Suntem facuti sa ne placa cei care impartasesc acelasi credinte, convingeri, idei ca ale noastre, dar exista si oameni care nu sunt radicali, fanatici cu care poti discuta, liber cugetatori
Acum 13 ore | Nilsson a răspuns:
In cazul crestinilor e de inteles de ce impartasesc si altora credinta lor, dar in cazul ateilor nu am sa inteleg niciodata ce motivatie logica au sa ii convinga si pe altii sa devina atei, exceptand situatia in care cel rau se foloseste de ei ca sa piarda si alte suflete.
omule de ce libertatea de exprimare inseamna convingere? cica atei conving crestini sa devina atei, gresit un ateu se exprima liber, categoria asta nu se numeste crestinism si religie, orice persoana religioasa sau non religioasa e bine venita aici
Simplu, niciuna din tabere nu a fost capabila inca sa nu influenteze stilul de viata al celorlalti.
Cand credinciosii cheltuie din banii publici pe biserici si popi iii afecteaza pe atei.
Cand ateii sustin diferse cauze precum homosexualitatea, sexul in afara casatoriei, avortul ii afecteaza pe religiosi.
Generalizezi.
Era doar un exemplu, nu am generalizat nimic. Nu am zis ca aia e singura cauza
Fiindca unii sunt imbecili. De aia. Eu nu simt nevoia sa impun nimic nimanui, nu scuip prin fata bisericii, nu bat popi, nu ii consider inapoiati pe credinciosi ATITA VREME CIT NICI EI NU VOR SA IMI BAGE CREDINTA PE GIT. E atit de simplu. Nu vreau ca altii sa imi asculte/inteleaga muzica preferata, sa joace jocurile pe care le joc eu, sau sa nu pupe icoane. Toate astea sunt chestii personale. Buba e cand eu platesc ca prostul impozite si din ele se umple tara cu biserici in timp ce multe spitale stau sa cada. Buba e cand iti faci cruce in fata bisericii si trei pasi mai incolo cand vezi un copil care face foamea nu i-ai da un colt de piine. Buba e cand te dai mare credincios dar esti un curvar si un betzivan. Si tot asa.
Asta nu inteleg nici eu. Poate e sentimentul acela de victorie, ca ai reusit sa iti impui convingerile.
Tu cati ani ai de stai treaz la ora asta?
Are importanta?
In cazul crestinilor e de inteles de ce impartasesc si altora credinta lor, dar in cazul ateilor nu am sa inteleg niciodata ce motivatie logica au sa ii convinga si pe altii sa devina atei, exceptand situatia in care cel rau se foloseste de ei ca sa piarda si alte suflete.