Cei care au propria realitate traiesc o viata dubla, sau in paralel.Cand iti negi realitatea,iti creezi un nou tablou,in care esti fericit,faci ce vrei.Te numesti altfel,ai altfel de prieteni,alte conjuncturi pe care le poti alege liber,nu sunt impuse. Cand iti renegi viata de zi cu zi si iti creezi propria realitate ajungi sa crezi cu atata ardoare ca esti un altul,ca dreptatea este numai de partea ta,ca tu esti mare si tare pe taramul tau, Din pacate taramul asta se prabuseste, este un castel de nisip.Dereglarile mentale duc cu timpul la ruperea de realitate,iti creezi un alt propriu eu,o alta lume, devii egoist si inuman.
Toate lucrurile astea laolalta se numesc tulburari de comportament(sau personalitate).
Tulburarile comportamentale(o lume proprie, o realitate proprie)sunt un dezechilibru mental.
Fiindca nu suntem nebuni, doar acestia isi creaza propria realitate si traiesc in ea. Numai bine!
Fosta/actuala (nu inteleg prea bine) prientena sustine ca nu trebuie sa acceptam realitatea si ca daca ai propria realitate aia devina adevarata realitate... problema este ca te lovesti de niste probleme care or sa fie cauzate in realitatea reala cauzate de lipsa atentie sau chiar de catre propria ta realitate imaginata.
Oricum fizic traiesti in realitatea comuna... ca multi ditnre noi avem si o realitate proprie nu inseamna ca traim cu adevarat in ea ci doar avem impresia
De ce? Oare? Pentru cä dacä fiecare îsi creazä propria libertate si proprile reguli, totul se deregleazä! Niciodatä nu o sä ai tot ce doresti fiindcä uneori se întâmplä cä atunci când o persoana are destule vrea mai multe(exemplul Mädälina Manole).De aia trebuie sä le acceptäm asa cum sunt si sä speräm la mai bine.
Nu trebuie sa acceptam realitatea,trebuie sa o INFRUNTAM! iar pentru a-ti crea ''propria realitate'', ar trebui sa te izolezi, si nu cred ca asta e cea ce vrei de la tine...bafta!
play4girls
Crezi tu ca-ti poti crea o realitate proprie? Asta ar insemna o izolare totala, si tot aceasta izolare te-ar obliga sa accepti realitatea existenta.Deci, nu poti creea o realitate proprie.
Propria realitate pe care ţi-ai crea-o ar fi doar o aparenţă a vieţii. Dacă ai avea puterea să-ţi creezi propria realitate ar trebui să ştii cine eşti cu adevărat. Cine eşti tu prin esenţă şi prin absolut tot. Ar trebui să ai cunoştinţă de viitor, de trecut şi de prezent, o cunoştinţă absolută, nu doar parţială.
Fără aceste cunoştinţe nu vei putea să-ţi creezi o realitate durabilă, iar dăcă aceasta se va destrăma într-o zi, existenţa ta ar fi spulberată total din orice lume materială, sau, aparent aceea lume spirituală de care se vorbeşte atâta.
Deci, atunci când vei avea cunoştinţe superioare celor din momentul de faţă, vei putea să-ţi creeyi doar aceea aparenţă de realitate proprie, care, prin esenţă ar fi tot o realitate comună cu realitatea celorlalţi. =)
@Ioandelasal nu ma refeream la nebunie, trebuia sa precizez dar m-am gandit ca se subintelege...imi dau seama ca nu
Daca ai traii in propria realitate si ai substitui de tot realitatea pe care o percep toti o sa ajungi sa te internezi la nebuni(merge si intr-un procent semnificativ nu neaparat de tot).Ce numitor comun ai mai avea cu restul lumii? Sti vb aia ''daca 3 oameni iti spun ca esti beat du-te si culca-te''.
N-ai cum sa-ti creezi propria realitate din moment ce ai tangenta cu alti oameni. Ce s-ar intampla daca fiecare ar avea o realitate si ar sustine-o sus si tare? Ar fi un haos total.
Doar Dumnezeu are capacitatea de a creea.
Trebuie sa acceptam,sa ne acceptam si asta este realitatea,buna rea este a noastra.
A trai intr-o lume doar a ta,inseamna sa te izolezi de lume, dar este doar o zenzatie de gandire falsa, in realitate traiesti tot in lumea care te inconjoara.sau formele de autism, acei oameni traiesc intr-o lume a lor, de fapt asa o percep ei.
Ti se spune "accepta realitatea" pentru ca lucrurile care te-au lovit sa nu fie atat de dureroase ( asta ar fi un motiv pe care-l vad ). Traiesti in ce lume doresti, fie cat de cat reala, fie pentru moment imaginara. Dar pentru a trai intr-o lume a ta, nu ar trebui sa te intorci in cea care-i considerata ca fiind reala.
Putem sa ne creem propria realitate! De ce nu?
Problemele apar de exemplu atunci cand eu fiind pe strada imi decretez propria realitate cum ca nu vine nici o masina si cand, in ciuda decretului meu, ma loveste unul cu 100km la ora care nu a auzit decretul meu!
E ceva in genul ca imi pun mana la ochi si pretind ca nu ma vede nimeni! Dar idei de genul creerii propriei realitati sunt asa de suave si populare la autori de genu Coleho sau Walsch. Si uite cati cumpara astfel de "realitati" irealizabile.
Credinciosii(indoctrinatii) tind sa faca asta, partial(!) traiesc o realitate proprie. Probabil au si fost de-a lungul istoriei persoane care au si reusit, ma refer la pustinicii care s-au retras in singuratate din motive religioase.
AvalohAlyn întreabă: