Prostia este o boala cronica, deseori contagioasa.
Degeaba ii explici ceva prostului de 100 ori, tot nu pricepe si intelege din explicatii doar ce vrea el.
Mai mult, prostul "combina" lucrurile auzite din barfe, chiar si daca vede contrariul, cand ii arati.
No, eu sunt scarbit de asemenea "genii"!
Din umila mea experienta, e destul de evident ca cei care urla mai tare sunt deranjati pentru ca isi vad defectul in altii.
Un om care nu stie nu e prost,de aici si prostia romanului,el crede orice doar sa nu para a fii numit prost, pentru mine ignoranta este o prostie, iti explic evolutia, iti aduc dovezi si tu tot crezi doar in ignoranta ta, genul asta de persoane sunt imature
Pentru ca prostii sunt multi si astia ne-prosti, mult mai putini, de aia. Asta e marea povara a astora ceva mai evoluati intelectual, uman, mai cititi - te simti ca un mic pestisor de aur intr-o balta plina de namol si broaste.
Si daca pestisorii de aur gresesc si de fapt ei sunt cei prosti?
Sa nu o dam in balarii. Exista ceva criterii dupa care sa te ghidezi. Nu ma dau Elon Musk, insa cand vad ca aia din jur umbla cu o balutza in coltul gurii si nu au habar nici cum sa urce/coboare dracului din tramvai sau autobuz, parca ma simt un pic cam destept...
Criterii subiective. Multi nu-l considera pe Elon Musk inteligent.
Asa e, toti astia care au cladit IMPERII sunt niste idioti. Tare sunt curios cine sunt aia "multi" si ce au realizat ei. De exemplu cand au citit ultima carte. Cind au luat o afacere de la zero, au crescut-o la niste sute-mii de angajati, apoi au vindut-o pe bani grei. "He briefly attended the University of Pretoria before moving to Canada when he was 17 to attend Queen's University. He transferred to the University of Pennsylvania two years later, where he received dual bachelor's degrees in economics and physics. He moved to California in 1995 to begin a Ph.D. in applied physics and material sciences at Stanford University, but dropped out after 2 days to pursue a business career.[15] With his brother Kimbal and Greg Kouri, he co-founded Zip2, a web software company, which was acquired by Compaq for $307 million in 1999.[16] Musk then founded X.com, an online bank. It merged with Confinity in 2000, which had launched PayPal the previous year and was subsequently bought by eBay for $1.5 billion in October 2002. " - un tantalau de rind, ce sa mai.
Daca faci putina cercetare o sa vezi ca cei care au construit imperii se trag din familii instarite. Si marele avantaj al multora a fost faptul ca au avut curajul si lipsa de omenie necesara pentru a exploata oameni saraci. Uneori au fost ajutati si de noroc. Nu e vorba neaparat de inteligenta in cazul lor. Multi oameni care au putere sunt neghiobi. Cauta sa vezi activitatea lui Musk de pe retele sociale si cati bani a pierdut din cauza prostiilor debitate acolo.
Https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Branson#Early_life - dislexic, copilul strazii in Londra timp de in jur de un an. P.S. Faptul ca a debitat ceea ce altii considera timpenii nu il face prost, doar slobod la limba. Eu daca le-as spune tuturor din jur ce cred despre ei si mi-as exprima si toate opiniile in public privind diverse subiecte sensibile as intra la bulau si/sau m-ar fugari majoritatea neamurilor cu toporul (nu toate rudele mele sunt idioti, desigur, am si ceva oameni de nota 20 in familie).
Desigur. Totusi exista o mica mare diferenta intre prosti, sa nu confundam prostul ajuns mare barosan cu prostul normal. Pe ala normal il intelegem, pe prostul cu bembeu si chichila nu.
Depinde despre ce gen de prostie este vorba. Prostie cauzata de factori biologici? Lipsa de educatie? Lipsa de cultura? Lipsa de cunostinte? Incapacitatea de gandire critica? Prostia este un termen prea vag.
Nu cred ca are nimeni o problema cu oamenii care sufera de anumite probleme biologice, si nici cu oamenii care au avut ghinionul de a se naste intr-o situatie care a facut imposibil accesul la educatie. Acesti oameni nu au nici o vina ca sunt asa.
Dar mi se pare normal sa fii revoltat de prostii care ALEG sa fie asa. Ma refer aici la cei care au avut toate conditiile sa se dezvolte si au refuzat sa o faca. Iar in cazul acestor oameni, da, este 100% vina lor.
Cand un om a avut 50 000 de euro sa dea pe o masina, dar alege sa nu citeasca in viata lui o carte si sa nu respecte nici o regula de convietuire in societate, este vina lui.
Cand un om fara studii crede ca se pricepe mai bine la medicina decat un doctor, este vina lui.
Cand un om crede ca pozitia planetei Uranus in momentul nasterii sale i-a stabilit cumva personalitatea si destinul, este vina lui.
Cand un om alege sa creada o poveste care-l face sa se simta bine in loc sa creada adevarul demonstrat stiintific, este vina lui.
Prostia dacă e însoțită și de răutate nu are cum sa nu te enerveze. Sunt oameni mai limitați dar sunt cuminți, dar unii sunt și tupeiști și obraznici
Defineste "prostie". Note mici la scoala? Nu prea se pricepe el la multe? Etc etc? Asta nu e prostie.
Pentru mine prostia inseamna atunci cand esti tare in gura fara motiv, atunci cand te crezi superior, atunci cand te dai mare, etc etc.
Ca nu ti-a placut sa inveti asta nu inseamna ca esti prost. Daca e sa ne raportam la asta, prostia e relativa. Poti sa ai 2 facultati, si sa fii prost comparativ cu alte persoane.
Deci, care e definita ta pentru prostie?
Sau facut studii in strainatate care spun in felul urmator: copii mostenesc inteligenta de la parinti fie de la mama s-au tata dar nu este o regula este posibil si cum se arunca de la fratii, bunicii, parintilor acelui copil.
Atunci cand faci un copil de sex masculin s-au feminin e loterie pentru ca nu sti cat de destept o sa fie, asta tinand cont si de IQ-ul mostenit.
Au fost cazuri in care din doi parinti prosti sa se nasca un copil istet iar din doi parinti destepti sa se nasca un copil prost, acum depinde doar de Dumnezeu.
In urma cu 30-40 de ani romanii faceau cate 6-7-9 copii, iar din 6 copii 2 erau cu picioarele pe pamant, 2 din ei mureau iar 1 ajungea la puscarie iar ultimul betivan, curvar, sau nu se alegea nimic de el.
Cheloo spunea asa ca un singur copil in familie e o afacere prosta dar daca ai mai multi copii e cu avantaje si dezavantaje.
Sistemul de stat impreuna cu guvernul doreste ca noi sa fim prosti ca sa ne controleze mai usor.
Inca din copilarie vezi ceva la copilul tau si iti dai seama daca e redus in gandire s-au nu, cat il duce capul.
Bataile foarte multi copii au ramas cu traume din copilarie din cauza bataiilor. Cei care au fost loviti in zona capului au ramas cu un anumit retard in zona capului si judeca mai greu.
Niciodata sa nu judeci omul dupa cum arata s-au dupa cum se imbraca ca s-ar putea sa o patesti, ci dupa vorbele si faptele sale.
La nastere fiecare copil e cantarit, masurat si primeste un diagnostic si o nota.
Copii care au primit note de la 9 in jos sunt cu probleme dar in timp acesti copii se pot recupera.
Daca ai observat in societatea in care traim noi sunt tot mai multi copii cu probleme si lipsuri iar cei de bani gata nu mai pot de bine.
Depinde si de ce fel de oameni sau intamplari au avut in trecut.
Daca tu ca si persoana ai de a face doar cu asemenea spete la un moment dat te saturi...
E vina lui ca vrea sa ramana prost. Se poate educa. Cum sa nu te revolti cand vezi un astfel de om? Nu e loc de intelegere. Altfel, toti am ramane prosti.
Eu n-am treaba cu nimeni atata timp cat e un bun dar daca e prost de ala incult si rau normal ca ma scarbesc.
Ce vina au ei ca sunt asa? Sunt rezultatul unui mediu si a lipsei de educatie. Nu sunt constienti de ei.
Da,asa e.
Orice om inteligent ştie că e prost.
Proşti sunt aceia care nu ştiu că sunt ceea ce sunt.
Dar un om inteligent ştie că e prost, ştie ce este, de asta îi şi spunem aşa, în trecere, că e "inteligent".
Ma amuza prostia atata timp cat e prostie nevinovata si nu rautate
Și eu fac parte din persoanele care nu suporta așa ceva. Când văd că unu face pe prostu n am cum sa nu ma enervez. dar când văd că are probleme pe bune și chiar e prost. trebuie lăsat in pace