anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce simtim nevoia de a iubi?

dorinta sexuala este suficienta pentru reproducerea speciei, dar cand am dobandit asta in evolutia noastra?

Răspuns Câştigător
| chuckmanson a răspuns:

Păi sunt multe animale care manifestă sentimente de iubire. Cred că oricine cu un câine își poate da seama de asta. E o chestie evolutive. Conștiința este un produs al creierului. Cu cat ai mai multe sinapse cu atat ai o conștiință mai dezvoltată. Nevertebratele sunt doar niște mașinării biologice. Insectele și peștii pot simți anumite emoții primare, simple, cum ar fi teama, curiozitate, confort etc. Reptilele și amfibienii pot simți mult mai multe emoții. Le lipsește iubirea, dar pot simți fericire, furie, gelozie, satisfacție etc. Păsările și mamiferele sunt animalele cu cele mai dezvoltate creiere și deci pot simți cea mai largă gamă de emoții, inclusiv iubire.

| RAY a răspuns (pentru chuckmanson):

Ce stiinte iti place mai mult?

| chuckmanson a răspuns (pentru RAY):

Astronomia și zoologia.

| RAY a răspuns (pentru chuckmanson):

Si mie imi placea Astronomia dar cand am vazut ca nu era real ceea ce se prezinta in doc parca m-a dezamagit

| RAY a răspuns (pentru chuckmanson):

De ce sunt asa putine cupluri monogame daca simt si ele?

| chuckmanson a răspuns (pentru RAY):

Nu înțeleg la ce te referi. La animale? Păi doar 3% din speciile de animale sunt monogame pentru că animalele sunt împinse de instinctul lor sexual. Plus de asta, există păsări care întrețin relații poliamoroase, în care au relații de iubire cu mai mulți indivizi, nu doar împerechere. Depinde de evoluția fiecărei specii. Pinguinii spre exemplu sunt monogami pentru că asta le-a oferit cea mai bună adaptare la mediul lor.
Dacă vorbești de oameni, depinde de cultură. Majoritatea oamenilor sunt monogami, dar aici din nou depinde de adaptarea noastră ca specie și faptul că mulți oameni înșeală și/sau experimentează cu mai mulți oameni în tinerețe sau chiar și mai târziu etc. Cultura și religia joacă și ele un rol. Adică musulmanii încă își iau vreo 4 neveste. Tatăl meu are un prieten nigerian care are vreo 20 de frați și surori toți de la alte mame pentru că taică-su a avut 7 neveste. Trebuia să îți zic și astalaughinglaughing În Grecia antică era normal pentru bărbați să molesteze adolescenți băieți, dar relațiile homosexuale consimțite erau privite drept ceva umilitor și demasculinizant.

| RAY a răspuns (pentru chuckmanson):

De ce la oameni monogamia este mai deasa?

| chuckmanson a răspuns (pentru RAY):

Probabil suntem natural monogami. Încă nu se știe exact dacă suntem așa ca specie, dar presupun că asta a reprezentat adaptarea cea mai bună pentru noi. Și din nou, depinde și de locul, timpul și cultura în care te naști.

21 răspunsuri:
| FreddieM a răspuns:

Reprodcerea speciei si iubirea sunt doua chestii distincte si separate, draga Ray. Cand faci sex este o actiune mecanica de natura chimico-fizica, pe cand iubirea e o traire de natura psihica, interioara, profunda. Poti iubi pe abolut oricine sau orice chiar daca nu exista sex. Sper ca te-am lamurit, salutari.

| RAY a răspuns (pentru FreddieM):

Si eu ce am spus?

| FreddieM a răspuns (pentru RAY):

Ma explic mai bine. Contextul intebarii tale spune ca noi umanii mai intai am copulat si ulterior am dezvoltat sentimentul iubirii, ceea ce cred ca este o afirmatie incorecta. Si omul din preistorie isi proteja si hranea partenera si familia deci vorbim de afectiune ca si sentiment. Restul raspunsului deja l-ai citit. Sper ca esti multumit, pa.

| RAY a răspuns (pentru FreddieM):

Nu stim sigur nimic, presupunem

| FreddieM a răspuns (pentru RAY):

Faptul ca omul primitiv demonstra afectiune hranind si aparand familia, nu este chiar atat de mistic si misterios ca sa mai presupunem draga Ray.

| RAY a răspuns (pentru FreddieM):

Te duce capu man

| FreddieM a răspuns (pentru RAY):

Mersi de apreciere, happy

| AmFostOdataEuOBaba a răspuns:

De a iubi? Păi dacă nu simți ceva pentru o persoană (nu doar respect) poti să „reproduci" în pace? rolling on the floor

| lilith16 a răspuns:

Urăsc să te dezamăgesc, dar ceea ce oamenii numesc „dragoste" este doar o reacție chimică care obligă "animalele" să se reproducă. Lăsându-te blocat într-o căsătorie eșuata. Părinții tăi o vor face daca nu au facut-o deja (divort). Rupe ciclul ridică-te deasupra, concentrează-te pe știință.

| RAY a răspuns (pentru lilith16):

Asta este dorința sexuala, daca ar fi doar o simpla reactie nu sa-r sinucide nimeni din iubire, ai iubit vreodata?

| lilith16 a răspuns:

E doar dramatizare, o obsesie, oamenii slabi de inger se dau de ceasul mortii ca nu pot fara o anumita persoana pentru ca si-au facut o rutina cu ea si sunt slabi si nu sunt in stare sa se descurce singuri. penibili, daca o sa ma sinucid vreodată o sa fie ca atunci am simtit ca nu mai trebuie mai continui nu ca Dorel nu ma mai "iubeste", am cunoscut persoane care voiau sa se sinucida pentru persoana "iubita". o prostie, penibilitate, nu am iubit si nici nu o sa o fac. sau poate am facut-o dar mi-a trecut repede. nu are sens.

| RAY a răspuns (pentru lilith16):

Cand vei iubi vei stii ce e iubirea, in lipsa cunoasteri nu te poti exprima, asa functioneaza stiinta

| lilith16 a răspuns:

Nu ma bag in iubire ca e pierdere de timp. imi iubesc mama si sora, hai ca si prietenii dar atat. E mai bine, in adolescenta (si nu numai) se iau cele mai multe decizii proaste.
sa nu iei niciodată decizii cand esti nervos, îndrăgostit, sau beat.
"cand petreci nopţi singur renunti la căutarea jumatatii ca intelegi tot mai bine frumuseţea singuratatii "
mi-a placut de cineva si ti-am spus care era treaba, de acolo mi s-au taiat speranţele ca vine printul pe cal. Ce patetic

| AlinMrs a răspuns:

Pentru ca unde exista iubire exista si beneficii.