainilor, era incapabila sa mai functioneze datorita depresiei si-i era rusine. A ajuns la clinica, pe "sestache" sau cum s-ar zice "incognito", a fost tratata, a dat vorba mai departe si, de atunci, satele conexe reprezinta cele mai bune surse de pacienti ai clinicii.
Poveste reala care am auzit-o din gura unui renumit psihiatru al clinicii. Nu cred ca tine de varsta, convingeri si un anumit nivel al inteligentei. Cred ca tine de stigmatizarea persoanelor cu probleme psihice, a mentalitatii generale practicate. Oamenii cu probleme psihice de orice natura tind sa ascunda sau, in cel mai rau caz, sa ignore adevarul doar pentru a se integra in mediul din care provine. Si cea mai mare temere a acestor persoane este sa fie neintegrate. Cred ca persoanele care le dau sfaturi sunt cele in masura sa-si schimbe aceasta mentalitate si acolo e de lucrat.

| Lostlyric a răspuns (pentru Steregoi):

Am vrut sa raspund ca psihologul ajuta OMUL (ca banuiesc ca tu ii bagi pe acei atei in regnul animal), sa-si dea seama singurel daca sistemul lui de convingeri e cel care ii creeaza rau, in orice circumstanta.
Apoi...mi-am amintit cu cine am de-a face. Mereu mi-am pus intrebarea daca tu esti doar un copil de 11, maxim 12 ani sau un pastor in vreo Biserica Adventista. In ultimul caz, ai nevoie de psihiatru. Esti putin retardat, cu tendinte schizo. Insa perfect inofensiv. Prin modul tau de gandire, nu iti faci rau decat tie insuti.

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

In RO vrajitoarele sunt mai sociabile decat pshilogii, cam de asta unia merg acolo.In general oamenii prefera sa vorbeasca despre problemele lor cu alti semeni deai lor,dar o fac cu oameni pe intelelsul lor, simpli, merg sau discuta cu persoane de nivelul lor, asa te simti bine, asa pricepi sau stii cum e, ai acelasi vocabular.In RO psihologii nu stiu cat de buni sunt,sa fii un bun pshilolog trebuie sa stii sa vorbresti,tonu vocii,sa te poti urca si cobora la orice nivel,sa intelegi toate persoanele si etc.
Intr-un cuvant oamenii din RO se simt mai bine,isi deschis sufeltul cum zic unia in fata unor persoane care simt ei,de aia nu merg la psihologi,aia ii doare la palarie,fac jobul ala doara pentru bani.
O sa spui ca si vrajitoarele sau ce or fi alea tot pentru bani.Da asa este dar ca alea sunt pe aceiasi lungime de unda cu clientu,asta fara sa vrea,ea habar nu are de fapt laughing.
Stii cum sta treaba in cazul asta? Ca si cu femeile sau barbatii,esti atras nu de orice femeie sau barbat corect? Te simti bine in compania unei femei sau barbat, sau te simti aiurea in compania altora.
Bine ca mai tine si de ce oamenii vad si cum la TV in RO mai mult se merge pe ideile astea, eu cred ca si aia au o vina, inveti lumea cu tampenii, normal ca oamenii se indreapta spre ce vad, ce li se spune.Plus lipsa de profesionalism al psihologilor si asta e.
Eu asa cred,pentru ca daca ar fi bun profesionisti sar duce vorba,tu de ex daca ai fi multumit unde ai fost,ai spune colegilor,aia altora daca ar merge si tot asa.
Mai exista si alta idee, cum sa spun eu aluia, poate ma da in gat laughing adica neincrederea in persoane publice. Daca spui o problema unei vrajitoare aia nu are credibilitate, deci lalso sa ma zica, ca oricum nu o crede nimeni laughing
Sunt multe chestii, problema nu e asa de simpla cum pare la prima vedere.