| gomen a întrebat:

De ce sa mai trăiască un om daca sănătatea lui este total distrusă din toate punctele de vedere, daca nimeni nu il iubeste, daca nu va deveni nimic in viață, daca tot ce are este pierdut si nu mai poate fi recuperat?

Răspuns Câştigător
| kanechy a răspuns:

Dumnezeu te.a lasat sa faci ce vrei pe pamant, dar sa iei viata cuiva sau a ta nu ai dreptul asta, omul nu are dreptul sa decida cand poate incheia viata cuiva!

| MuCelMic a răspuns (pentru kanechy):

Bravo! Respect!

| bsefan a răspuns (pentru kanechy):

Lasa polemica religioasa, nu toata lumea alege sa fie sclavul legilor unei entitati care exista sau nu.

| kanechy a răspuns (pentru bsefan):

Polemica religioasa sau nu, nu cred ca nu se aplica sau nu e adevarata! Nu cred ca ai tu ve.un drept sa decizi cand si cine sa moara, Dumnezeu sau nu, omul nu are dreptul asta de a decide!

29 răspunsuri:
| 4b a răspuns:

Cand esti cazut in groapa e greu sa mai privesti in sus cu atat mai mult sa te ridici sad sanatatea odata pierduta, ramane pierduta dar cu iubirea mai negociezi big grin Capul sus, iesi din groapa, iubeste curat si profita la maxim de fiecare secunda

| T0T a răspuns:

Păi nu prea mai are motive, decât să se mai bucure de lumina soarelui, să îi mai prindă răsăritul acestuia și să îi mai admire apusul, să admire dansul culorilor și al vieții pierdute și câștigate în natură.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Tocmai de aia, ca oricum nu mai ai nimc de pierdut. Si e important sa vedem ce face Trump cu Putin in continuare. Si eu mai am grija si de un caine cat e vecina plecata la munca, altfel ar sta singur 12 ore.

| oprescudorin11 a răspuns:

Ce rahat de stiinta e asta? Stiinta promoveaza viitorul pe altarul prezentului?
NU!
Nu cunosc oameni neiubiti, nici bolnavi, nici cu viata distrusa!
Doar cei care, ei insisi isi gandesc asta! Rareori ii mai poti vindeca! Dar nici acolo nu e imposibil si nu te baza pe asta!

| oprescudorin11 a răspuns:

Sanatatea este un concept, in viziunea mea, asupra ' acum se priveste in oglinda siesi'!

Daca un om isi plange de mila : e un om MORT!

Daca un om crede ca 'nu va deveni nimic in viata': E un om MORT!(in prima faza Virtual-apoi mai real ca zombi!
Dac un om decide (El insusi )ca nu e iubit de nimeni, e un om MORT!
Privesti lucrurile, cam in genul: m-am nascut...ce fericire(desi ai plans la nastere), si vrei ca toata lumea sa-ti stea in genunchi!
Si chiar iti sta! Dar nu ai ochi sa vezi din cauza supararii!
(de care uneori, toti ne lasam cuprinsi).
Pai cum sa stii ce vei deveni, daca nu vrei sa LUPTI, sa TRAIESTI!

Uite...sunt oameni handicapati! Ajunsi presedinti, sefi de guverne!
Ei nici nu se intreaba despre astea!
Ei stiu care e 'binele lor'.
De unde stii ca maine nu vei salva viata unui om la fel de disperat ca tine acum de la moarte spirituala! Ca de asta e vorba, Presupun!
In cazul tau!
Toti, absolut toti trecem si prin astea. Intrebarea e buna, poate se vor mai renaste si alti oameni, care trecand prin furcile astea (aia sunt VII SIGUR!), care umar la umar vor regandi lumea asta disperata, fara motiv, in opinia mea.

| Deaad a răspuns:

Sinuciderea pentru mine este o optiune doar daca sunt boschetar pe strazi fara sanse de reabilitare sau daca am o boala incurabila iar doctorul imi spune ca voi mai trai un scurt, gen 1 an.

Dar sprijin sinuciderea in orice forma a ei.

| Deaad a răspuns (pentru Deaad):

Spijin sinuciderea din oricare motiv*

| Deaad a răspuns (pentru Deaad):

Un motiv pertitent, bineinteles.
Nu pentru ca lumea nu ma accepta, sau mi-a luat tata smartphone-ul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă sănătatea lui e distrusă din toate punctele de vedere, atunci n-ar mai putea trăi nici de ar vrea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu m-am gandit la asta...
Dupa ce ca viata e scurta, unii sufera si nu sunt iubiti si au si depresii si probleme cu inima(Gen:Eu!)
Dar ca sa facem..tre' sa aratam ca suntem luptatori.
Toti putem trece peste toate.
Daca am trecut eu.
Si inca rezist..sunt absolut sigur ca oricine o poate face.
(Nu exagerez deloc!)

| Iunix a răspuns:

Pentru speranță, pentru speranța că va veni o zi în care va fi sănătos, va fi iubit, va deveni cineva și va recupera tot ce a pierdut.

| TheRealDaniel a răspuns:

Ascultă Rappa- Scrisoare de adio. Dacă ești prea fricos pentru lumea asta și nu ai fost in stare sa supraviețuiești și alegi calea fricoșilor, universul este fericit. Cei puternici supraviețuiesc, cei putreziți trebuie să moară, cursul natural al lumii.

| Park1Suin a răspuns:

Pentru ca omul are o singura viata, si nu poti sa renunti la ea asa, pentru ca nu e cum vrei tu.La urma urmei toate se aranjeaza odata, nu e tot timpul rau. Vorba aia, dupa rau vine intotdeauna bine.winking

| Cliar a răspuns:

Vrei un motiv, un scop? Atunci traiesti ca sa gasesti unul

| kanechy a răspuns:

Fiecare om isi scrie singur destinul! Tu decizi daca vei ajunge cineca in viata sau poti ajunge un cersetor! Dar si asa ai dreptul la viata!

| Anonim141297 a răspuns:

Pentru ca Doamne Doamne iti da viata si tu trebuie sa o pretuiesti pana cand ea va decide sa plece singura fara sa contribui si sa-i faci bagajele! Sper că înțelegi...

| xFlo a răspuns:

Pai,merita sa traiasca pentru el,pentru micile placeri. Pentru a simti gustul cafelei dimineata, a se bucura de racoarea casei lui vara,si caldura casei iarna. Pentru a isi privi mama cand rade,bunica,bunicul,tatal, sau poate sora, fratele. Pentru ca iarna, cand e un ger cumplit, sa te gandesti si sa astepti frumusetea primaveri. Pentru a te bucura ca ai facut rost de 5 lei si poti sa iti ei ceva de mancare,de exemplu o prajitura.
Si pentru schimbare, uite-te la tine in momentul asta,du-te in oglinda, priveste-te si vezi ce poti schimba la tine,ce e gresit,de ce nu te iubeste nimeni? Poate pentru ca nu sti sa asculti,sau poate pentru ca nu sti sa vorbesti,sau poate esti rautacios fara sa vrei. Uite-te acum,si priveste-te fix asa cum esti,cu calitati si defecte. Contureaza-ti calitatile si evidentiaza-le chiar daca nu sunt multe.
Priveste pe cei care au reusit,pe cei sanatosi si cu prieteni. Ce fac ei si tu nu faci? Observarea unei greseli si constientizarea ei e primul pas spre schimbare.
Dupa ce ai facut asta,incepe schimbarea, lupta ca sa te schimbi si nu renunta! Hranneste-te din asta, i-ati energia din asta.
Arata persoanelor pe care la admiri, ca le admiri, si celor pe care ii destesti, acceptai.

| untu a răspuns (pentru xFlo):

Bun raspuns! Bravo!

| xMayre a răspuns:

Personal, daca as fi intr-o asemenea situatie, as alege sa traiesc doar pentru a arata tuturor ca nu sunt un nimic, ca viata mea valoreaza ceva, iar daca as cadea, as face tot ce imi sta in putere sa ma ridic din nou.

| lpavel a răspuns (pentru xMayre):

Bravo! Un raspuns frumos, asta am vrut sa-i spun si eu happy

| xMayre a răspuns (pentru lpavel):

Multumesc! big grin

| untu a răspuns (pentru xMayre):

Viata unui om este valoroasa si trebuie pretuita! Sa nu uitam ca este darul pretios daruit de la bunul Dumnezeu de la nastere! sa nu uitam ca omul aflat in mare necaz, nu este singur, Il are pe bunul Dumnezeu care nu ne parasasete niciodata, nici chiar in cele mai grele momente simai ales in momentul mortii! Bunl Dumnezeu asteapta ca omul sa-L roage si sa-L cheme in ajutor prin rugaciune! El va veni negresit si il va ajuta si proteja sufletul omului!

| xMayre a răspuns (pentru untu):

Scuze, nu sunt o persoana credincioasa.

| sabin89 a răspuns (pentru untu):

"omul aflat in mare necaz, nu este singur, Il are pe bunul Dumnezeu care nu ne parasasete niciodata" - Cum? Dumnezeu e langa el acolo si vede tot ce se intampla, dar nu face nimic. Ziceai ca-l ajuta. Sanatatea omului se degradeaza continuu si Dumnezeu ce face? Doar se uita?

| untu a răspuns (pentru sabin89):

Nu! A poruncit omului sa se ingrijeasca singur de trup si de suflet! Sa nu neglijeze sanatatea lui!

| bsefan a răspuns:

Sa mai traiasca daca vrea, sau daca are alt motiv, altele decat cele mentionate. Nu vreau sa par ca incurajez sinuciderea, dar...pur si simplu daca un om nu mai are motiv sa traiasca atunci sa actioneze ca atare. Eu inca am motive asa ca traiesc, altii nu. Mai mult decat atat societatea are frica de moarte (din varii motive), iar sinuciderea este vazuta foarte rau. Unii spun ca "putea fi ajutat, de ce si-a luat viata?", eu spun ca cei ce nu incearca tot inainte nu au dreptul asupra propriei vieti. Dupa ce ai incercat tot de iti sta in putinta, dupa ce ai gandit tot ce ai putut gandi si ajungi la acelasi rezultat atunci ai dreptul sa-ti iei viata. In cazul asta esti destul de intelept sa judeci ca nu mai e nimic sa te tina aici si faci pasul mai departe, in caz contrar esti un las care vede doar calea mai usoara.