| OctavianDanielMaria a întrebat:

De ce se vede lumina asa zisului soare in geamul castii astronautului cand asa zisul soare e in spate? http://prntscr.com/ktmxio

36 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Poate e făcută cu bliț. Sau e un reflector (gen oglindă) în spatele fotografului.

Răspuns utilizator avertizat
| Uvox a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Tu ai idee de cand exista si se folosește blitz-ul?
Esti penibil, zau.

| mihai69 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

De ce nu?!? Primele flash-uri cu magneziu se foloseau încă din 1860.
Și cele cu lampă cu descărcare în vid de prin 1960.

| Uvox a răspuns (pentru mihai69):

Corect, dar nu e cazul de discutii faca au folosit blitz-ul sau nu.
In nopțile senine si cu luna plina cu putin efort poti sa citești la lumina lunii si este la 400. 000km de Pământ.
Cam ce intensitate are lumina reflectată de luna la 1000km? Dar la 1500 m? Dar pe suprafață ei?
Unii chiar nu inteleg legile fizicii, as spune ca nu prea înțeleg cu adevărat nimic.

Pai discuție inseamna schimb de opinii si idei dar sa il asculți si sa incerci sa-l intelegi pe partenerul de discuție.
Tu faci dovada ca nu vrei sau nu esti capabil.
Pari obtuz, suferi de o încăpățânare extremă, iti lipsesc pana si cele mai elementare concepte ale fizicii.
Nu vad ce ar putea fi civilizat in asta. Este 2018, tu parca trăiești în 1018.
Da, exact la usa cortului am trăit dar am trăit cu carti nu cu manele si informații absurde pe care sa le înghit ca papagalul ca ulterior să le propovaduiesc ca si cum as fi deținătorul adevărului absolut. Si nu am chiulit de la orele de fizică.
O zi bună.

| relian a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Ai vazut ce a zis Buzz? Te'am citat,cand a zis si unde? Ai vazut tu video,au luat careva interviu,la aratat video si a spus ceva? Adu sa vedem si noi ce a spus, dar nu poze, nu rahaturi, vino cu video, cun interviu video, altfel du-te si traieste vorba cuiva de pe aici in anul nu 1018 cat zice el ci in anul 18, cam acolo te afli tu laughing

Ba prostovane, ala e mort deja, ce sa scrie ala laughing ba da prosti mai sunt unia.Am spus arata video in care Buzz peste prajit afirma cele scrise, sau vazute de tine pe net pe mai stiu eu ce pagina.
Deci arata video poti? Daca nu poti, daca nu ai un video asa, du-te dracu de aici.
Nu e de mirare ca se lua pe aici lumea de tine.Tu tot persisti in prostia ta, eu o tiu de coarne tu zici cai ciuta laughing hai du-te, canta la alta masa.Cu tine nu se poate discuta, vorba multora pe aici.Am spus clar vina cu video in care Buzz ala zice ce scrie pe Tweeter ok? Daca vii cu un video atunci i-ai dat pe spate pe toti, daca nu ai video si persisti in prosteala ta, mergi asa ca lumea asta are nevoie de prostovani la greu.Nu te mai chinui sa scrii nimic, probabil faci eforturi prea mari sa poti scrie 2 cuvinte.

| relian a răspuns:

Banui ca altcineva a facut poza acelui astronaut corect? Ca nusi putea face poza asa de unu singur.Deci persoana care a facut poza era cu fata unde? Mda asa ziceam si eu era cu fata spre asa zisul soare laughing te-ai prins, iar camera aia foto are lentila, deci lumina putea lovi in lentila lui si de acolo sa se reflecte nu crezi?
Deci asa zisul soare ce se vede in casca astronautului ar putea fi aparatul de fotografiat.Fa si tu o poza in oglinda cu blitzul si vezi ce iese.
O sa spui pai ce ala avea blitz? Pai avea sau nu pe lentila camerei batea lumina acelui soare si cam tot dracu ala ar fi.

Man nu mai arata chestii de genu asta ca te faci de rahat sa nu zic de **** laughing pe mai stiu eu unde.Ce arati tu? Cei aia? O adresa de genul ala iti fac si eu pe Facebook si pe unde doresti tu si scriu ce mi se scoala mie laughing Ba atat de batut cu parul in cap esti?
Eu iti iau poza ta ok? O gasesc pe Facebook oriunde, fac un profil cu numele tau, si dupa bag ce imi trece prin cap.Asta inseamna ca cel din poza a scris sau altcineva? Nu mai te manji pe la gura de maroniu ca nu da bine laughing
Sincer nu stiu unde trait,tu ai iesit din caxsa pana acum? Intreb ca asa pari ca unu care na iesit niciodata din casa. Aveti internet,aveti calculatoare dar se pare ca sunteti pe zi ce trece tot mai slabi,tot mai naivi, va arata unu un deget voi gata si puneti botu laughing naspa de tot unde a ajuns omenirea asta.Dar asta e cu cat creste populatia cu atati mai multi prosti printre ei laughing prostia creste proportional cu nr de locuitori, deci nu e nimic de mirare.
E ok man e asa cum crezi si cum spui tu, asa sa tii minte, ce stii tu, ce citesti tu ala este adevaru.Bafta si tine tot asa pe drumu asta, ai ales un drum brici laughing

| relian a răspuns:

Iara cuvintele alea trebuiau cumva sa nu se vada? Va intreb asa ca idee, pe astia care tot o dati de gard ca era blitz ca era lampa, voi ati folosit vreodata o lanterna? Eu nu cred ca a ti folosit laughing daca ai o lanterna si luminezi cu ea un obiect oarecare, poti lumina si alte obiecte de pe linga, asta chiar f bine, mai ales daca obiectu luminat direct reflecta bine lumina.Cu ce idei mai veniti.Lasati rahaturile alea conspiratii ca aia is dusi de acasa, nu cu chestii sau intrebari de genu asta se vine, cu asa ceva nu poti contrazice pe nimeni.Aia conspirationistii habar nu au pe ce lume sunt,ei doara stau in fata calculatorul toata ziua si asta fac,Ei nu au iesit din casa, is niste sobolani de camera, habar n-au cei aia o lanterna, o lumina, nu stiu nici cum se bate un cui, dar se dau mai experti pe net.
Cu alte cuvinte au experienta zero de viata de orice.

| Uvox a răspuns:

Lumina reflectată de sol.
Sau ca sa iti convina tie, lumini de studiou.

Https://www.hq.nasa.gov/alsj/a11/AS11-40-5872HR.jpg
Uite ca au ajuns.
Iar mie mi-a ajuns.
Eu am crescut la cort dar am citit mult si multe la viața mea si am capacitatea sa inteleg anumite lucruri. Te invit si pe tine pana nu este prea tarziu.
Nani, nani puisor!

| Logann a răspuns:

Nuș, poate că din cauza regolitului care e destul de reflectiv? Nu sunt excluse surse de lumină aduse de astronauți cum au mai spus și alții aici. Ai putea să citești ceva mai mainstream despre lună și spațiul cosmic și apoi să vezi dacă teoriile astea "fringe" au sens.