Cred ca in prima faza este o necesitate dar daca devi independent scapi de ea...deci bafta
@chelstone: Acum miliarde de ani zici? Pământul are cam 4 miliarde vechime, iar oamenii sunt aici din aproximativ 10.000 Î.Hr.
Soooo, câte miliarde? Iar dansul ploii era la amerindieni(sau mai era și la alții?), care au trăit și ei destul de recent...
@chelstone: Ai dreptate, însă eu îți spuneam doar că e greșit spus acum miliarde de ani, pentru că „acum câteva milioane" nu e aproape de „acum câteva miliarde".
Credința mi se pare prea profunda pentru a fi o virtute și prea frumoasa pentru a fi o necesitate.Este,în cel mai bun caz,o lupta...
Am mai spus,și repet-nu exista dovezi absolute ca Dumnezeu (sau Iisus)exista. Certitudinile sunt pentru viata următoare, acum avem doar credința, ne-au spus apostolii.Este datoria(și necesitatea)celor care se bazează pe ajutorul Lui de a fi martori-de a spune "da,El exista și ne iubește". Restul e în mana Domnului...și,de altfel, e mult mai frumos când binevoiește sa se intereseze de tine, personal
''nu cred ca exista cineva pe lume sa iti aduca un argument o dovada a existentei lui Dumnezu cu toate astea credinta intr-un Zeu Dumnezeu[alah budaetc] este impartasaita de milioane de oameni miliarde chiar toti sintem niste ignoranti?''
Vezi tu allah, budha si cine mai vrei tu nu sunt aceeasi entitate cu dumnezeu, cat despre ignoranta... ai idee cum se perpetua aceste credinte, ai idee care a fost inceputul lor? Toate aceste credinte au inceput sa apara acum miliarde de ani, cand oamenii faceau dansul ploii si alte ritualui sacre, aratand ca niste hidosi, aduceau ofrande zeilor, creati in mintea lor din necunoasterea lor a fenomenelor naturale, trebuia sa existe cineva superior doar pentru ca acei oameni nu isi explicau cum fulgera, credintele in zeitati au inceput sa apara din cauza nelinistii lor cu privire la moarte si fiecare si-a creat o credinta, si-au dat cu parerea, nu nimic rau in asta, dar nu poti sa impui acea credinta ca adevar fara a demonstra acel adevar. Pana la urma ce-i asa greu sa demonstrezi ca dumnezeu exista? Nu-i el adevarul?! Sau poate cuiva care nu exista nu-i poate fi demonstrata existenta?! Pare mai logic, tu ce crezi?
NoChanceForUs,
Preistoria reprezintă prima epocă din istoria societăţii omeneşti.
Cele mai vechi urme au fost descoperite pe teritoriul Africii în urmă cu peste 25 de milioane de ani în zona Riftului.
Am scris la repezeala acest mesaj, insa nici tu nu esti prea bine documentat. Posibil ca omul sa fi existat chiar de miliarde de ani in urma insa sa nu existe dovezi in acest sens, in preistorie oamenii aveau deja ceva cunostine despre ceea ce inseamna ''a supravietui''. Vezi preistoria este descrisa ca o societate, formarea unei societati nu se realizeaza peste noapte, este precedata de un intreg proces care cine stie cat a durat...
NoChanceForUs, s-au gasit picturi in pesteri care reprezentau diferite zeitati, de acum milioane in urma, erau reprezentate de animale care aveau anumite atribute supranaturale.
NoChanceForUs, de Stonehenge ai auzit?
''Stonehenge is a prehistoric monument''
Acei oameni care au construit acel monument aveau o anumita credinta. Oamenii si-au creat credinte inca din cele mai vechi timpuri si ti-am explicat de ce.
@foca, dovezile sunt necesare in toate domeniile vietii noastre. In cazul in care cineva afirma ceva, este datoria persoanei respective sa aduca argumente logice in sustinerea acelei afirmatii. Pozitia "default" a unei persoane fata de o afirmatie nedemonstrata trebuie sa fie respingerea acesteia pana in momentul in care un adept al ideologiei propuse va aduce evidenta empirica.
Sa presupunem ca eu fac urmatoarea afirmatie: "Am fost crescut de extraterestrii!". Ma vei crede neconditionat? Nu! Desigur ca in lipsa unor dovezi solide nu ma vei crede. Avand in vedere calitatea "extraordinara" a afirmatiei mele, probabilitatea ca ceea ce am spus sa fie veritabil tinde la zero procente, iar mintea ta care este produsul evolutiei, proces care a cauzat o favorabilitate a celor care decid pe baza probabilitatilor, nu ma vei crede.
Dar sa zicem ca incep sa rationalizez putin: "Extraterestrii astia nu pot fi detectati prin niciun mijloc stiintific, in schimb daca vei crede ca ei exista, dupa ce vei deceda vei avea parte de o viata spirituala martiana vesnica...". Este afirmatia mea mai plauzibila acum? NU! Pentru ca tocmai am mai adus inca o afirmatie nedemonstrata, iar nedetectabilitatea primei propozitii inseamna un singur lucru: vorba lui Penn si Teller: "It's bullshit!". Ar mai fi o varianta: Sa consideri ca ceea ce ti-am povestit adineauri este adevarat prin CREDINTA!
Este credinta insa o virtute sau o necesitate?
Cu siguranta credinta nu este decat o forma primitiva de argument din ignoranta! http://en.wikipedia.org/wiki/Argument_from_ignorance
A crede ceva nemijlocit nu face ca afirmatia in cauza sa devina adevarata! Daca arunc o moneda si cred ca va cadea "stema" nu inseamna ca va cadea stema. Asadar, credinta nu demonstreaza decat ignoranta de care dam dovada cand ne lipsesc dovezi solide si este o scuza ieftina si primitiva de a ne justifica superstitiile copilaresti.
Si pe final am si eu o intrebare care iti va autoraspunde:
"De ce trebuiesc aduse dovezi ca exista Zeus, Thor, Vishnu, Flying Spagetti Monster, Mos Craciun, Spiridusii, Rudolf (renul), Pandora, Zana maseluta, Zamolxis, Hera, Ares, Allah si Budda?"
Sper ca ti-am fost de folos!
Credinta este, intr-adevar, un argument prin ignoranta.
Tu acum te'ai folosit de acelasi lucru. Observi ca UniverseQuasar ti'a adus argumente la fiecare fraza, iar tu ai zis doar: nu pot fii de acord cu aia.
Gen:
el: ploua afara
ea: nu pot fii de acord cu asta.
DAR AFARA CHIAR PLOUAAAAA, cum poti sa nu fii de acord?
Adu un argument fiabil si solid altfel vorbele tale sunt spuse aiurea, doar de umplutura.
Da recunosc am pus si ei o intrebare.m-am aflat in treaba cum se sterge intrebarea asta nu mai vreau raspunsuri... m-am lamurit definitiv si irevocabil...
Multumesc UniverseQuasar in sfarsit un raspuns serios. multumesc de raspuns.da imi de folos cu toate ca nu pot fi de acord cu tine cand zici ca:" credinta nu demonstreaza decat ignoranta de care dam dovada cand ne lipsesc dovezi solide si este o scuza ieftina si primitiva de a ne justifica superstitiile copilaresti."insa iti respect punctul tau vedere.
Mi-a placut raspunsul lui amuzant... si eram convins ca vor fi numai raspunsuri tampite insa noroc cu univers.e prima mea zi de TPU si prima mea intrebare. o sa analizez mai bine pe viitor cui dau funda. scuza-ma
Derye! ai si tu dreptate, nu cred ca exista cineva pe lume sa iti aduca un argument o dovada a existentei lui Dumnezu cu toate astea credinta intr-un Zeu Dumnezeu[alah budaetc] este impartasaita de milioane de oameni miliarde chiar toti sintem niste ignoranti? toti credem in niste superstitii copilareti sau este ecva ce ne depaseste pe noi oameni materiali care vrem dovezi materiale.de asta am apelat la TPU poate aici segasesc oameni care sa ma invete... eu nu pot da dovezi sau explicatii la acest mister care este credinta.
anonim_4396 întreabă:
AvalohAlyn întreabă: