anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce se spune ca oamenii timizi sunt mai inteligenti? Iţi crește IQ-ul daca ti-e frica de ceva? Frica este rationala? Ce fel de inteligenta au oamenii timizi si la ce ii ajuta daca nu o pot exprima sau folosi laughing?
Mai am 101 intrebari pe tema asta, stapaneste cineva subiectul ca sa ma invete si pe mine :/?

9 răspunsuri:
| OldSoul a răspuns:

Cred ca mai degraba dovedesti ca esti inteligent daca stai si gandesti ceea ce spui, decat daca ti-o ia gura pedinainte si vorbesti fara sa gandesti.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Se spune ca ''timiditatea-defectul oamenilor mari, tupeul-defectul oamenilor mici''. Aici as schimba cu ''bunul simt''.
IQ-ul nu-ti creste daca esti mai tacut sau daca ti-e frica sa vorbesti, din contra! Un om destept se va simti intotdeauna confortabil puratand o discute intr-un grup de oameni. Oamenii timizi sunt nesiguri de pamantul pe care calca, se simt inconfortabili intr-un grup de oameni noi.
Cred ca as putea scrie pana maine pe tema asta. Una este tupeul-pe care intr-adevar, oamenii destepti nu-l au pentru ca n-au nevoie de tupeu sa ajunga undeva..au creierul. Dar am cunoscut multi oameni limitati care vorbeau mult, prost si fara rost. Asta este diferenta!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Oamenii inteligenti au o capacitate de intelegere superioara, prin urmare, devin mai retinuti. Asa se intampla cand intelegi mai multe aspecte si ai posibilitatea de a privi orice situatie din mai multe puncte de vedere.

Sentimentele nu sunt rationale, sunt doar doze de droguri. Un om poate fi trecut prin toate starile de spirit doar administrandu-i diferite droguri. La fel functioneaza si corpul uman, se dopeaza singur, urmand logica recompensa-pedeapsa. In realitate suntem dresati de catre propriul creier. Iar dozele de droguri eliminate de corp nu au cum sa fie rationale...

Te pot ajuta cu raspunsuri la nelamurirle tale daca esti atragatoare, ai peste 18 ani si ai un aparat bun de fotografiat. Creierul meu e pretentios in privinta oamenilor pentru care produce dopamina si serotonina.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

"Atentie la oamenii tacuti, ei sunt cei care gadesc."

| crytical a răspuns:

Deci se spune ca oamenii inteligenti sunt mai timizi, adica vorbesc mai putin, deoarece se gandesc la tot feluri de lucruri care s-ar putea intampla, gen sa zica o prostie sau sa faca ceva gresit si sa rada cineva... sau altele, pe cand un om cu iq-u mai slabut nu se gandeste prea mult si face ce-i trece prin cap.
Sau mai sunt oameni care is plictisiti pur si simplu de subiectele din jurul lor., gen ce frumos e afara, si evita subiectele false. si discutiile prefacute adica cam tot ce se discuta in ziua de azi.

| ThePathWalker a răspuns:

Nu, exista oameni timizi si prosti, dar si vice-versa. Cred ca un om cu o rațiune perfecta nu are nevoie de frica.

| GaboruGGG a răspuns:

Oamenii timizi nu sunt mai inteligenti.
Oamenii tacuti sunt deseori mai inteligenti decat cei care "dau din gura" intruna.

| MrChange a răspuns:

Citeste raspunsul lui krakilla. Prima parte iti spune tot ce ai nevoie. Vreau totusi sa remarc ceva cu privire la intrebare si raspunsuri. Fiecare priveste diferit timiditatea. De aceea parerile nu coincid. Eu sunt un om tacut, dar nu timid. Ma refer la faptul ca am curajul sa spun ceea ce ma supara pe fata, sau raspund strict cu privire la parerea mea despre un anumit lucru, indiferent daca ii supar sau nu pe ceilalti. De obicei oamenii timizi, din cauza faptului ca sunt tacuti, tind sa asculte mai mult decat sa vorbeasca. Daca tu esti cel care vorbeste mult, nu vei avea timp sa asculti, sa gandesti ceea ce ceilalti au spus si sa filtrezi informatiile. Teoretic daca esti timid nu te prea ajuta in conversatii cu oamenii care nu te inteleg, si de obicei oamenii timizi sunt cei ce cred ca capacitatea celor din jur e prea scazuta incat sa inteleaga ceea ce au de zis. Si de obicei au dreptate. Oamenii timizi sunt cei care au avut o perceptie diferita de viata si din cauza faptului ca nimeni nu le intelegeau perceptia, s-au inchis in ei. Dau un exemplu din viata mea care poate fi jenant, pentru cei ce judeca desigur. In clasa a 5 a eram foarte tacut si in acelasi timp si timid. Din cauza asta toti ma considerau un ciudat si un tocilar. Apoi m-am schimbat si pe masura ce eram mai activ si mai apreciat in grup, pe atat rezultatele mele la invatatura au scazut. Pot spune ca intr-un fel asta m-a ajutat sa inteleg diferenta intr-un om ce vorbeste si nu gandeste, si un om ce gandeste si nu vorbeste. Omul tacut si timid este asul gandirii si punerii in valoare a capacitatilor lui intr-un mod indirect, pe cata vreme cel ce vorbeste este asul comunicarii, si din cauza ca este prea concentrat la ceea ce are de transmis tot timpul nu are o capacitate de intelegere prea mare. Si acum vine partea cea mai interesanta, care din punctul meu de vedere explica totul. Omul ce vorbeste este interesat de dezvoltarea propiei perceptii. Omul tacut e interesat de intelegerea tuturor perceptiilor. Oamenii vorbareti sunt subiectele oamenilor tacuti. Un om ce vorbeste mult poate face de ras un om tacut si timid oricand. Oamenii vorbareti sunt cei de succes de obicei pentru ca o personalitate unica reprezinta un model. Insa oamenii tacuti, sunt cei ce inteleg totul. Oamenii tacuti pot intelege toti oamenii ce vorbesc mult si ei sunt singurii care ii pot ajuta in anumite situatii. Oamenii tacuti sunt oamenii de succes, dar nu in a creea un brand sau a face o revolutie, ci sunt oamenii care vor ajuta la dezvoltarea evolutiei din umbra, daca vor avea ocazia sa isi transmita propriile ganduri indirect.
Desigur, menajand exceptiile si restul tipurilor de personalitati si oameni. In asta consta pana la urma bucuria vietii. In complexitatea celor mai simple lucruri.

| dragos120 a răspuns:

Frica este rationala si utila pentru ca te fereste de potentiale pericole, insa n-are legatura cu inteligenta.

Eu cred ca legat de oamenii timizi chestia sta cam asa: daca esti timid esti mai distant de toate bazaconiile si lucrurile inutile pe care altii le fac, asta permitandu-ti sa atunci performante putin mai bune. Nu e musai, da e probabil.