| petru a întrebat:

De ce sunt oamenii putin altfel de cum ar fi frumos sa fie, adica nu intodeauna buni?

( nu vreau sa vreau nici sa scriu "de ce sun oameni si rai ")
petru b./ Cluj
P. S. sa-mi fie cu iertare paranteza

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu mai santem crescuti in credinta, iubire si respect pentru oameni. nu mai exista mila, ajutor, altruism, rusine... avem in schimb ura, razbunare, orgoliu, dispret, vanitate...

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O parte din oameni nu isi acorda timp sa se autoanalizeze si apoi sa se poarte cu "bunatate", ca doar exemple de urmat sunt Slava Domnului destule!

| LuS[z] a răspuns:

Gandeste-te ca daca n-ar fi bine n-ar fi rau...nu toti oamenii gandesc pozitiv si vad totul roz. unii uita ca viata e frumoasa si incep sa faca rele.trebuie sa fii tu mai bun si poate ca astfel iti vor urma exemplul si altii.

| petru explică:

Cum sa fiu eu mai bun, cand sunt cel mai rau, sau vreau sa fiu eu cel mai rau din lume (este retorica)

petru b./Cluj

| Adry a răspuns:

Toti oamenii sunt buni numai ca unii nu arata acest lucru.

| petru explică:

Da, draga d (?)Adry, toti OAMENI sunt buni! Insa unii uita sa fie Oameni si se complac in ne-OMENIE!
petru b./Cluj

| Simon a răspuns:

Multi oameni n-o arata (le este frica sa se exprime), iar cei care o arata de foarte multe ori sunt luati de "fraieri". In ziua de azi banu' isi spune cuvantul. Sincer ar fi cam ciudat ca toti oamenii sa fie buni.

April
| April a răspuns:

Dar de unde am sti care sunt oamenii buni daca n-ar exista si cei rai? Si apoi nimic in natura nu este de o acuratete perfecta ci totul e un amestec de elemente.Si in cel mai bun om exista si trasaturi negative si invers.Aceasta impartire-in buni si rai- simplifica natura umana, cea mai complexa dintre toate. Kant atribuia o valoare morala mai mare unei fapte bune facute de un om neinzestrat de la natura cu bunatate, decat cea a unui om bun prin insasi firea sa.