Pentru ca filosofia il accepta pe Dumnezeu ca fiind definitia dreptatii. (dreptatea = singura entitate ale carui minte, corp si inima sunt maxim si armonic dezvoltate). Nu mai stiu sa iti spun exact, dar am invatat la filosofie in a 12-a. Si acum sunt anul 4 la facultate
Pe bune, chiar toţi? I-ai citit tu chiar pe toţi şi absolut toţi îl menţionează pe dumnezero?
În altă ordine de idei, religia este cel mai tare instrument de manipulare or, ca filozof, gândeşti liber de asta şi e şi firesc să te legi într-o formă sau alta şi de religie şi/sau dumnezero.
Fiindca si ei sunt creati tot de Dumnezeu si in adancul inimii au un gol care are,, forma,, lui Dumnezeu.
Sensul vietii, relatia omului cu divinitatea fac obiectul de studiu al filosofiei.
Floare0albastra, si daca au spus ca exista o entitate divina, cu siguranta nu s-au referit la dumnezeul biblic, la cat au 'mers' ei dupa regulile religiei in viata, putea spune la fel si alaha sau buda, ori ra. Deci daca au spus unele presoane ca exista un dumnezeu nu s-au referit la un dumnezeu biblic, ci la unul general.
Kongeriket, nu-i vezi cum fabuleaza, toate intrebarile puse de acesti crestini sunt puerile si pe deasupra fac si afirmatii mincinoase in comparatie cu ceea ce s-a intamplat in realitate
@floare0albastra
Einstein nu a spus niciodata ca el crede in Dumnezeu, dar nici ca nu crede.
Ra este regele soare la egipteni deci nu are cum sa fie un Creator.
Se poate sa existe un Creator general, dar care nu este cum credeti voi.Se poate sa nu fie chiar asa bun, chiar asa rau, etc. Daca un Creator exista cum se face ca nu ne ajuta la nevoie? Eu cand eram credincios nu prea mi-a ajutat, sincer sa fiu.
Pentru ca omul isi da seama ca este doar o sclipire in spatiu si timp, devine lucid si incearca sa caute Adevarul existentei lor. Isi da seama ca aceasta se rezuma la Dumnezeu. Pana si Einstein a declarat ca este prea multa ordine in Univers fara a exista un Creator.
Data viitoare intreaba-ti si profesorul de religie.
Multa sanatate
Adaug la ce ti-am scris:
Pentru ca la sfarsitul activitatii lor de cercetare si filosofie au ajuns la concluzia initiala, pe care au contrazis-o la inceput. Ca nimic nu este fara Dumnezeu.