Nu.dar conceptul se aseamana
Vezi prostia prin intermediul gandirii tale ....cand in acelasi timp gandirea ta poate sa mi se pare mie o prostie, sau gandirea mea poate sa ti se para tie o prostie.
Stii de ce ma abtin sa spun clar ca DA exista o limita clara intre prostie si inteligenta?
Pentru ca de multe ori cataloghezi ca prost pe cel care il consideri inferior tie, si inteligent pe cel care iti este superior tie.
Dar nivelul acesta nu se aplica la toti... unde vezi tu prostie altul poate vedea inteligenta.
cam asta e treaba cu filosofia, o intrebare simpla poate duce la alte 500
Uite si exemplul tau de mai sus :
oamenii sunt prosti pentru ca tu ai impresia ca gandesti mai presus decat ei...dar daca ai fi trait in acel mediu poate ai fi avut impresia ca de fapt acele actiuni reprezinta inteligenta.
Dar un lucru poti sa fi sigur : inteligenta si prostia e dicatata de mediul in care traiesti.
Imi mentin parerea ca toti avem un potential comun pe care il putem atinge...dar mediul din care facem parte incetineste sau accelereaza acel potential.
Depinde ce oameni.....nu te uita la ce zice si la cine zice.nu-i lua in seama pe toti ca unii vor ajunge ceva in viata iar altii....pff
Oamenii nu sunt prosti. nu este nici un om pe planeta asta prost. nu fi pesimist. tu ai parere despre lumea inconjuratoare cum nu mai are nimeni, adica toti avem un punct de vedere diferit. am impresia ca tu inca nu te-ai impacat cu ideea asta. incearca sa te pretuiesti si pe tine, dar si pe cei din jur, plus la asta tu exagerezi cu milioanele. r.moldova are aproape 4 000 000 de locuitori, ce, ea are doar 4 destepti? tu acum parca esti pe o poiana mare, verde si frumoasa, unde se plimba o vaca si si-a facut treburile, iar tu, in loc sa vezi poiana MARE, vezi ce a facut vaca. sfatul meu e sa privesti lumea mai bine
Hei,ciudata intrebarea ta, dar cred ca intr-un fel sau altul, ai drepate.Eu nu sunt o mare inteligenta, dar nu ma refer la creier, eu cred unii oameni prosti pentru ca nu stiu sa se descurce, chiar daca au 10 pe linie, i viata e greu sa se descurce pentru ca invata ca papagalii.Asta cred eu si poate ca unii "destepti" se vor gandi sa imi dea o replica!
Proști? ...naaa...privește în jur la animale care sunt toate bazate pe reflexe și instincte, pe când omul are și rațiune. Cineva spunea că omul e posibil să fie un experiment al extratereștrilor, cică suntem un hibrid între un animal și rasa extraterestră, explicând motivul pentru care toate animalele au colți, gheare și multe alte metode de a supraviețui, pe când omul are "minte". De ce nu s-ar dezvolta la fel și creierul animalelor? În plus, unele animale au niște sisteme imunitare extraordinare(sângele crocodilului învinge orice boală fatală omului, chiar și SIDA dacă nu greșesc) pe când omul poate muri de la o banală răceală(bine una zdravănă). Un alt om de știință spunea că posibil omenirea să fi existat cu mult timp în urmă, apoi a urmat o catastrofă globală care practic a oprit cursul evoluției. Noi, oamenii din prezent, cică am fi luat-o de la început iar persoanele de geniu(Galileo, Einstein, Tesla, Mendeleev și toată categoria grea a omenirii de la Hristos încoa") ar fi moștenit genetic cunoștințe, de asta și ei nu pot explica cum de le reușește să facă calcule și multe altele.Și revin la întrebare, nu suntem proști!
"Everyone is a genius. But, if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid." - Albert Einstein.
http://themathguru.org/......809472.jpg
Tot Einstein a spus ca doua lucruri sunt infinite: Universul si prostia umana, dar nu era sigur cu privire la Univers.
http://www.brainyquote.com/quotes/quotes/a/alberteins100015.html
De...bubuie?!?
Cred ca ai si raspuns la intrebare.
Pai, noi suntem prostii aceia de la care vad ca ai si pretentii sa raspundem, de vreme ce ai postat intrebarea!
Aha....si granita asta dintre prost si inteligent cine o trage?
O tragi tu? ....de unde stii ca nu faci si tu parte din acea grantia?
Tu il consideri prost pe altul, eu pot sa te consider prost pe tine, altul poate sa ma considere prost pe mine...si tot asa.
Daca ar fi sa o iei asa atunci toti am fi inteligenti fata de unii si prosti fata de ceilalti, si unde ai ajuns?
Dar cum tu vezi aici numai raspunsuri idioate...cand eu vad macar 2-3 bine gandite, atunci probabil ca problema ar fi la tine ...si nu la ceilalti
Cu siguranta exista diversitate si nu toti sunt la fel de inteligenti, dar exista si oameni extraordinari, dupa cum exista si oameni la fel de inteligenti ca o legumă. Majoritatea se afla intre legume si cei extraordinari. Arata-mi si mie raspunsurile alea bine gandite, sunt curios care ti se par tie asa.
Noname :
"Everyone is a genius. But, if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid." - Albert Einstein.
asta e un raspuns gandit.
Pentru ca spune un lucru interesant.
Toti avem acelasi potential.
Cand ne nastem toti avem un punct maxim.un punct care are o limita asemanatoare pentru toti.
Dar unii se pierd pe drum...din cauza educatiei, mediului exterior, influentei altor persoane, indiferentei...etc
Dar e gresit sa spui ca oamenii sunt prosti sau inteligenti.
Sunt doar oameni care isi ating potentialul mai repede sau incet.
Eu la 80 de ani poate o sa devin la fel de intelgent ca Einstein la 15.
daca ar fi sa traiesc 500 de ani *cumva *, poate l-as ajunge si pe el din urma.
Pentru ca timpul deschide potentialul omului.
O notiune destul de abstracta dar poate totusi ai inteles unde bat
Poate sunt doar realist, nu arogant.
Faptul ca oamenii poarta războaie si există atâta violență in lume e ceva inteligent si nu stiam eu?
Faptul ca oamenii se inmultesc ca iepurii e ceva inteligent?
Faptul ca poluam si distrugem lumea e ceva inteligent?
Faptul ca ne autodistrugem e ceva inteligent?
Faptul ca ne exploatam unii pe altii e ceva inteligent?
Faptul ca idiotii isi leaga bombe de ei si se arunca in aer luand pe altii cu ei e inteligent?
Faptul ca mor de foame copii in Africa e ceva inteligent?
Hai ca ma opresc, am prea multe de zis dar prefer sa nu vorbesc la pereți.
Dar eu nu am judecat peștele dupa abilitatea lui de a se urca in copac, am judecat oamenii dupa capacitatea lor de gandire observata prin faptele lor. Poate imi spui o metoda mai buna de a judeca inteligența oamenilor. Pana una alta, si acel raspuns ramane idiot, fiindca nu am estimat inteligenta oamenilor prin capacitatea lor de a respira vid.
Când te pui deasupra tuturor și ne vorbești de sus, da, este o aroganță.
http://dexonline.ro/definitie/aroganta
Nu uita că faci și tu parte din această lume, cu bune, cu rele, cum este ea și, deși poate nu recunoști, dai și tu de multe ori dovadă de prostie. Depinde la cine te raportezi.
Cred că mi-am dat seama de ce oamenii sunt atât de proști. După cum ziceam la un moment dat, suntem ceea ce suntem datorită eredității și mediului. Întrebarea mea era științifică (evident) și vroiam un răspuns științific. Cred că evoluția ne-a împins spre inteligență, dar a ajuns în punctul în care nu ne mai poate împinge, fiindcă nu prea mai există selecție, trăiesc și cei inteligenți și cei proști, în plus, proștii se înmulțesc mai mult decât cei inteligenți.
Adică, răspunsul meu e că suntem proști fiindcă evoluția nu ne-a împins destul de mult spre inteligență, suntem doar niște maimuțe cu creierul mai dezvoltat. Bănuiesc ca singura modalitate de a ne îmbunătăți inteligența de acum e selecția artificială sau, mai bine, ingineria genetică.
Toți oamenii au un potențial natural și am o bănuială că majoritatea oamenilor nu își ating potențialul maxim, fiindcă educația se face prost. Dacă am munci pentru ca fiecare om să-și atingă potențialul maxim, cred că oamenii ar fi mai inteligenți și lumea ar fi un loc mai bun.
Avem puterea de a construi un paradis pe Pământ dar suntem prea proști să facem asta.
''Este o lume plina de nebuni, cu foarte putine persoane normale, acestea fiind considerate nebune deoarece nu sunt precum ceilalti nebuni''
Stai ca si aici e discutabil: Eistein a fost iesit din comun la o singura chestie. Eu poate sunt mediocra sau mai mult in tot restul lucrurilor, ba chiar si in ala al lui Einstein. Acum care e mai destept?
Generalizarile sunt de 2 bani, iar cei care le fac nu ar trebui sa piiarda timpul altora. Nu e de mirare ca cel/cea care a pus intrebarea asta a ajuns la asa concluzie daca nimeni nu-si pierde vremea sa dezbata subiecte destepte cu el/ea.
Ar trebui sa-I fie rusine si ar trebui sa fie cineva care-I spune treaba asta: sa-ti fie rusine! Ti s-a parut destul de desteapta chestia asta sau creierul tau nu poate prelucra ce e aia rusine?
Pai daca nu te da-i mare destept precum spui de unde ai tras concluzia ca poate la un milion de prosti este un destept? Presupunand ca ai dreptate in acesta comunitate sunt 30-40 000 useri activi, probabilitatea sa fie si un inteligent este de 1din24 si e greu de presupus ca avem un inteligent pe aici, deci suntem cu toti prosti si ma intreb cum poti afla de aici "De ce sunt oamenii atat de prosti"? Nu cumva esti atat de dus (din eleganta nu-ti zic prost) incat nu-ti da-i nici macar seama ce intrebi si pe cine intrebi?
Spune-mi cu cine te aduni, ca sa-ti spun cine esti. Vezi si tu cum iti alegi anturajul, ca, poate-ti schimbi parerea.
Nu m-am suparat ca altfel nu-i luam apararea lui si la tot restul asa numitilor "prosti".
De ce intrebarile devin din ce in ce mai proaste? Concluzia? Ca esti tu prea destept? Nu cred. Si, daca tu doar cu oameni "prosti" ai de-a face, n-am ce-ti face.
PangeeaRogvaiv întreabă: