Stiinta si tehonologia inlesnesc viata omului, o fac mai usoara, o imbunatateste, insa pentru majoritatea echilibrul sufletesc (de fapt psihic) il gasesc in riturile religioase. "Gasirea raspunsurilor" este mai facila in parametrii religiosi, pentru ca implica o entitate superioara care este activa in actiunile omului deci responsabilitatea este impartita.
Scarmam in religie in cautarea unor raspunsuri si atunci cand credem ca le-am gasit ne vedem in continuare de viata.
Pentru ca unii oameni nu vor avea niciodata puterea sa inteleaga ca lumea nu se sfarseste doar pentru ca ei mor si de aceea va fi mereu nevoie de zei si viata de dupa moarte promisa de religie.
Evident, unde este cerere, vor exista mereu si BORati care sa ofere!
Cine zice că trebuie să ne axăm pe ştiinţe, tehnologie şi deznodământul religios? Eu nu mă axez pe nici una dintre ele.
"Să ni se permită să reamintim că unii din cei mai mari savanţi moderni sunt credincioşi iar cunoştinţele dobândite în aceşti ultimi patruzeci de ani, în loc de a întări punctul de vedere materialist, l-au făcut din punct de vedere ştiinţific de nesusţinut. Marele astronom şi matematician Eddington, ca şi un mare număr de biologi renumiţi în lumea întreagă au adus acestei teze, în ultimii douăzeci de ani, contribuţii substanţiale. Orice om care crede în Dumnezeu trebuie să înţeleagă că nici un fapt ştiinţific, dacă este adevărat, nu poate să contrazică pe Dumnezeu..."
Pierre Lecomte du Noüy
biolog
Deoarece unele lucruri nu pot fi demonstrate de catre stiinta asa ca oamenii tind sa se axeze pe credinta intr-un Creator. Cand stiinta va fi in stare sa demonstreze toate fenomenele psihice si fizice, iti spun prietene ca religia va cobora la un prag de fantastic si fabulos. Desi eu nu cred ca se va intampla asta vreodata.
Gigi777 întreabă: