Fiindca acum nu mai traim in timpul cand umbla Domnul Isus pe pamant.Asa se purtau barbatii in acele vremuri.Parul lung, aveau barba si mustata, purtau o camasa lunga stransa la mijloc cu o curea lata.Acum traditia este ca barbatii sa fie tunsi, iar femeile sa poarte parul lung.
" De ce societatea crestina priveste usor cu dispret barbatii cu parul lung "
Nu încerca să generalizezi, de fapt societatea în general privește puțin diferit bărbații cu părul lung. Cunosc foarte mulți oameni care nu sunt creștini și au ceva de comentat despre bărbații cu părul lung.
În realitate Isus a purtat părul scurt și a avut barbă. Ce dovezi avem în privința asta: Evreii contemporani cu Isus purtau părul scurt și aveau barbă, iar Isus nu a făcut excepție de la regulă, asta ne demonstrează chiar învățătura biblică:
" Nu vă învaţă chiar şi firea că este ruşine pentru un bărbat să poarte părul lung, " 1 Corinteni 11:14
Dacă credem că Isus este cuvântul " Ioan 1:1 ", asta înseamnă că Biblia este chiar cuvântul Lui Isus, iar dacă El spune că este rușine pentru un bărbat să poarte părul lung nu putea chiar El să-și încalce cuvântul. Și mai sunt foarte multe exemple biblice în care ne arată cum și în ce fel se purta Isus. Primele picturi cu Isus au apărut după câteva sute de ani de la moartea și învierea lui, iar în lipsa unei imagini cu adevărata lui înfățișare ia determinat pe anumiți pictori să-l prezinte într-un mod mai deosebit față de restul lumii.
Pentru că sunt limitați, pentru că pentru ei ceva diferit este ceva groaznic.
Creștinii știu cel mai bine ce-i spiritul de turmă, dacă cineva le zice că ceva e rău zvonul se răspândește imediat și nimeni nu mai face acel ceva.
M-am săturat să merg pe lângă biserică și să văd cu babele sar când văd pe cineva cu părul lunge de parcă ar fi satana, îi explică că nu-i bine să aibă părul lung dar dacă le întrebi de ce nu știu.
La fel reacționează și la tatuaje și pirceinguri, o prietenă acre are din ambele mai avea puțin și era dată afară din biserică pe motivul că sunt „lucruri satanice", de parcă l-a văzut cineva pe Satana cu tatuaje și cu priceinguri.
Oricum cum am zis majoritatea Creștinilor sunt limitați și ce e diferit de ce fac ei zi de zi este ori rău, ori satanic ori periculos.
@cookie sunt o persoană directă așa că o să-ți spun cât de direct pot : EȘTI PROASTĂ.
În dictatura ceauşistă, bărbaţii erau obligaţi să poarte părul scurt. Biserica este o instituţie dictatorială, politic foarte asemănătoare cu comunismul: există un EL suprem, care nu poate fi contestat; există o carte care trebuie respectată şi cunoscută în întregime (ca celebra "cărticică roşie a lui Mao", obligatorie); nu se acceptă modernismul, decât strict atunci când ajută la pervertirea tinerelor generaţii; nu sunt tolerate persoanele cu un mod de gândire avangardist (acestea pot crea "valuri" care nu plac şefilor Bisericii); sunt şicanate persoanele care doresc să iasă în evidenţă chiar şi doar prin look (cum ar fi purtarea de către bărbaţi a părului lung) din motive ce ţin de îngustimea atât a enoriaşilor, cât şi a preoţilor. Şi asemănările pot continua, Biserica nu are nicio legătură cu vreo instituţie democratică, ci este una pur dictatorială.
Totuşi, am văzut destui bărbaţi cu părul lung pupând moaşte, deci cred că problema asta e puţin exagerată.
farisei au existat dintotdeauna și nu vor dispărea niciodată "iadul" lui Dante e plin cu cei care afurisesc pentru ca nu primesc ce considera ei ca merita; cel mai trist mi se pare ca întradevăr exista credincioși de treaba care chiar cred ce le spun imbecilii. Dacă diavolul exista, trebuie sa mărturisesc ca a făcut treaba frumoasa cu chestia asta:pentru ca e logica:aroganța vine de la diavol(e rea); dacă nu vrei sa fii ca toata lumea ești arogant; deci ești sub stăpânirea diavolului(ești rău).Iar când omul e convins ca știe ce e rău și ce e bine, greu îl mai scoți din închipuirile lui.(știu din experiență)
Draga@FTC,m-am gândit întotdeauna ca ateii sunt excelenți teologi-doar trebuie sa știe ce dumnezeu refuza. ai perfecta dreptate,și ar fi bine dacă ai păstra ideile astea lăudabile pentru restul vieții tale:este probabil ca și femeile acelea sa fi gândit vreodată la fel ca tine; dar acum au uitat; și nici nu mai își vor aminti vreodată.(e așa cum nici tu nu îți mai amintești,probabil, cum și de ce gândeai cum gândeai când erai mai copil). Este legea vieții(una din ele) Iar în ce privește tatuajele și piercingurile, eu una nu mi-am dorit niciodată-dar acum am început sa ma gândesc serios sa îmi fac un tatuaj.Chiar dacă l-ar vedea pe cineva pe cel rău cu piercing și tatuaje,tot nu ar însemna altceva decât ca satana a găsit un alt mod de a baga vrajba între oameni."Biserica, ne-a spus Iisus, e făcută pentru oameni.Nu oamenii pentru biserica"
AndrogynBeauty apropo de "nu sunt tolerate persoanele cu un mod de gândire avangardist (acestea pot crea "valuri" care nu plac șefilor Bisericii)" eu pot sa îți spun câte ceva despre asta; ca am des "ciocniri pe orbita" cu unul și cu altul-dar cred ca e bine (dincolo de amănunte vestimentare, sau mai știu eu ce detalii) pe chestiunile teologice, asa-numita"tradiție" trebuie sa fie importantă de asta suntem ortodocși
In primul rand istoria s-ar putea dovedi a fi falsa, asa ca raportul nu e neaparat valabil intre cele 2 ipoteze, dar cu par lung sau nu societatea intotdeauna a avut preconceptii, pentru ca a iti lasa parul lung practic schimbi perceptia lumii despre cum un barbat ar trebui sa arate, iar lumea care nu se poate adapta la schimbare vor arunca cu pietre si vor arata cu degetul ca niste ingrati.
Pentru ca arata ca niste femei, si e interzis ca barbatul sa se travesteasca sau sa se faca gay, la noi in religie, dar fiecare sa arate cum vrea sa arate, si fiecare cu preferintele lui sexuala, cine suntem noi sa judecam?
Nimeni nu stie...melodia asta se potriveste perfect:)):
http://www.youtube.com/watch?v=MXQUB-UQ-NE
Cand a fost chemat Jesus pentru un shooting(cu blitzu' nu cu arma) frizerul era ocupat cu niste oi.
Ma bucur ca acum ne raportam la "moda" si nu la traditie chiar daca e sfanta, poate asa cum zice @ema, o sa vina "moda" sa fim toti atei si sa trimitem dracului odata la munca toti parazitii din biserici.