| Wehrmacht a întrebat:

De ce se poate speria omul de imagini? Iau ca exemplu un copil mic. Daca te duci cu machiaj si un costum de demon de exemplu o sa il sperii,dar de ce? Ce ii "dicteaza" lui ca poate se afla in pericol? De ce este acel costum perceput ca fiind ceva de rau cu toate ca nu ii arati vreo intentie de a il rani.
Si a doua intrebare

Un sarpe, daca te apropii de el o sa inceapa sa scoata un sunet sau sa faca ceva specific lui(cum este "gulerul" viperei).Ce ii spune lui ca aceste actiuni s-ar putea sa sperie persoana pe care o considera un pericol? De ce nu ataca direct?

5 răspunsuri:
| Alphawolf a răspuns:

"Tot" ce este diferit, iesit din obisnuit, inseamna necunoscut, e neinteles, iar ce este neinteles sperie. Obisnuit inseamna(mai) cunoscut, inteles, neobisnuit inseamna neinteles. In prima varianta stii la ce sa te astepti, cunosti gradul de pericol, in varianta a doua nu ai nicio siguranta, esti in bezna, "orice" e posibil.

| Duucu a răspuns:

I se spune "tema emotiei", este lucrul care cauzeaza emotia de frica.
Un copil foarte mic nu se va speria, insa unul care incepe sa inteleaga ca acel lucru e "rau", o va face.
Tema emotiei se mosteneste in instinct sau se creeaza cu timpul vietii.

| Darkmagic a răspuns:

1. Daca copilul este foarte mic, nu se va speria de nicio imagine, de fapt, nu va avea frica de nimic, neavand cunostinte de "bine" si "rau" pentru el, altele decat cele strict palpabile.

2. Cu exceptia serpilor cu "gluga", care cauta sa descurajeze eventualul agresor umflandu-si gluga ca sa para mai mari, restul incearca numai sa avertizeze un eventual agresor, unii prin sunetele "inelelor" din coada, ceilalti, prin coloritul lor viu.
De ce prefera mai intai sa avertizeze?
Pentru ca serpii veninosi pot sa dea numai atacuri limitate, 2, pana la 4-5, apoi raman fara venin o perioada destul de lunga de timp, deci fara posibilitatea de a se apara si/sau de a vana.

| SweetMinion a răspuns:

Un copil intotdeauna se va speria de ceva ce nu cunoaste,sa luam exemplul lui Bau-bau,desi ei nu l-au vazut,ei se tem de el.O data ce un copil invata ce este un anumit lucru,sa luam masca de demon ca exemplu,acesta se va mai speria o data,de doua ori insa a treia data nu va mai funciona, deoarece el deja stie ca de fapt nu ii se va intampla nimic rau.
Sarpele folosind acel sunet specific cum ii spui tu, te avertizeaza. Facand acel sunet, el practic iti spune 'asta e ultima sansa a ta, ori pleci ori te musc.', intelegi aluzia?

| a3e6u9 a răspuns:

Părerea mea e că copiii se vor speria de un costum fioros, cu colți și gheare, tocmai fiindcă animalele de pradă au colți și gheare. Mă îndoiesc că copiii se vor speria de costume care par inofensive.

De ce s-ar speria copiii de animale de pradă? Păi oamenii au trăit milioane de ani în natură, unde frica de animale de pradă e selectată pentru supraviețuire. Mă gândesc că copiii atrași de prădători au ajuns rapid în stomacul lor și genele alea nu au fost duse mai departe.

Puține animale se pun cu șerpii, singurul motiv pentru care un animal s-ar apropia de un șarpe e din greșeală, de asta șarpele îl atenționează. E periculos și pentru șarpe să atace un animal mare. Scopul nu e să omoare, că nu poate mânca ditamai animalul, scopul e să nu fie călcat.