Întrebare recomandată | a3e6u9 a întrebat:

De ce se lasă oamenii manipulați de societate?
Mi se pare interesant cum societatea creează probleme ca apoi să scoată un profit din asta. Religia te face să te simți păcătos pentru cam orice, chiar și pentru că exiști.
Societatea le face pe femei să se simtă urâte și grase ca să cumpere produse cosmetice și diete miraculoase. Zicea cineva într-o zi că dacă bărbații ar fi la fel de frustrați ca femeile din cauza aspectului fizic, s-ar putea scoate profituri imense din asta.
În sfârșit, avem și reclamele, care încearcă să te convingă că ai nevoie de ceva ce nu ai nevoie, vrei să fii "cool", ia-ți ultimul smartphone sau mai știu eu ce.

Răspuns Câştigător
| Fatamuntilor a răspuns:

Pentru ca am evaluat ca si specie, pentru ca suntem tentati sa-i copiem pe altii.
Pentru ca vrem sa ne facem placuti si accepati in societate.

35 răspunsuri:
| Hombre a răspuns (pentru Leocerba):

Corecta mustruluiala ta, raman uimit cum societatea lovita( cei care au raspuns) isi pune streangul de gat fara sa faca diferenta intre societatea care detine parghiile puterii, business-lui si aceea a "rândaşilor".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce conteaza..tot o sa mori.suntem niste furnici pe langa infinitatea spatiala si temporala. poate uniti am reusi ceva...dar chiar ne dorim? chiar ne pasa? sau nu-i ma i mult decat simpla curiozitatesad

| Addush a răspuns:

E foarte ciudat cum fiecare persoana accepta aceste lucruri. Intr-adevar depindem de societate si de tot ce aceasta ne ofera pentru profit. Ne lasam convinsi de prea multe "prostii" care apar doar pentru a ne stoarce de bani.

| fuzzer a răspuns:

Iti raspund la prima intrebare (nu stiu daca mai ai si altele), ca doar pana acolo am citit :"De ce se lasă oamenii manipulați de societate?"

E foarte interesant ce spui tu acolo, cum ai vrea sa fie omenirea cand incultura, nesimtirea si violenta ating cote semnificative?
Oamenii sunt dezinformati, si s-au cam saturat de atatea promisiuni desarte venite din partea politicii, din partea intelectualilor, din partea lumii.
Prin religie omul gaseste alinare sau speranta, chiar daca de cele mai multe ori termenul "religie" e sinonim cu termenul "afacere".
"Omul de rand nu poate fii un mic Einstein printre maimute".

| paulmicutz a răspuns:

Da, dar asta daca din cauza pentru ca suntem foarte usor influentabili, pentru ca daca am gandi noi si nu ne-ar pasa de parerile celorlalti totul ar fi mai bine si nu ar mai fi atat haos cum este in ziua de astazi.