Deoarece religia e o prostie. Daca un om e diferit de cel din religia lor oficial nu ai voie sa te casatoresti cu el. E rasism intr-un alt fel de mod. Eu sincer as calca peste regulile religiei, pentru ca nu merita sa traiesti toata viata dupa regulile lor si dupa iluzia lor falsa.
Doar la ortodoxi e interzisa casatoria intre persoane de religii diferite, pentru ca la catolici de exemplu preotul permite casatoria unui catolic cu un ortodox. si daca nu ma insel, si la celalte culte crestine este posibil lucrul asta- chiar daca in timp vor incerca sa te atraga la religia lor.
Stai asa, ca n-ai inteles! Religiile sunt bazate pe dragostea pentru dumnezeul lor, oricare ar fi ala. Casatoria din dragoste nu intra in calculele niciunei religii. Nicaieri, in Biblie, nu scrie de vreunii care sa se fi casatorit CA URMARE a faptului ca se iubeau.
De altfel, din cate stiu eu, niciuna dintre religiile crestine nu permite relatiile intime intre soti decat daca scopul este procrearea. Ca de relatii intime in afara casatoriei, nici nu poate fi vorba.
Asa ca, dragostea aia la care te refereai tu n-are nicio treaba cu religia, cu crestinismul si alte gogorite de genul asta.
Chelstone,tu vezi cate discutii contradictorii sunt aici din cauza diferentelor de credinta.Pentru binele lor este bine ca amandoi sa aiba aceleasi convingeri, aceleasi prioritati.De exemplu ea doreste sa mearga la Biserica, iar el vrea la un club.Ce crezi ca va iesi de acolo?
Casatoria se face la Primărie iar preotul creștin, care ar interzice casatoria intre doua persoane de confesiuni diferite, sau care ar declara asta un păcat : o ia... știi tu unde!
La asta nu m-am gandit pai cum sa aiba ma si alti dragoste din religia noastra ah? Ori suntem egoisti ori nu mai suntem ah?
Glumeam dar cam asa vad eu problema pentru ca multi trec de la o religie la alta doar pentru a imbraca niste costume la biserica
Sunt parelel dar ma simt bine
Pen'ca in conceptul lor iubirea in cuplu e imposibila cu tradarea religiei.
"ardnaxur1961 a răspuns:Stai asa, ca n-ai inteles! Casatoria din dragoste nu intra in calculele niciunei religii.
De altfel, din cate stiu eu, niciuna dintre religiile crestine nu permite relatiile intime intre soti decat daca scopul este procrearea'"
Oau, tare domn-le, si unde scrie asta?
" Nicaieri, in Biblie, nu scrie de vreunii care sa se fi casatorit CA URMARE a faptului ca se iubeau."
Cartea Cantarilor 1, 1. Cântarea cântãrilor, fãcutã de Solomon.
2. Sã mã sãrute cu sãrutãrile gurii lui! Cãci toate dezmierdãrile tale sunt mai bune decât vinul, 3. mirodeniile tale au un miros plãcut. Numele tãu este ca o mireasmã vãrsatã. De aceea te iubesc pe tine fetele! 4. Trage-mã dupã tine! Si haidem sã alergãm! Împãratul mã duce în odãile lui... Ne vom veseli si ne vom bucura de tine; vom lãuda dezmierdãrile tale mai mult decât vinul! Pe drept esti iubit...
Cartea Cantarilor 8, 14. Vino repede, iubitule, ca o cãprioarã sau ca puiul de cerb pe muntii plini de mirozne!"
Aceasta carte din Biblie are 8 (opt) capitole cu un poem inchinat de Solomon SOTIILOR (uneia dintre ele mai precis, Imparateasa Etiopiei) sale. Oare citind aceasta Carte intelegem ca este vorba despre PROCREERE sau dragoste, tu ce intelegi de aici draga ardnaxur1961?
Nu religiile interzice casatoria intre persoane de confesiuni diferite ci chiar persoanele insa-si practica idiotenia asta, fiecare cauta sa-si traga partenerul in confesiunea s-a. Chiar mie mi s-a intamplat sa am o relatie cu o tipa de religie adventista si ea sustinea ca relatia sa mearga mai departe sa ma fac adventist eu fiind botezat ortodox dar nefiind practicant. Sigur ca eu nepracticand religia de botez nu aveam cum dracu sa ma masturbez cu religia ei başca ca sunt ateu si m-a parasit. Deci iata convingerile religioase desparte destine, oameni care se place reciproc se departeaza ca sa faca matanii si sa se roage unor zeii inchipuiti si sa se autoprosteasca.
+
Acum ca sa fac si putin umor cred ca e timpul sa convertesc si eu o credincioasa la ateism si am pus ochi pe Ema ca in ultima vreme s-a impiedicat de filozofie si e momentul sa atac, Ema vezi ca vei primi un mare buchet de flori ateiste.
@danut: ardnaxur are dreptate
casatoria e axata pe renuntarea la individualitate spre unirea in ipostas,asta datorită chemării divinităţii, firile işi mai conserva practic ceva din iubirea transcendentei pentru om, pana la urma scopul ramane unirea omului cu dumnezeu
Smechermihai, foarte tare materialul, mai ales acesta, intelegi multe daca esti atent la detalii: http://www.666blacksun.com/CONSPIRACY.html
Aduci argumente nefondate. Biblia nu interzice așa ceva. Căsătoria din dragoste nu este considerată un păcat. Sunt anumite biserici care recomandă ca partenerii să fie de aceeași confesiune, doar pentru a prevenii un faliment familiar care va apărea cu timpul tocmai datorită acestui fapt, dar este doar o recomandare nicidecum o interzicere.
Caci precum lupii din padure nu se unesc cu cainii din ograda, asa nu trebuie sa se uneasca si cei care apartin bisericilor vechi, cu sectantii si practicantii New Age. Sper ca te-am lamurit.
Confesiuni diferite inseamna si pareri diferite. Insa intr-o casnicie, idealul, mai ales cu privire la cele mai importante lucruri e ca cei doi sa aiba aceleasi principii, aceleasi pareri. Eu nu stiu decit la ortodocsi sa fie interzis, in rest, nu sunt prea aprobate datorita dificultatilor pe care o asemenea casnicie le-ar aduce, si pentru ca Biblia spune ca nu e bine sa te inhami la un jug nepotrivit. Daca tu tragi "hais" si cel de linga tine trage "cea" (ca sa ma exprim de limbajul folosit la cai), unde veti ajunge? In mod normal, ambii parteneri ar trebui sa aiba aceeasi directie si de aceea e bine sa fie din aceeasi confesiune.
Cre(ş)tinismul este religia dragostei în aceeaşi măsură cu islamismul care-i religia păcii!
De fapt, dragostea şi "toleranţa" creştinopată nu e valabilă decât în cercul lor mic. În rest, ca şi-n mentalitatea comunistă (Surpriză!), se merge pe sistemul: "cine nu-i cu noi = e împotriva noastră".
Salam alekum.
"kongeriket a răspuns: De fapt, dragostea şi "toleranţa" creştinopată nu e valabilă decât în cercul lor mic. "
Draga kongeriket "cercul lor mic" este format din peste 95% din populatia lumii crestine. (nu ma refer la celelalte religi si zonele lor de acoperire ci doar la cea crestina)
De aici rezulta ca: "De fapt, dragostea şi "toleranţa" creştinopată" te accepta si pe tine si ceilalti 4, xx% din rest fara insa sa-ti forteze mana a te alatura "în cercul lor mic".
anonim_4396 întreabă:
MiCuTsAaaa întreabă: