Pentru ca parintii sunt singurii ce iti doresc 100% binele.
Nici macar bunicii, unchii, matusile nu iti doresc binele 100%, pentru ca daca o bunica ar trebui sa aleaga intre a urmari o telenovela si a te supraveghea vigilent ea ar alege in majoritatea cazurilor telenovela, contrar parintilor.
In natura oricarui om sta: egoism, rautate, ipocrizie, etc. Si ajungem sa credem, daca suntem destul de intelepti, ca omul are mai multe defecte decat calitati, dar asta e, pana la urma si noi suntem asa, si am fi ipocriti (ceea ce, catusi de putin suntem) sa spunem ca nu ne uitam cu ciuda la noua masina a lui x sau y, sau ca nu incepem sa ne laudam, in orice context sau cu apropo, cu noua noastra masina de spalat, bucatarie, etc.
Dupa parerea mea, expresia nu se refera la vecini, ci se refera la oameni in general. Cati oameni vei cunoaste, cel putin unu va avea ganduri extrem de negre cu tine, indiferent cat de prieten ar incerca sa iti para. De ce? Pentru ca exista lucruri la care tu esti mai bun, sau ai o situatia materiala mai buna, etc. Oricum sigur e ca la un lucru esti mult mai buna ca orice alt om, chiar daca asta e un lucru stupid. Atunci intervine rautatea, barfele, sictireala, etc., iar situatia se inrautateste, si incepe sa iti fie prieten ascuns.
Eu zic sa te gandesti putin si la urmatorul citat: esti inteligent daca stii sa crezi 1/2 din ce asculti, esti intelept, daca stii care jumatate.
Sper ca ti-am fost de ajutor. La revedere!
Fiecare trage la plasa lui. Fiecare vede in avantajul tau un dezavantaj de-al sau. Tu esti un vecin egoist?
Pentru ca de regula e periculos sa "indraznesti" sa ai o casa mai mare, mai frumoasa, mai frumos mobilata decat a vecinului, acesta incepe sa te invidieze.
Asta inca mai este valabil, pentru ca oamenii cand stau laolalta devin rai si invidiosi, ca niste animale in cusca...,, ograda celuilalt este mai draguta, ia sa-i smulgem noi o floare!''
Pentru ca oamenii sunt fatarnici. 'Vecini' nu se refera neaparat oamenii cu care iti imparti locuinta,blocul,ci la cei cu care iti imparti viata. Poate ai multi amici, dar poate nici unul nu-ti este aproape cu adevarat, ci doar vor sa profite de pe urma ta.
Intelegi?
tot timpul vecinul o sa fie invidios pe ceea ce ai(suntem romani ce dracu! ).
Eu cred ca din toti cati ii ai ca vecini/prieteni unul dintre ei doar se preface ca iti este prieten si iti vrea doar raul. Asta e parerea mea...
Te pup :* Funda?
Insemna ca ai multi vecini langa tine dar niciunul nu e cu tine, de partea ta.
Pentru ca iti zic eu ca fiecare om are un anumit scop in ceea ce face. poate s se dea prept prietenul tau dar cu un anumit scop si nimeni nu iti doreste binele cu adevarat decat familia ta mai ales parintii. sper ca ti-am fost de ajutor
AvalohAlyn întreabă: