Păi, teoretic, e o societate creştină, iar cunoştinţele despre religie sunt obligatorii.
Aiurea după mine, o complicaţie în plus pentru cei care nu fac religie, că de multe ori trebuie să facă alte ore, gen educaţie pentru sănătate. Plus că e total inutilă religia în şcoli, având în vedere că înainte/după ora respectivă, "sfinţii" sunt coborâţi oricum de marii religioşi "ai clasei".
Graphee dixit: "P.S: Este opţională, nu faci forţat." - să mori tu?!
Eu din clasa I până în clasa a XI-a am făcut religie - abia atunci mi s-a permis retragerea de la acel obiect căci abia atunci a permis şi legea românească libertatea de conştiinţă.
cryssu2008 dixit: "Pentru persoanele care nu cred in nimic. Pentru atei si agnostici." - Serios? În clasa în care am fost eu eram 30 de elevi. După confesiuni venea cam aşa: 12 ortodocşi, un catolic, 2 protestanţi, 5 agnostici şi 10 atei.
Ateii ştiau mai multe despre religie decât creştinii pentru că ateii, ca să ajungă atei, trebuie să studieze toate religiile pentru a fi siguri că nu se poate ascunde vreun adevăr în vreuna din ele!
În altă ordine de idei cryssu2008, dacă tu "speri" în vreo convertire "miraculoasă" a ateilor sau a agnosticilor prin ora de religie... îţi urez să speri în continuare. Crede-mă că nu va funcţiona!
Helper: . Stai aşa să-l sun pe Satana să-l întreb dacă-i liber diseară să-ţi facă o vizită.
Copiii citesc basme cu zane, feti frumosi, desene animate care personifica animale. Copiii cred orice. Cred in mos craciun, cred in d-zeu, cred in unicorni, in zana maseluta in orice. Cand se mai maturizeaza aceste povesti ale copilariei dispar. Oamenii care nu reusesc sa se maturizeze suficient inca mai cred in d-zeu.
Religia nu au ar avea nicio sansa daca nu ar fi inoculata in niste minti fragede si nevinovate. De aceea trebuie scoasa din scoli, indobitocim copiii.
"Lasati copiii sa vina la mine" - pai normal, sunt cel mai usor de prostit.
Pentru ca asa trebuie, ce intrebare este asta?
Esti cumva ateu si ai ceva cu religia?
Ai grija ce faci, sper sa intelegi ca Dumnezeu exista cu adevarat si chiar este nevoie de religie in scoli.
"Oare poate un orb să călăuzească pe un alt orb? Nu vor cădea amândoi în groapă? " - vorbele Mantuitorului nostru Iisus Hristos.
Buna.
Religia s-a bagat in scoli pentru a ii educa pe tineri in legatura cu Cel de sus.
Poate ca unii dintre ei nu au discutat cu parintii despre Dumnezeu.De aceea exista religia la scoala, pentru a le spune eleviilor despre tot ce nu stiau legat de acea forta divina.
Este adevarat ca religia nu era chiar atat de necesara, dar trebuiau sa o bage.
Pentru mine nu e cine stie ce ora stresanta.In ora de religie ma relaxez pentru ca este singura ora la care nu trebuie sa invat, retin totul din clasa.
@MariutzaDragutza Asta s-o crezi tu
Religia e in scoli de sute de ani de ce s-a bagat religia in scoli, pentru indoctrinarea oitelor de la varste fragede. pentru manipulare
Pentru persoanele care nu cred in nimic. Pentru atei si agnostici. Pentru a invata ce familia nu are timp sa va invete. Pentru a va arata ca mai exista intotdeauna o alternativa, atunci cand sunteti deznadajduiti. Pentru ca zilele ploioase sa se transforme in zile senine. Pentru a-ti da seama ca nimic pe lumea asta nu este intamplator, si ca daca vei bate ti se va deschide, iar daca vei intreba, vei afla. Religia s-a bagat in scoli pentru aceea care inca doresc sa o contrazica, sa sustina stiinta... Religia inseamna o viata educata si echilibrata pe pamant, si vesnica in ceruri.
Dupa cum intrebi, parca ai fi scarbit.Si raspunusurile ti le dau acum niste oameni oculti(care au legaturi cu magie, vrajitorie si satana), religia s-a bagat in scoli ca ca i invete pe copii cum sa traiasca si sa stea in deplina liniste toata viata.Aceasta cale este foarte greu de luat, pentu ca nu se poate intelege de la suprafata...
Bună madapple,
Religia se predă în şcoli, deoarece este la fel de importantă ca şi celelalte materii. Dar nu este obligatoriu, pentru celelalte religii. (protestant, neoprotestant etc) De ce este importantă religia? Să învăţăm despre Mântuitorul (minunile sale, sărbătorile, etc), Duhul Sfânt, Apostolii (viaţa lor, unde au predicat etc), profeţi, Dumnezeu etc. Ba chiar şi parabole (învăţături pe care le prezenta Mântuitorul oamenilor). De ce trebuie să învăţăm despre aceştia? Pentru că trebuie să ştim ce a fost înainte şi cum trebuie să fim, şi cum NU. Să învăţăm să respectăm sărbătorile, să ţinem post, să mergem la biserică. Căci fără Dumnezeu nimic nu ar fi posibil. Şi înainte, pe vremea Comunismului, nu se preda religia şi nu era bine. Dar nici Ceauşescu nu iubea credinţa, vroia să dărâme Catedrala din Timişoara. Această dorinţă ce înseamnă? Frică de Dumnezeu, bunătate? Nu prea cred.
P.S: Este opţională, nu faci forţat.
Baftă!
Din prostie! :]. Alt raspuns nu gasesc. Religia se invata acasa. Fiecare parinte isi educa copii acasa si faptul ca religia a fost introdusa ca materie in scoala estea cea mai mare prostie posibila. La mine la scoala este o profesoara de religie care daca nu inveti iti pune si 4. Chiar povestea o doamna ca a trecut pe langa niste fete pe hol si aveau niste caiete in mana [ fetele erau a 8a ] si le.a intrebat : Invatati pentru examene? Iar ele au spus ca nu. invata pentru religie ca le asculta si le pune note mici. :] In concluzie nu stiu de ce s.a introdus religia ca materie in scoala dar este o mare prostie!
Ca sa invete copiii cate ceva si despre Dumnezeu/Isus Hristos si alti sfinti. Depinde si ce profesor ai tu la religie ).eu fac rel' cu un preot. si te linisteste rau
victor987 întreabă: