Dacă toate cele ar fi gratis, după o vreme nu le-am mai aprecia la adevărata lor valoare.
De ce crezi ca gratis inseamna frumos? Apreciezi un lucru atunci cand valoarea lui este data de ceva in cazul asta de bani si respectiv timpul pentru a obține acei bani. Daca ai putea avea orice oricand, nimic nu ar mai fi valoros. Dar frumosul nu tine de pret
Viața este viață nu utopie despre cum ar trebui să fie din întrebarea ta.
Totul costă. Dar ce înseamnă un cost?
Înseamnă să evaluezi, să acorzi valoare și aceasta să se refere la un schimb, la o tranzacție. Dai ceva, în sensul să renunți la ceva ca să primești altceva de care ai nevoie în schimb.
Darul vieții care l-ai primit de la părinți este neprețuit.
Laptele primit de la sânul mamei ți se pare gratuit, dar nu este. Mama trebuie să mănânce ca să te poată hrăni pe tine și mâncarea costă. Astfel viața este frumoasă după tine când nu ești supus la costuri personale. Imediat cum începi să ai obligații care presupun efort, începi să vezi viața cu alți ochi și începe să ți se pară urâtă, deci oarecum inacceptabilă. Și visezi la poziția de sugar la mama, când mâncarea nu te costa și o obțineai fără efort. De acolo ți se trage întrebarea.
În mare, datotită celei de-a Doua Legi a Termodinamicii: Entropia, întodeuna crește într-un sistem închis. Practic în univers (un sistem închis) lucrurli trec de la ordine la disordine mereu.
Omul, și ființa vie, e un lucru ordonat, deci e natural să dispărem, așadar trebuie să facem ceva ca să există în continuare. Deci costă.
Sunt o gramada de lucruri gratis in viata. Aerul, soarele, apa (in anumite limite si conditii), scoala (in aproape toate tarile), etc.
Pai, gândește-te puțin, dacă totul ar fi gratis in lume s-ar instala un haos total, fără oameni care sa muncească nu am mai avea nimic, de asta lumea funcționează folosind bani! Vezi tu, este ca un cerc fără sfârșit: firmele folosesc banii pentru a Creea anumite lucruri apoi acestea sunt vândute iar asta rezulta bani care se întorc la firma respectiva ce ii folosește pentru a plăti angajații și pentru a produce in continuare! Sper ca te-am ajutat puțin