Gandeste-te ca daca n-ar fi bine n-ar fi rau...nu toti oamenii gandesc pozitiv si vad totul roz. unii uita ca viata e frumoasa si incep sa faca rele.trebuie sa fii tu mai bun si poate ca astfel iti vor urma exemplul si altii.
Cum sa fiu eu mai bun, cand sunt cel mai rau, sau vreau sa fiu eu cel mai rau din lume (este retorica)
petru b./Cluj
Da, draga d (?)Adry, toti OAMENI sunt buni! Insa unii uita sa fie Oameni si se complac in ne-OMENIE!
petru b./Cluj
Multi oameni n-o arata (le este frica sa se exprime), iar cei care o arata de foarte multe ori sunt luati de "fraieri". In ziua de azi banu' isi spune cuvantul. Sincer ar fi cam ciudat ca toti oamenii sa fie buni.
Dar de unde am sti care sunt oamenii buni daca n-ar exista si cei rai? Si apoi nimic in natura nu este de o acuratete perfecta ci totul e un amestec de elemente.Si in cel mai bun om exista si trasaturi negative si invers.Aceasta impartire-in buni si rai- simplifica natura umana, cea mai complexa dintre toate. Kant atribuia o valoare morala mai mare unei fapte bune facute de un om neinzestrat de la natura cu bunatate, decat cea a unui om bun prin insasi firea sa.