anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce se spune ca sinuciderea este un act de lasitate?
De exemplu, un orfan cand ajunge pe strazi, mai merita sa se chinuie? fiindca pe strazi, moartea il urmareste zilnic.
Sa spunem ca acel orfan e distrus psihic, fiindca nu i-a fost nimeni alaturi.

Răspuns Câştigător
| M25M a răspuns:

Sinuciderea este trata de superficialitate de cei care habar nu au ce se intampla in mintea omului care recurge asa. Nici macar nu isi imagineaza ca framantarile il macina(pe sinucigas) pe zi ce trece pana cand intr-o zi isi face curajul de a-si lua viata. Consider ca sinuciderea este un curaj nebun rezultat din mii si mii de deceptii, din depresii fara scapare, iar actul in sine este mai mult o modalitate de a pune capat durerilor, dezamagirilor, indoielilor, nelinistilor.

24 răspunsuri:
| CoCoMona a răspuns:

Exemplul pe care tu l-ai mentionat mai sus nu este cel mai potrivit deoarece tocmai EI sunt cei care lupta din rasputeri sa supravietuiasca. "La Lupta" renunta de cele mai multe ori cei care nu sunt lipsiti de aparare, iar motivele sunt diverse. Ei sunt generic numiti LASI uneori pe buna dreptate.

| Dumnezău a răspuns:

Cazurile astea ce le prezinti tu nu vor schimba modul in care panselutele vad situatia.Viata e supraapreciata,"the joys of life", cum le zic unii, daca te uiti mai atent sunt prea abstracte pentru a i le baga in cap unui sinucigas, iar acesta sa le ia de bune.Nu e deloc lasitate, ba din contra, e un act ce trebuie incurajat.Eu unul zic ca singura moarte onorabila e cea auto-indusa, poate fi si lipsita de durere, daca esti suficient de ingenios.

| CoCoMona a răspuns:

Hm...din cate am observat, ei nu vad lucrurile chiar atat de dramatic...nu vad lucrurile ca cei care au de toate: o familie, amici etc. Ei se acomodeaza intr-un fel cu situatia si multi dintre ei incearca chiar sa o depaseasca; acum sunt situatii si situatii, intervin o multitudine de factori.

| alyciku a răspuns:

Se spune ca e nevoie de curaj pentru a muri
Eu spun ca trebuie curaj pentru a trai
Si sti ca toti oameni mor dar nu toti oamenii traiesc
E greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test
(Bitza - Baietii mari nu plang)

| harciog a răspuns:

Este lasitate, lasitate de 1000 de ori lasitate. Spunea cineva ca,"cu cit este batalia mai grea, cu atit este victoria mai mare"Odata ce refuzi lupta cu singurul motiv ca ti-e frica de suferinta, nu te poti numi decit las.Iar tu nu poti judeca dintr-un pat si sa spui ca moartea te urmareste zilnic pe strazi cind ea este pretutindeni.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am observat ca te tot chinui sa pari filosof, nu esti decat un las deoarece nu reprezinti originalul, "un copil chinuit"

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru harciog):

E usor sa stai intre patru pereti si sa spui ca atunci cand esti al nimanui, dormi pe strazi, unde lumea se injunghie intre ei pentru mancare, e o lasitate sa te sinucizi cand nu exista nici-o cale de scapare. Sunt mai multe sanse sa mori pe strada decat in casa. Citatele astea, sunt facute de razboinicii mmorpg-urilor care stau zilnic la geam sa numere picaturile de ploaie.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nemtoaico, nu mi-a placut ca ai folosit orfani in formulare intrebari postate de tine, mai multe nu vreau sa scriu deoarece iti cunosc temperamentul si imi esti draga, nu vrea sa iti faci alt cont

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Am dat exemplul ala fiindca, e un caz special si 99% din ei care au ajuns asa, nu au reusit nimic. Doar vroiam sa aflu alte pareri.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Ok. kiss

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru wdexwjmwd):

Nu conteaza tongue

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu e nici lasitate, nici curaj. O tot lalaiti pe-aici cu filozofii expirate. Se sinucide ca a decis sa nu mai traiasca.

| BeyondTheDarkSun a răspuns (pentru harciog):

Da,asa este oarecum.
Sa nu uitam ca Diogene a locuit intr-un butoi (din propria-i vointa)happy

| shadovv a răspuns:

Depinde daca viata are sens sau nu...

| harciog a răspuns (pentru anonim_4396):

Imi pare rau sa te dezamagesc.Nu ca nu-mi place sa numar fulgii sau picaturile de ploaie dar nu o fac din casa.

| RAY a răspuns:

E viata fiecaruia sa faca ce vrea cu ea, eu personal nu as putea sa fac asta, o viata am o traiesc oricum e, acel orfan putea fi unul din mari bogati ai planetei

| Woodenpints91 a răspuns:

Da,sinuciderea este un act de laşitate şi prostie.
Când eşti orfan pe străzi,poţi să faci cam ce vrei tu, poţi încerca absolut orice, mai ales că oricum nu mai ai nimic de pierdut, nu trebuie să renunţi la nimic, deci riscul este minim.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Woodenpints91):

Da esti liber, umblii ca o fantoma, nimeni nu te observa.
Dar, e dura viata de strada, in mare parte din ei mor, de la droguri sau pur si simplu se omoara intre ei. Gandeste-te ca pustii astia cu parinti normali, care au o viata decenta, tot sunt influentati de anturaj, apai aia de pe strada, care au un psihic foarte distrus. Gandesc ca animalele, fac orice pentru supravietuire.

| Woodenpints91 a răspuns (pentru anonim_4396):

Îţ dai seama că-mi pasă mai mult de consistenţa fecalelor pisicii mele decât de copiii de pe stradă. Eu dacă aş fi ajuns aşa, sigur supravieţuiam.

| Pap_Mihaela_1998 a răspuns (pentru M25M):

Bine spus

| EzioAuditoreDaFirenze a răspuns:

Da mai merita sa se chinuie. Ciuda?

Întrebări similare