anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce se vrea mai întâi colonizarea planetei Marte? Părerea mea este că proiectul orașelor plutitoare pe Venus ar fi mai rapid de făcut, chiar dacă, spre deosebire de Marte, de pe Venus nu se pot strânge resurse.

5 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Cu toate că Venus e mai aproape de Pământ comparativ cu Marte proiectul orașelor plutitoare din atmosfera venusiană nu ar avea nici o justificare d.p.d.v. economic. Nu ai ce aduce de acolo pe Terra.
În schimb de pe Marte poți aduce resurse!

| Zuzu1991 a răspuns:

Reclama, reclama, reclama
am mai scris la ideea de Marte, suntem foarte departe de orice incercare de colonizare, dar se face reclama pentru ca de "martieni" au auzit toti, insa hai sa iti raspund explicit la intrebarea ta:
Marte vs Venus, problema principala: gravitatia redusa, care distruge oasele, iar copii ar fi de vreo 2-3 ori mai inalti decat ce e pe Terra
Venus vs Marte, gravitatia rezolvata, problema principala: temperaturile extreme, iar orase plutitoare sunt o idee mult mai scumpa decat dom-uri pe Marte

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Venus e mai aproape de Soare...

| gabicoo a răspuns (pentru anonim_4396):

Totuși Venus e mai aproape de Terra decât Marte.

| Eikon a răspuns:

Pe planeta Venus, temperatura la suprafata solului trece cu mult de 100 de grade Celsius. Practic, orice constructie umana nu ar rezista in timp, inclusiv posibili colonisti umani, care ar fi "topiti". In privinta unei posibile, nesustenabile si fanteziste colonizari a planetei Marte, raspunsul este: omenirea nu este capabila sa rezolve problemele (incalzirea globala, strans legata de subtierea si distrugerea stratului de ozon, topirea ghetarilor; disparitia in masa a speciilor de plante si animale, care mentin un echilibru in ecosistemul natural; poluarea si distrugerea mediului inconjurator, prin defrisari masive si ilegale a padurilor, poluarea aerului, a apei, a solului cu subtante toxice si ingrasaminte chimice; consumul excesiv, iresponsabil al resurselor naturale limitate, cum ar fi petrolul, ceea ce va duce la viitoare crize globale) pe care aceasta le-a creat Pamantului (singura planeta existenta si cunoscuta de oameni de pana acum, care poate sustine viata). In plus, transformarea planetei Marte intr-o planeta capabila sa sustina viata, este o poveste de science fiction, avand in vedere tehnologia "primitiva" de care dispune omenirea acum.