Constiinţa nu e de azi, de ieri. Ea a intrat în capacităţile omului cu mult timp în urmă. Noi acum o mostenim ereditar.
În plus conștiință (conștiență) au și animalele, nu toate, dar mamiferele dețin așa ceva, au memorie, deosebesc obiectele, dar ele au cogniție instinctuală, nu abstractă, nu au limbaj abstract, sau gândire. Dacă "gândesc" o fac limitat în funcție de procesele interne la ramadamentul de percepție și procesare a informației.
Omul e mai specia doar din cauză că poate abstractiza și are limbaj articulat, în plus se pare că foarte mare rol în dezvoltarea cogniție a jucat comunicarea, faptul că împărtășim majoritatea bagajului informațional decât genetic ne-a ajutat mult cogniția, chiar dacă ne-a șchilodit de echiparea cu calitățiile bazice de supraviețuire cât suntem pui. Spre deosebire de puii altor specii, omul când se naște e 100% dependent de mamă deoarece se dezvoltă mai greu, dar la un nivel cognitiv mai complex, deoarece cu cât sunt mai lungi procesele dezvoltare, cu atât sunt mai complexe. Încă nu putem spune care sunt cauzele exacte ale cogniție umane, adică ce a cauza limbajul? Cea fost prima limbajul sau gândirea? Când am încetinit procesul de dezvoltare biologică a specie, ca să devină mai specializată pe cogniție? De ce?
Asta e o intrebare foarte buna,de ce doar omul este constient de existenta lui? cum se poate ca niste celule nervoase sa creeze ceva nou =creativitate,imaginatie,inteligenta,constinta, sincer nu stiu, de ce elefantul care are mai multi neuroni nu are constina sau inteligenta mai avansata ca noi? plus ca de ce niste primate ar fi ales un creier care consuma atat de multa energie, niste simple primate nu ar fi avut de ce si nici cum,ca ei erau prada multor animale, mai ales iubirea, ura, invidia toate astea cum le poate reproduce creierul? niste simple celule nervoase, nu stiu ce sa spun
Fiecare ființă vie este conștientă de ea altfel ar fi in moarte. Animalele celelalte sunt mai mult sau mai puțin constiente de sine. Ba chiar as spune ca sunt mult mai constiente ca noi deși stiinta e de alta parere. Cine își pune întrebări despre sine, ca omul, nu prea se cunoaște si abia își dă seama cine este. În schimb, câinele nu are nevoie sa se intrebe, pentru ca el deja stie asta.
Daca animalele ar fi fost conștiente de sine atunci ar fi fost la fel de inteligente ca oamenii si ar ști ca vor muri si unele dintre ele s-ar sinucide. Dumnezeu nu le-a făcut conștiente de sine din dragoste pentru ca Dumnezeu nu a făcut animalele ca sa trăiască veșnic. Animalele nu stiu ca s-au născut ca au un început si un sfârșit.
Omul este constient ca exista pentru ca este o persoana si pentru ca Dumnezeu a creat pe om ca sa stăpânească peste animale. Omul suferă mai mult decât animalele pentru ca gândul ca va muri il chinuie pe lângă bolile si suferințele de care au parte si animalele. Omul suferă mai mult pentru ca moartea la om este nefireasca si pentru ca omul nu a fost făcut ca sa moara.
Educatia.
Este o intamplare cu o fetita crescuta de lupi de la 3 sau 4 luni, la 12 ani a fost gasita insa nu a mai putut fi salvata de oamenii ce au incercat sa educe fetita, nu a invatat nici un cuvant nici o purtare de a lor(oamenilor) si a murit din cauza stresului spatiului inchis(ca orice pradator salbatic).
anonim_4396 întreabă: