"Cuvintele ce se referă la Pământ pot fi formate în mai multe moduri. Primul este folosirea rădacinii terra-, ca de exemplu cuvântul "terestru". Mai există şi rădăcina telur-, cum se poate vedea în cuvintele teluric, telurian. Ambii termeni provin de la zeiţa romană Terra Mater, ce se pare că şi-a primit numele, la rândul ei, de la vechea denumire de Tellus Mater. Termenii ştiiţifici precum geografie, geocentric, geotermal folosesc prefixul grecesc geo-, derivat din numele zeiţei Gaia, echivalenta Terrei Mater în mitologia greacă.
Denumirea de Pământ este singura care nu provine din vechea mitologie greacă sau romană, spre deosebire de majoritatea corpurilor cereşti cunoscute la acea dată (de exemplu Marte, Venus, Neptun, ş. a. m. d.). Cuvântul „Pământ" provine din latinescul „pavimentum", care înseamnă „pavaj", „drum pietruit"."
Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Pământ
Succes!
Fiindca la fel cum a spus si claw, cuv "terra" prov din lb latina (chiar daca este o limba moarta, se folosesti pretutindeni x(.ma enerveaza la culmea.numai de latinaa dai) care inseamna nici mai mult nici mai putin decat pamant
dyckă întreabă: