| 223kkk a întrebat:

De ce un om cu un iq mai mare e mai usor de manipulat.

Răspuns Câştigător
| Nilsson a răspuns:

Mi-a parut o idee trasnita cand am citit prima data intrebarea dar am stat un pic sa ma gandesc la acest lucru.
N-as zice ca cei cu IQ ridicat sunt usor de manipulat, dar pot sa identific cateva exemple cand oamenii inteligenti sunt mai vulnerabili:

1. Ajungand pe o scara ierarhica mai ridicata, sunt mai expusi linguselilor din partea unor persoane interesate si pot cadea prada manipularii acestora.

2. Oamenii inteligenti se concentreaza uneori prea mult pe detalii si le scapa imaginea de ansamblu.

3. Pot cadea prada unor prejudecati (de exemplu, unii zic: "tu esti un om educat, n-ai ce cauta in cutare loc")

4. Uneori merg pe principiul gresit "daca eu nu inteleg un anumit lucru, inseamna ca nu e posibil"

5. In ceea ce priveste cumparaturile, toti am fost ademeniti de aceasta strategie de marketing, daca un lucru e mai scump inseamna ca e mai bun, iar cei cu IQ mare, presupunand ca au si venituri peste media populatiei, sunt mai tentati sa cumpere lucruri mai scumpe dar nu neaparat mai bune.

21 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Doar un prost poate crede asta.

| Diavolulestefemeie a răspuns:

Dimpotrivă, totuși cum ai ajuns la concluzia asta?

| 223kkk explică (pentru Diavolulestefemeie):

Sunt înconjurat de oameni inteligenți dar totuși se lasă prea ușor manipulați.

Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

De unde ai tras concluzia asta?

| JackR a răspuns (pentru suntserios):

Buna intrebarea! Astept sa aud argumentele...

| T0T a răspuns:

Crezi că ai un iq mare?

| johnnny123 a răspuns:

Din același motiv pentru care cangurii se simt foarte confortabil la Polul Nord. Dacă tot facem afirmații fără nici o bază.

| Donsavas a răspuns:

Nu tine de abilitatile tale cat conteaza modul in care ai invatat sa raspunzi mediului inconjurator.

| Lioana a răspuns:

Ceea ce spui tu e fals.

| 223kkk explică (pentru Lioana):

Micutule in gandire am vazut oameni inteligenti ce siau distrus viata pentru bani

| Lioana a răspuns (pentru 223kkk):

Asta te-ai gandit tu sa-mi raspunzi dupa aproape un an de zile, dupa ce aproape toata lumea ti-a spus cam acelasi lucru ca mine?
Daca exista oameni care si-au distrus viata pentru bani nu inteligenta i-a indemnat sa faca asta si nu inseamna ca s-au lasat manipulati. Daca tu cunosti un caz de acest fel nu inseamna ca e o regula. Nu generaliza din cazuri particulare!

| 223kkk explică (pentru Lioana):

Nu știi la ce m-am referit eu.
De ce vorbesti dacă nu știi despre ce vorbesc eu?

| Steregoi a răspuns:

Pentru că întrebările din chestionar sunt greșite și orienteaza pe om spre lucruri neimportante pentru el dar importante pentru cine manipulează și întocmește chestionarul.

| Steregoi a răspuns:

Sunt niste teste irelevante.

Sunt multi academicieni care au o viata privata dezastruoasa.

Degeaba stie omul stiinte exacte daca viata lui e un haos.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e

| Iunix a răspuns:

Şi pinguinii zboară câteodată.

| Alfred0703 a răspuns:

Poate se lasa el manipulat de un om cu iq-ul mai scazut, deoarece "desteptul cedeaza primul".

| Uxellodunon a răspuns:

Cum asa?

Răspuns utilizator avertizat
| TediiL a răspuns:

Depinde de persoane :')