Suntem atrasi de necunoscut, de ceea ce nu putem intelege, vrem sa stim, vrem mai mult, ceea ce stim este banal. Ratiunea e de "vina", nu accepta limite. Stiinta acolo lucreaza, la limita dintre cunoscut si necunoscut.
Mai suntem si motivati de o serie de aspecte, sa nu ne multumim cu ce stim, avem si putem. Este un fel de concurs intre oameni pe orice plan, am vrea sa fim mai avuti, inteligenti, cunoscatori, potenti, etc decat altii, astea ne motiveaza. Toate astea daca sunt crescute, extinse, automat iti cresti valoarea, obtii o pozitie mai buna in "concurs", un atu in plus fata de alti oameni, iar asta iti ofera incredere in tine. In plus, prin obtinerea lor alungi monotonia si hranesti gusturile. Caracterele diferite inseamna gusturi diferite, ele stabilesc domeniile.
Noi oamenii suntem nascuti curiosi. Avem dorinta de a explora lumea din jurul nostru. Asta ne-a ajutat mult in supravietuirea si raspindirea naostra pe intreaga planeta. A fost un avantaj evolutiv pentru om sa aiba un creier mai dezvoltat, deci gandire, imaginatie si curiozitate. Am explorat noi locuri si am populat toate continentele din dorinta de a gasi locuri noi si mai ospitaliere unde sa putem trai mai bine. Si se pare ca nu ne putem abtine sa nu ne intrebam ce e dupa urmatorul "deal". Si asta ne-a dus in spatiu, pe luna si acum vrem sa stim ce-i "dincolo" de big bang. Iar stiinta=explorare, stiinta=curiozitate. De aici pasiunea ce ne-o trezeste pentru cunoastere.
Pai de ce sa aleg fantezia cand pot alege stiinta?
da daca fantezia se dovedeste a fi reala desigur ca o voi crede, pentru toate fanteziile las o posibilitate sa se dovedeasca mica dar las, asta nu inseamna ca nu sunt sceptic in privinta lor
ca de exemplu fantomele nu cred ca exista, nu exista dovezi clare, de ce sa cred in asa ceva?
Stiu persoane care refuza sa vada macar un documentar pe motiv ca e prea fantezist, lipsit de sens si fara dovezi, dar e doar o prejudecata si o ignoranta ce nu ma chinui s-o schimb.
Stiinta este egala cu cunoasterea si "foamea" de informatii ce iti da dependenta, poate fi un hobby sau un mod de viata.
Omul este insetat de cunoastere, dorinta de a explora si a descoperi ne este instinctiva.
Nu stiu daca fantezia are de-aface cu stiinta. Fantezia este momentul de imaginatie,cand omul creeaza ceva original din nimic,o idee inedita. Stiinta e ceva palpabil in mare parte.
Eu as scrie Fantezia=dragoste,pasiune,pretuire
Pentru a face o descoperire stiintifica nu e musai nevoie de dragoste, pasiune sau pretuire, e nevoie de multa, multa gandire, iar aceea persoana va atinge stagiul de "geniu".
Stiinta are o multitudine de sensuri sensul cel mai important fiind firul cunoasterii, un om cu stiinta e un om bogat.
Pentru că Adam și Eva l-au ignorat pe Dumnezeu și au gustat din Pomul Cunoașterii căci altfel noi nu existam astăzi ci Dumnezeu îi avea doar pe cei doi ca animale de companie în Eden.
Curiozitatea este esenta umana.Stiinta este baza.Si toti suntem indragostiti de stiinta.Dar nu neaparat cea exacta.Acest domeniu face SF-urile realitate.Normal intereseaza pe multi idntre noi.
anonim_4396 întreabă: