anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce se grabesc oamenii sa te judece prea repede? Un lucru pe care n-o sa-l pot intelege in lumea asta este de ce daca esti diferit de ceilalti esti considerat ciudat? Ce e rau in a fi diferit?

17 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Oamenii de obicei judecă ceea ce nu înţeleg (iar înţelegerea e un lux pentru unii) şi ceea ce iese din tiparele normalităţii lor (mulţi s-au încătuşat în fixaţii şi nu pot şi nici nu vor să se elibereze de ele; e mai comod să consideri că tot ce e diferit este automat greşit şi anormal - îţi da un confort psihic de a te considera cel drept şi normal...deşi normalitatea poate fi percepută şi ca plafonare şi jignire).

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Pentru că tu îi lași să te judece așa.
Pa, pa.

| KuolemaTekeeTaiteilijan a răspuns (pentru Legiuitoarea):

Eu ii las? Si ce ar trebui sa fac in privinta asta? Ceilalti nu numai ca nu te accepta daca esti diferit, ci mai grav, incearca sa te faca sa suferi. Din ce cauza? Pentru ca nu esti ca ei. E oribil!

| Legiuitoarea a răspuns (pentru KuolemaTekeeTaiteilijan):

Bună,
Trebuie să-ți alegi prietenii cu grijă, nu stai de vorbă cu toată lumea din preajmă.
Pa, pa.

| Liviu a răspuns:

Judec,si astept sa fiu judecat.

| Mădă0611 a răspuns:

Pentru ca nu esti obligat sa cunosti pe nimeni, nu ai nevoie sa cunosti toti oamenii din lume, asa ca il etichetezi pe x si iti vezi de treaba evitandu-l. Si tu judeci oameni, toti o facem, asa ne aparam.

| Chαяtreux a răspuns:

Pana acum ceva vreme credeam ca doar oamenii prosti eticheteaza aiurea. Insa vad si oameni inteligenti care fac acelasi lucru. nu stiu cum sa-i numesc. Pur si simplu au impresia ca daca nu esti ca ei esti un frustrat bun de nimic. Am ajuns la concluza ca asta tine doar de educatia primita si de mediul in care au trait. Unii accepta diversitatea, altii o resping

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In fond, ai pus 3 intrebari, care necesita raspusuri distincte:
1.Nu cred ca poti generaliza.In majoritatea cazurilor, nu " se grabesc oamenii sa te judece prea repede", ci ne grabim noi sa ne consideram afectati de ce spun altii, fara a judeca in prealabil cine sunt acestia.
2.Fiecare din cei peste 7 miliarde, suntem o entitate diferita.Stiu ca te-ai referit la un alt sens, insa ciudatenia intervine nu din faptul ca esti diferit, ci ca esti PREA diferit, devenind astfel o ciudatenie.
3.In fond nu este nimic rau, daca "diferenta" ta starneste numai invidie si nu neplaceri, celor in mijlocul carora traiesti.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru ca nu te incadrezi in setul lor de valori, principii etc. Te incadrezi in ale tale. Lasa-i sa-si exprime parerile si continua sa-i accepti asa cum sunt.se vor schimba si ei intr-o zi. mergi pe drumul tau si nu-ti pierde vremea cu ei (mai ales cand esti afectata de chestia asta).

| greenmoon a răspuns:

Pentru ca pur si simplu s-a deprins conceptul de turma, iar mentalitatile lasa de dorit. exista limitare la tot pasul.

| TempusVernum a răspuns:

Eu ador sa fiu considerat ciudat(diferit). Asa ma simt special laughing, nu ordinar, un alt miel din turma.

| Anonimaa77 a răspuns:

Oamenii din lumea de azi judeca fara a cunoaste bine o persoana.Din parerea mea nu e nimic rau daca esti diferita, ar trebui sa te bucuri ca nu esti asa de rai ca ei! NU-i baga in seama pe ratatii care te jignesc! :*

| Mădă0611 a răspuns (pentru Anonimaa77):

Si oamenii din lumea de ieri nu faceau asa?

| OanaMada a răspuns:

A fi diferit nu inseamna a fi SINGUR, ci SINGURUL! a fi diferit inseamna a fi unic in felul tau iar altii nu trebuie sa judeci, ar trebui sa aprecieze ca exista cineva diferit si sa nu suntem toti la fel.

| AnimeKid a răspuns:

Mie mi-ar placea sa fiu diferit de altii, si chiar daca mi-ar zice ca-s ciudat stiu doar eu ce pot face eu ceilalti nu. Poate insa ii arati si te vor admira cu adevarat!

| LifeisALL a răspuns:

Mie nu-mi place sa judec, fiindca niciodata nu stii motivul pentru care o persoana se comporta asa.Toti suntem diferiti si fiecare are ciudateniile sale.Niciodata nu mi-a placut sa fiu ca restul, ma consideram altfel. Si ma consider. Jignirile m-au ranit la inceput, dar apoi am devenit imuna. Sunt si voi fi mereu EU insami. Cine ma place, ma place asa. Nu-mi pasa decat de parerea celor la care tin (prieteni, familie). Toti suntem speciali, si tu esti speciala.Nu-i lasa sa te schimbe. Fii tu insati din toate punctele de vedere si vei ajunge fericita...

| Senariana a răspuns:

Daca ai dreptate cu 24 de ore inaintea celorlalti, timp de 24 de ore vei fi considerat nebun spunea candva un mare om. E pur si simplu un fapt; bun sau rau inseamna de fapt ce face sau nu majoritatea, ori daca tu esti nu esti pe aceeasi lungime de unda cu ea inseamna ca esti diferit, altfel, ciudat. Asta nu te face insa mai prost sau mai slab din orice punct de vedere decat ceilalti, te face doar diferit. Intrebi de ce se grabesc oamenii sa te judece prea repede, prin acest prea repede te referi la prima vedere, aceasta judecata bazandu-se in special pe aspectul tau? Cred ca e un lucru pe care tindem sa-l facem pentru autoaparare, pentru a putea plasa persoana din fata noastra intr-o categorie de oameni si a decide, involuntar, daca vrem sau nu sa avem de-a face cu ea.