| OOOLEOOO a întrebat:

De ce, toti au dreptul de a se reproduce? fara ca inainte sa se faca un test ca sa se vada daca cuplul respectiv este apt si pot deveni buni parinti iar genele pe care le vor transmite vor fii bune?

Intr-o epoca in care omul suprapopuleaza planeta, nu cred ca a naste ar trebui sa fie o optiune libera.

20 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

De unde poate sti cineva ce va rezulta din acel copil care se va naste? in gene nu scrie capacitatea lui intelectuala,inteligenta,creativitatea,daca hitler ar fi eliminat pe einstien,freud si multi alti dupa teoria ta nu am fi pierdut genii? inca nu stim cam nimic despre gene, cum apare inteligenta,creativitatea,sentimentele,afectiunea in plus viata este o minune de ce sa opresti o viata sa traiasca? cu fiecare avem dreptul sa traim iar ca suntem cam multi nu suntem, asta e parerea mea, cu aceste teorii nu vom evolua niciodata, hitler a fost un nebun al istoriei si e pacat ca unele idei ale lui mai supravetuiesc, ca suntem muti nu cred asta, mancam mult si prost, americani manca cat 4 mld de persoane ce spui de asta, un handicapat nu merita sa traiasca ce vina are el ca asa s-a nascut?

| OOOLEOOO explică (pentru RAY):

Nu opresti viata sa traiasca, dar o controlezi ca procesul sa nu scape de sub control inainte sa fie prea tarziu.

In natura floarea este mancata de vierme, viermele este mancat de pasare, pasarea de lup si asa mai departe, astfel ca nici o fiinta sa nu se poata immulti peste masura. Specia umana a stopat acest "mecanism" iar acuma, crezi sau nu s-a immultit peste masura. Doar gandeste-te la cate tone de gunoi produce o singura familie pe an si apoi gandeste la 7 miliarde de oameni. Gunoi toxic majoritatea fiind format din petr-uri si plastic, gunoi ce sufoca planeta si odata cu planeta si viata ce se afla pe ea.
Nu-l sustin pe hitler, nu condamn un handicapat intr-un lagar fortat de munca si nici ca exista specii de oameni care n-ar trebui sa traiasca, meditez doar asupra fenomenului de suprareproducere si a efectele ce le aduce.

Se spune ca Evreii sunt cea mai desteapta rasa de pe pamant, acestia sunt mai avansati in stiinta, muzica si mai ales in mediul afacerilor tinand cont ca 70% din comertul mondial este detinut de evrei, cum ar fi cosmeticele, moda, produsele alimentare, armament, hoteluri, industria filmului etc.
Ei au niste obiceiuri pe care celelalte rase nu prea le au cum ar fi cantatul si rezolvarea problemelor matematice de catre mama inca din perioada gravidantei. Un alt obicei este dieta echilibrata iar fumatul nu este un obicei vazut bine. Copii invata inca de mici mai multe limbi iar cantatul la intr-un instrument este ceva normal. Sportul nu lipseste din viata lor.
Eu sunt de parere ca, ori te nasti geniu, ori devii unul dezvoltand anumite abilitati.
Dar cel mai mare efect il are modul in care copilul este crescut de parinti, astfel educatia paternala fiind o materie obligatorie care va sa aduca avantaje in viitorul societatii si ar trebuie considerata la fel de importanta ca educatia sexuala sau orce alta materie.

| OOOLEOOO explică (pentru RAY):

De asta sustin ca, doamna care face copii doar ca sa primeasca bani de la stat si sa traiasca de pe urma lor nu ar trebui sa aiba dreptul sa nasca.

| doctorandus a răspuns:

Reproducerea umana nu este niciodata scutita de riscuri, de ex. din doi parinti cu gene foarte bune pot iesi copii handicapati si din doi parinti bolnavi copii sanatosi.

| OmulDeStiinta1986 a răspuns (pentru doctorandus):

Da dar probabilitatea difera mult.

| T0T a răspuns:

Ai o mentalitate cretină tipule. Nu știu dacă tu ești conștient de ceea ce reprezintă libertatea și dacă acel bun sau rău de care vorbești face parte din sfera relativului. Ca să impui un sens în ceea ce privesc anumite concepte, ne cam îndreaptă spre totalitarism.

| relian a răspuns:

Dreptul au toti, problema se pune daca aveau si cum sa puna in practica acest drept.Deci omul primitiv nu prea avea acces la acest drept, decit cei cu gene cum spui tu.Ce s-a intamplat? Pai aparu biserica care iau prostit pe cei care detineau aceasta putinta si uite asa dintr-un cotonog ce da din gura aparu alte malformatii si tot asa.Acum in ziua de astazi normal ca si acestia au dreptul si acces la reproducere.Cum? Pai simplu pentru ca dea lungul timpului au aparut tot felul de anomalii si o anomalie daca nu se poate reproduce cu un organism normal cu gene bune si-o da cu cineva tot ca el sau ea.Si uite asa planeta prospera de reproducatori, mai ales cei slabi cu gene naspa, pentru ca pierzind genele bune au ramas cu reproducerea care sa perfevtionat si merge struna la acesti indivizi.De aia sintem multi, dar si pentru faptul ca am spus daca imi dai o palma eu intorc si cealalta parte sai dai si un sut.Nu acelasi lucru il putem spune de pe vremea lui Dzeu cind pentru un dinte cel implicat trebuie sa faca ce putea sa-ti dea si el tie 2 dinti jos si asa mai departe, deci pe atunci planeta o ducea mai bine din pct asta de vedere.In lumea animala ai vazut tu un exemplar cotonog, orb si asa mai departe? Pai nici no sa vezi, ba mai mult chiar parintii cind vad asa ii da un sut afara din cuib, pentru a pastra doar cei bun, adica cum spui tu genele bune.Asta face ca populatia sa nu exagereze sa existe un echilibru.Omul uite ca sa gindit si la nemurirea sufletului si astfel am devenit milosi, buni chestie ce o sa ne duca la dezastru.

| MskDesign a răspuns:

Este o optiune foarte libera.Nu te obliga nimeni sa ai copiii! In China, daca nu ma insel, nu ai voie mai mult de un copil.

| suffarstar a răspuns:

La ce mentalitate au unii,da,reproducerea este un pericol. Vezi radicalii reigiosi care se inmultesc in masa. Desi nu stii niciodata ce poate iesi, exista cazuri cand din tot felul de familii au iesit genii. In timp, oamenii probabil vor deveni mai lucizi, nu cred ca regulile vor imbunatati ceva, totul trebuie sa se faca de la sine si cu rabdare. Problema e ca exista un dezechilibru foarte mare pe glob, unii sunt cu 300 de ani urma.

| Theo94 a răspuns:

Asa se va intampla (cred) in viitorul indepartat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca, daca ar exista un control al natalitatii gandit pentru perfectionarea si evolutia speciei, prostii ar fi primi carora le-ar fi interzisa procrearea. Iar prostii reprezinta populatia dominanta pe iubita noastra planeta, o astfel de masura ar avea urmari tragice. Trebuie sa intelegi ca oamenii sustin binele universal doar daca nu trebuie sa-si aduca contributia. De asemenea, majoritatea oamenilor aduc pe lume copii din motive pur egoiste, unele femei fac asta doar pentru santaj sentimental, de exemplu. Cum le poti da tu viata peste cap unor astfel de oameni cu idei stupide despre controlul populatiei, ele din ce vor mai trai?

| Iunix a răspuns:

Deoarece fiecare om este liber să facă aproape tot ceea ce vrea. Această „ idee " pe care o ai tu se aseamănă cu ideea pe care a avut-o Adolf Hitler. Ideea lui se aseamănă cu a ta doar că este mult mai „ diabolică ", el vroia să extermine toate rasele de oameni, considerând că singura rasă ce merită să populeze planeta și net superioară celorlalte rase de oameni este rasa germană. Acum înțelegi de ce toți au dreptul de a se reproduce? Ceea ce spui tu, se aseamănă cu ideea lui Hitler, dar nu e atât de diabolică ca a sa. Cu toate că ceea ce spui tu e o ideea bună, gândeștete că ar stârnii foarte multe revolte, proteste și chiar războaie.

| OOOLEOOO explică (pentru Iunix):

Este o actiune radicala dar care trebuie inteleasa, eu as renunta la dreptul meu de a face copii pentru a salva planeta. Si fiecare om ar trebui sa inteleaga.
Asta sau "otravirea" populatiei, dar nu cred ca, dupa acest act s-ar putea scapa usor de mormanul de cadavre lasate in urma.
Homo sapies a devenit un virus, se immulteste peste masura consuma tot si lasa in urma doar gunoaie nocive.

| anonim_4396 a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Dupa logica asta a ta, daca tii asa de mult la planeta asta ai putea nu numai sa renunti la dreptul de a face copii, dar si la dreptul de a trai. Gandeste-te cate resurse s-ar economisi daca tu nu ai mai fi.
Dar inainte de asta, uita-te la filmuletul asta, sa vezi daca mai merita sa te gandesti :

https://www.youtube.com/watch?v=uWSxzjyMNpU

| Inferno a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Daca reusesti sa ne explici cum renuntarea la dreptul de a face copii poate salva planeta, cred ca ti-am fi toti foarte recunoscatori?

Se opreste Andromeda din drumul sau spre Calea Lactee daca nu mai faci tu copii?
Inceteaza Soarele sa se mai stinga daca nu mai faci tu copii?

| OOOLEOOO explică (pentru Inferno):

Nu, doar pericolul de a consuma toate resursele naturale.

| chazz a răspuns (pentru Iunix):

Avea ceva cu evreii si tiganusii, nu cu toata planeta...

| OmulDeStiinta1986 a răspuns:

O parte din oameni fac in mod voluntar in ultima vreme astfel de teste. problema e costul testelor. si degeaba au gene bune daca se nasc printre gunoaie in africa sau intr-o familie care are cat de cat bani dar au parinti retardati(saracie mintala).

| Okkultist a răspuns:

Fiecare om mai mult sau mai putin inteligent, mai educat sau nu, de natura feminina si nu numai in ziua de astazi, este capabil sa dea nastere unei creaturi. Dar asta nu inseamna ca este si apt pentru a avea grija de ea.
Se pot face astfel de deste, dar sunt facute doar de cei care gandesc, sau cei care gandesc nu le mai introduc in actiunile lor.

| rocket1204 a răspuns:

Ai perfecta dreptate. As vota pentru o asemenea lege. Din pacate societatea din secolul nostru ar clasa ceea ce spui la capitolul discriminare.