Frate cite denumiri si explicatii inteligente.Scurtcircuitul este o descarcare aproape instantaneie (la modul nostru de percepere real, nu teoretic)din n motive.De fapt chiar cuvintul o spune.
Merge si asa cum a zis el, dar dau la pariu ca te electrocutezi incercand sa faci asta Probabil nu a vazut niciodata o carte de fizica
Un scurt circuit este o conexiune accidentala dintr-un circuit electric rezultand de la voltajele diferite si poate avea rezultate extrem de grave... de la arderea sursei de curent pana la explozii si alte distrugeri generate de disparea mare de curent in cantitati mari.
Atata explicati complexe, e simplu energia electromagnetica pozitiva cand se intarneste cu cea negativa se produce un soc, in momentul acela siguranta sare din cauza socului produs de cele doua, niciodata sa nu pui doua fire una langa alti mereu sa pui banda izolata pentru e preveni ca cele doua sa se intarneasca chestia asta produce si trasnete e la fel, sunt 2 energi incarcate diferit, fiecare conteaza dar trebuie separate
Scurtcircuitul este o legătură electrică conductoare, de rezistenţă (impedanţa) foarte mică, între două puncte de potenţiale diferite ale unei instalaţii electrice sau ale unui echipament electric. Scurtcircuitul între un punct al unei reţele şi pământ constituie punere la pământ, iar dacă scurtcircuitul se face prin intermediul părţilor metalice ale echipamentelor, care în mod normal nu sunt sub tensiune, este vorba de o punere la masă.
Scurtcircuitele pot fi voite sau accidentale. Scurtcircuitele voite se fac cu scopul de a stabili un anumit regim de funcţionare (de exemplu, scurtcircuitarea periilor la motoarele asincrone cu rotor bobinat), de a încerca (de regulă, la tensiuni reduse) anumite echipamente pentru determinarea unor parametri (de exemplu, încercarea de scurtcircuit la transformator sau la maşina sincronă), sau de a proteja personalul în timpul executării unor lucrări.
Scurtcircuitele accidentale sunt produse de următoarele cauze: deteriorarea izolaţiei (de exemplu, prin încălzire excesivă sau prin îmbătrânire), defecţiuni mecanice (ruperea conductoarelor, deteriorarea izolatoarelor sau distrugerea cablurilor prin lovire), cauze atmosferice (lovituri de trăsnet, apropierea conductoarelor provocată de vânturi puternice) sau regimuri anormale în funcţionarea reţelelor şi staţiilor electrice (manevre greşite, deschiderea separatoarelor sub sarcină, supratensiuni de comutaţie de valori mari care pot provoca conturnarea sau distrugerea izolatoarelor etc.).
Scurtcircuitele sunt caracterizate de curenţi mari, care produc încălziri excesive (periculoase, în special, la maşini electrice şi la linii electrice subterane de medie tensiune), solicitări electrodinamice inadmisibile (de exemplu, la transformatoare şi la bobine de reactanţă se pot distruge bobinele din cauza forţelor radiale şi axiale), pierderi mari de tensiune şi influenţe electromagnetice, în special, la scurtcircuitele care determină componente omopolare de valoare mare (de exemplu, la punerile la pământ monofazate).
Prevenirea acţiunii curenţilor de scurtcircuit se face cu mijloace de protecţie adecvate (protecţia instalaţiilor electrice, protecţia motoarelor, protecţia generatoarelor, protecţia transformatoarelor, protecţia ventilelor semiconductoare). La reţele electrice, valoarea curenţilor de scurtcircuit este determinată de puterea surselor de alimentare şi de impedanţa circuitului până la locul defectului. Limitarea curenţilor de scurtcircuit se face cu ajutorul bobinelor de reactanţă şi printr-o tratare a neutrului adecvată, în scopul micşorării curenţilor de punere la pământ a unei faze. La maşini electrice, valoarea curenţilor de scurtcircuit este determinată de rezistenţele şi reactanţele înfăşurărilor.
AvalohAlyn întreabă: