anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce tindem sa respingem sectele religioase inainte sa ascultam despre ce vorbesc?

12 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Ce intelegi prin respingere? Fara a fi adeptul vreuneia, nu cred ca le resping. Respect optiunea celorlalti si atunci cand are loc un eveniment religios important in viata unui prieten particip alaturi de el, indiferent de confesiune.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca ascultam ce vorbesc am cadea in ispita, ele sunt desprinse de Biserica mama(Biserica Ortodoxa)si interpreteaza cum vor ele totul.Nu au icoane, nu cinstesc Sfintii etc. Ti se pare normal?

| Onutzu a răspuns:

Pentru ca persoana care face parte dintr-o anumita secta, incearca intr-un fel sau altul sa te atraga inspre credinta lor.

| psiholoaga a răspuns:

Sunt de acord cu regis. Nu resping persoanele de diverse confesiuni (prefer acest termen celei de 'secta'), chiar ma intereseaza sa iau contact cu cat mai multe si diverse persoane, pentru a ma imbogati cu experienta. Am participat la predici si slujbe in diverse biserici si am inteles, teoretic, ce doctrina urmeaza fiecare. Ca mi-o insusesc sau nu este o decizie personala; daca ascult despre ce se vorbeste, imi asum libertatea de a mi se parea bizar, nepotrivit mie, fals etc. Insa respect principiile de viata ale altora, indiferent ca sunt sau nu de acord cu ele.

ValiMocanu
| ValiMocanu a răspuns:

Nu le resping, dar nici nu cred ca am motive sa ascult. Asa cum au ei dreptul sa spuna si sa creada ce vor, cred ca am si eu dreptul sa ascult numai ce-mi convine. OK?

| Parintele a răspuns:

Ptr ca radacina sectelor se afla in acelasi vierme.

| fabiola a răspuns:

LA CE BUN, TIMPUL COSTA BANI!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Multe dintre ele sunt exclusiviste, nu esti cu noi, esti impotriva noastra, din cauza interventiei asupra cuvantului biblic.fiecare considera ca detine adevarul. iar acesta e unul singur.si se va arata la vremea lui.

| lia a răspuns:

Sa stii ca m-am informat despre sectele religioase pentru un proiect, la facultate... asta nu m-a determinat sa imi schimb parerea despre religia mea. Dar daca ma uit bine la mesajul tau, ai scris "sa ascultam", asta inseamna sa ni se faca o prezentare subectiva asupra acestei secte. Omul este foarte usor influentabil, din acest motiv prefera sa nu afle detalii despre religii care ar pune credinta lui la indoiala.

| Parintele a răspuns:

Lia, am impresia ca esti subiectiva.

| lia a răspuns:

@No God, nu am cum sa fiu subiectiva atata timp cat nu fac parte din nici o secta. happy

| danut a răspuns:

Daca am "cita" pe "ALYNHoliavo14" am ajunge la nefericita concluzie ca Biserica Ortodoxa este cea mai mare secta de pe pamant, pentru ca se trage din Biserica Catolica (vezi marea schisma din 1054). Uneori se poate spune ca : "gura pacatosului adevar graieste". sad Acum, va rog sa ma faceti si pe mine sa inteleg,... cum e treaba cu sectele? laughing